BBC: 17,5 εκατ. άνθρωποι στην Αγγλία είδαν τον τελικό των γυναικών του Euro 2022

BBC: 17,5 εκατ. άνθρωποι στην Αγγλία είδαν τον τελικό των γυναικών του Euro 2022

Ένας αριθμός ρεκόρ 17,5 εκατομμυρίων ανθρώπων συντονίστηκαν για να παρακολουθήσουν τις Lionesses να σηκώνουν το πρώτο ευρωπαϊκό τρόπαιο της Αγγλίας, σύμφωνα με τα στοιχεία του Barb

000_32FT79C
Η σχεδόν 60χρονη αναμονή της Αγγλίας για ένα μεγάλο ποδοσφαιρικό τρόπαιο ολοκληρώθηκε το βράδυ της Κυριακής, όταν η ομάδα της Σαρίνα Βίγκμαν επικράτησε στην παράταση της Γερμανίας (2-1) σε ένα κατάμεστο «Γουέμπλεϊ».

Μια αριστοτεχνική λόμπα στο δεύτερο ημίχρονο, στο 61ο λεπτό, από την προερχόμενη από τον πάγκο Έλα Τούν έβαλε μπροστά στο σκορ τις λέαινες, και η νίκη σφραγίστηκε όταν η Κλόε Κέλι με πείσμα έκανε την προβολή στο 111ο λεπτό διαμορφώνοντας το τελικό 2-1. Η πολυνίκης της διοργάνωσης Γερμανίας (με 8/9 τελικούς) είχε προσωρινά ισοφαρίσει σε 1-1 με ωραία συνεργασία των Βάσμουτ - Μάκουλ.

Εκτός από τους 87.192 θεατές στο «Wembley» -αριθμός ρεκόρ σε ματς Euro τόσο γυναικών όσο και ανδρών- ακόμα 17,5 εκατομμύρια άνθρωποι συντονίστηκαν στο BBC για να παρακολουθήσουν τις Lionesses, σύμφωνα με τα στοιχεία του Barb.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τις μετρήσεις ακροαματικότητας 17,5 εκατομμύρια άνθρωποι στήθηκαν μπροστά στους δέκτες τους για να παρακολουθήσουν το παιχνίδι στο αποκορύφωμά του - σχεδόν το 80% όλων των Βρετανών που παρακολουθούσαν τηλεόραση εκείνη την στιγμή!

Ο μεγάλος τελικός ήταν το πρώτο σόου σε τηλεθέαση στο Ηνωμένο Βασίλειο ξεπερνώντας ακόμα και την κάλυψη του Platinum Jubilee της Βασίλισσας Ελισάβετ. Ενώ ο τελικός του Wimbledon ανδρών είχε τηλεθέαση 7,5 εκατομμυρίων.
Κλείσιμο
Τέλος, να σημειώσουμε ότι η πρωταθλήτρια Ευρώπης Αγγλία θα γιορτάσει τον θρίαμβό της με ένα νικητήριο πάρτι στην πλατεία Τραφάλγκαρ σήμερα (01/08) το απόγευμα. Έως και 7.000 θαυμαστές θα μπορούν να παρακολουθήσουν την εκδήλωση, με τις πύλες να ανοίγουν στις 11 το πρωί. Τα κυριότερα στιγμιότυπα του τουρνουά θα προβληθούν σε μια μεγάλη οθόνη πριν η Σαρίνα Βίκγμαν και η ομάδα της Αγγλίας ανέβουν στη σκηνή για να γνωρίσουν την αποθέωση!



Πηγή: gazzetta.gr



Ειδήσεις σήμερα:

Νέα δίωξη σε βάρος της Πισπιρίγκου για τους θανάτους της Μαλένας και Ίριδας

Αίγινα: Η 20χρονη είχε καταγγείλει τη μητέρα της για εξύβριση και ενδοοικογενειακή βία το 2014

Σέρρες: Ξεσπούν η μητέρα και ο αδελφός του φοιτητή που σκοτώθηκε στο ασανσέρ - «Ήταν ένα παιδί μάλαμα»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης