Μπούργος: «Ήρθαμε για να κερδίσουμε»

Ο προπονητής του Άρη τόνισε ότι οι πιθανότητες πρόκρισης είναι 50-50 για την κάθε ομάδα

5645148
Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για τον πρώτο αγώνα του 3ου προκριματικού γύρου του Conference League ανάμεσα στη Μακάμπι και τον Άρη. 

Το παιχνίδι έχει οριστεί να διεξαχθεί στο Τελ Αβίβ την Πέμπτη (20:00, Novasports Prime) και πριν από την προπόνηση της Τετάρτης στο Ισραήλ μίλησε για αυτό ο Χέρμαν Μπούργος. 

«Η Μακάμπι είναι μια πολύ καλή ομάδα αλλά εμείς ήρθαμε εδώ για να κερδίσουμε», είπε και όπως συνηθίζει δεν θέλησε να ανοίξει τα χαρτιά του αναφορικά με το σχήμα και τα πρόσωπα καθώς στη σχετική ερώτηση είπε ότι… «θα το διαπιστώσετε αύριο», είπε ο τεχνικός του Άρη. 



Εν συνεχεία ρωτήθηκε για το επίπεδο ετοιμότητας της ομάδας του. «Είμαστε πάντα έτοιμοι για να κερδίσουμε το παιχνίδι. Για μας ο τρόπος προσέγγισης των αγώνων δεν αλλάζει. Ο,τι κάνουμε μέχρι σήμερα θα κάνουμε και στο παιχνίδι με τη Μακάμπι».

Για την Μακάμπι είπε:  «πάντα σκέφτομαι την ομάδα μου και πώς πρέπει να λειτουργήσει. Εκεί επικεντρώνονται, εκεί είναι η σκέψη μου και το πώς μπορεί να πετύχει αυτό που θέλει». Ο Αργεντίνος τεχνικός μοίρασε τις πιθανότητες πρόκρισης υποστηρίζοντας ότι «είναι 50-50», ενώ όταν ρωτήθηκε για το αν εκτιμά ότι μπορεί να επηρεάσει την εξέλιξη του αγώνα η νίκη της Μακάμπι Χάιφα επί του Ολυμπιακού απάντησε: «Δεν είδα τη Μακάμπι Χάιφα παρά μόνο τη Μακάμπι Τελ Αβίβ την οποία θα αντιμετωπίσουμε».


Κλείσιμο

Οι Ισραηλινοί δημοσιογράφοι ζήτησαν ένα γενικότερο σχόλιο για τις μέχρι στιγμής μεταγραφικές κινήσεις του Άρη και κυρίως για τον Ζερβίνιο και τον Μάνου Γκαρθία. «Μιλάω πάντα για την ομάδα και ποτέ δεν στέκομαι μεμονωμένα σ’ έναν ποδοσφαιριστή», είπε.

Ίβιτς: «Δύσκολος αντίπαλος ο Άρης»

Ο Βλάνταν Ίβιτς επιβεβαίωσε τη διαθεσιμότητα του Εράν Ζάχαβι ενόψει του πρώτου αγώνα: «Ο Ζάχαβι θα παίξει και περιμένουμε να είναι έτοιμος», είπε κι όταν ρωτήθηκε για το αν θα είναι στο αρχικό σχήμα απάντησε ότι… «όλα είναι πιθανά. Με εξαίρεση τον Γιαγκόν και τον Πιβέν οι υπόλοιποι είναι έτοιμοι».

Ο Σέρβος τεχνικός της Μακάμπι παραδέχθηκε την ιδιαιτερότητα των αγώνων με τον Άρη. «Ζω στη Θεσσαλονίκη, είναι το σπίτι μου και φυσικά παρακολουθώ το ελληνικό Πρωτάθλημα. Γνωρίζω τον Άρη και το στιλ παιχνιδιού του. Το καλοκαίρι αντικατέστησε 7-8 παίκτες και ενίσχυσε τον εαυτό του με ποιοτικούς παίκτες. Ο περσινός Άρης ήταν ίσως ο καλύτερος των τελευταίων 20-30 χρόνων. Έχουμε μεγάλο σεβασμό γιατί έχει παρουσιάσει εξέλιξη από την ημέρα που ανέλαβε την ομάδα ο τωρινός ιδιοκτήτης αλλά θέλουμε να τους κερδίσουμε και να προκριθούμε στην επόμενη φάση. Είναι απαραίτητο να κρατήσουμε στη άμυνα και να είμαστε συνεπείς στη διατήρηση της αγωνιστικής κατάστασή μας.


Ο Βλάνταν Ίβιτς ανέβασε τους τόνους όταν ρωτήθηκε για την περιορισμένη δράση της ομάδας του στον τομέα της ενίσχυσης. «Δεν είναι τόσο εύκολο να πείσεις τους παίκτες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Κάναμε δύο-τρεις κινήσεις και την τελευταία στιγμή οι ποδοσφαιριστές αρνήθηκαν για διαφορετικούς λόγους. Θέλουμε να ενισχυθούμε σε συγκεκριμένες θέσεις. Εγώ είμαι ο πρώτος που θέλει να ενισχυθεί η ομάδα αλλά δεν θα φέρω έναν παίκτη έτσι για να πω ότι έφερα», απάντησε.

Τους παίκτες της Μακάμπι εκπροσώπησε ο Γενί Σαράν ο οποίος υποστήριξε ότι… «θέλουμε να προκριθούμε στην επόμενη φάση, έχουμε υψηλό κίνητρο αλλά ξέρουμε ότι ο Άρης είναι πιο δυνατός αντίπαλος από τον Άρη. Είναι στόχος για μας η πρόκριση στους ομίλους του Conference League και ξέρουμε ότι εμπεριέχει υψηλό βαθμό δυσκολίας. Είμαστε μια ομάδα η οποία έχει εμπιστοσύνη στις δυνατότητές της. Η Μακάμπι δεν έχει πρώτη και δεύτερη ενδεκάδα αλλά ένα σύνολο παικτών όπου ο καθένας μπορεί να αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο», είπε απαντώντας ουσιαστικά σε ερώτηση για τη μέτρια εμφάνιση στον 2ο αγώνα με τη Ζίρα αλλά και στο γεγονός ότι δεν ενισχύθηκε σημαντικά η ομάδα.

Πηγή: www.gazzetta.gr 


Ειδήσεις σήμερα:

Φωτιά στην Πύλο - Μήνυμα από το 112 για εκκένωση από Μεσοχώρι προς Πήδασο

Κίνδυνος για παγκόσμια έλλειψη smartphone από έναν πόλεμο Κίνας - Ταϊβάν

Σολτς κατά Πούτιν: Η τουρμπίνα του Nord Stream 1 είναι έτοιμη και μπορεί να παραδοθεί ανά πάσα στιγμή
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης