Νίκος Γκάλης: Στην κορυφαία πεντάδα του Ευρωμπάσκετ

O Πάου Γκασόλ δεν συμπεριέλαβε τον εαυτό του στην κορυφαία πεντάδα αλλά τους Γκάλη, Πέτροβιτς, Κούκοτς, Νοβίτσι και Σαμπόνις

3085584
Στην κορυφαία πεντάδα όλων των εποχών του Ευρωμπάσκετ είναι ο Νίκος Γκάλης σύμφωνα με τον Πάου Γκασόκλ.

Ο Ισπανός με τα 3 χρυσά μετάλλια στη διοργάνωση δεν συμπεριέλαβε τον εαυτό του στην πεντάδα αλλά τους Νίκο Γκάλη, Ντράζεν Πέτροβιτς, Τόνι Κούκοτς, Ντιρκ Νοβίτσκι και Άρβιντας Σαμπόνις.

Ο Νίκος Γκάλης κέρδισε με την Ελλάδα το χρυσό μετάλλιο το 1987 και το ασημένιο το 1989 ενώ ήταν πρώτος σκόρερ στα τουρνουά του 1987, του 1989 και του 1991.



«Ήταν μία δύσκολη επιλογή, πολύ δύσκολη. Ένας ακόμα σπουδαίος παίκτης όλων των εποχών, ο Νίκος Γκάλης, είναι πιθανότατα η επιλογή ή ίσως ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο. Ο καλός μου φίλος ήταν εκπληκτικός στις διοργανώσεις της FIBA», είπε για τον Γκάλη ο Γκασόλ.

Κλείσιμο
Ακόμη για τον Ντράζεν Πέτροβιτς σχολίασε: «Νομίζω πως στη θέση του πόιντ γκαρντ πρέπει να πας με τον Ντράζεν Πέτροβιτς. Δυστυχώς δεν τον απολαύσαμε λόγω του τραγικού του θανάτου. Ήταν ένας σπέσιαλ παίκτης, όπως ο Λούκα (Ντόντσιτς) και όταν επιλέγεις All Time ομάδα πρέπει να σκέφτεσαι κάποιον που το έκανε για καιρό».

Για τον Τόνι Κούκοτς θα πει: «Ήταν μία ακόμα δύσκολη επιλογή. Ήταν από τους παίκτες που με ενέπνευσαν. Ο Τόνι πάει στο “τρία” χάρη στην ικανότητα του να παίζει από έξω προς τα μέσα παρά το ύψος του».

Τέλος για τους Νοβίτσκι και Σαμπόνις επεσήμανε: «Αυτοί οι δύο παίκτες ήταν εκπληκτικοί σε διαφορετικές εποχές και γενιές. Για μένα πρέπει να κάνεις τη διαφορά στην καριέρα σου και αυτοί οι δύο το πέτυχαν. Αμφότεροι ενέπνευσαν πολλά παιδιά».


Ειδήσεις σήμερα:

Πανελλαδικές: Έως την Παρασκευή θα ανακοινωθούν οι βάσεις, είπε η Κεραμέως

Θεσσαλονίκη: Γιος σκότωσε τη μητέρα του

Οι Σαουδάραβες ήρθαν… για να μείνουν και βλέπουν την Ελλάδα ως γέφυρα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης