Πιο συγκεκριμένα ορισμένα εκεί δημοσιεύματα αναφέρουν πως η ομάδα της Serie B εξετάζει το ενδεχόμενο να καταθέσει πρόταση για την απόκτηση του 34χρονου κεντρικού αμυντικού του Ολυμπιακού, καθώς θέλει να πρωταγωνιστήσει και να επιστρέψει στη Serie A.
Ο Σωκράτης έχει αγωνιστεί στο παρελθόν στην Ιταλία αλλά σε Μίλαν και Τζένοα.
Τέσσερα χρόνια μετά την έναρξή τους, τα «Γαλανόλευκα Αστέρια by EKO» έχουν εξελιχθεί σε μία από τις σημαντικότερες αναπτυξιακές δράσεις του ελληνικού μπάσκετ, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι το μέλλον του αθλήματος χτίζεται από τις μικρές ηλικίες.
Η σύγχρονη μεταλλευτική δραστηριότητα, δεν καθορίζεται μόνο από την παραγωγή πρώτων υλών, αλλά και από τον τρόπο με τον οποίο εντάσσεται στο κοινωνικό, οικονομικό και περιβαλλοντικό πλαίσιο, στο οποίο λειτουργεί και το πως αλληλοεπιδρά με αυτό.