Ολυμπιακός: Κάηκε το camping του Βαλμπουενά στη Γαλλία

Ολυμπιακός: Κάηκε το camping του Βαλμπουενά στη Γαλλία

Οι πυρκαγιές στη Γαλλία κατέστρεψαν σχεδόν ολοσχερώς του Pyla-camping συνιδιοκτησίας του ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού, Ματιέ Βαλμπουενά

matie
Οι πυρκαγιές που καταστρέφουν τη Γαλλία τις τελευταίες ημέρες έχουν θέσει σε πορτοκαλί συναγερμό τα 38 από τα 96 διαμερίσματα της χώρας.

Οι Γάλλοι μετρούν τις πληγές τους και ο ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού, Ματιέ Βαλμπουενά, είδε το camping του να καταστρέφεται ολοσχερώς.

Ο Γάλλος άσος του Ολυμπιακού συνιδιοκτήτης ενός από τα πέντε camping που επλήγησαν από τη φωτιά στο La Treste- se- Bush το βράδυ της Δευτέρας, σε δηλώσεις του στη «Le Parisien» εμφανίστηκε συντετριμμένος και θέλησε να ευχαριστήσει τους πυροσβέστες για την ακλόνητή αφοσίωσή τους.



Κλείσιμο


Ο πολύπειρος άλλοτε διεθνής μέσος εξομολογήθηκε την αγάπη του για αυτή τη μικρή γωνιά παραδείσου που παραδόθηκε στις φλόγες που βρίσκονται σε εξέλιξη στο Gironde, στο La Teste-de-Buch και στο Landiras, κι έχουν ήδη καταστρέψει σχεδόν 15.000 εκτάρια πεύκων.



«Αυτές είναι τρομερές εικόνες και είναι πολύ λυπηρό να βλέπεις αυτά τα στρέμματα και εκτάρια δάσους να καπνίζουν. Αυτή η Δευτέρα ήταν τρομακτική με τη ζέστη και τις δυνατές ριπές του ανέμου που δεν βοήθησαν. Είναι δύσκολο υπό αυτές τις συνθήκες να σταματήσουν οι φωτιές στο La Teste και στο Landiras, αλλά το κυριότερο είναι προφανώς ότι όλοι είναι ασφαλείς.», ανέφερε ο Γάλλος στο «Le Parisien».



Τα πέντε κάμπινγκ του Dune du Pilat, συμπεριλαμβανομένου του Pyla-Camping του οποίου είναι συνιδιοκτήτης, έχουν «καταστραφεί κατά 90%», σύμφωνα με τον νομάρχη της Gironde... «Είναι μεγάλη θλίψη. Είμαι ιδιοκτήτης αυτής της επιχείρησης από το 2013 με έναν συνεργάτη. Βρίσκεται στους πρόποδες του αμμόλοφου μεταξύ του Yelloh Village Panorama du Pyla και του Flots Bleus. Δυσκολεύομαι να καταλάβω ότι δεν έχει μείνει πια τίποτα σήμερα», πρόσθεσε.

Ενώ αναφερόμενος στους πυροσβέστες τόνισε: «Καταπολεμούν αυτές τις πυρκαγιές 24 ώρες το 24ωρο για σχεδόν μια εβδομάδα και θα ήθελα απλώς να το επισημάνω και να τους δείξω τον μέγιστο σεβασμό μου. Θέτουν τη ζωή τους σε κίνδυνο μπροστά σε μια φωτιά που συνεχώς προχωρά και ήθελα να τους ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου και να τους πω ότι είμαστε μαζί τους.. Κάνουν τα πάντα για να επιβραδύνουν τις φλόγες και προσπαθούν να παγώσουν τη φωτιά παρά τις πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες.»

Για την επόμενη ημέρα είπε: «Είναι μια θαυμάσια τοποθεσία και είναι δύσκολο να παρακολουθήσεις αυτές τις εικόνες με πεύκα που γίνονται στάχτη. Πονάει την καρδιά και είναι δύσκολο να δεις το μέλλον αισιόδοξα. Το πιο σημαντικό είναι να μπορούμε να ελέγξουμε τις φλόγες, ώστε η φωτιά να μην κάνει πάρα πολλές επιπλέον ζημιές ακόμα κι αν οι συνθήκες δεν είναι ευνοϊκές. Λίγοι φαντάζονταν μια τέτοια κατάσταση… Ο χρόνος θα μας επιτρέψει να τα ξαναφτιάξουμε».

Πηγή: www.gazzetta.gr 

Ειδήσεις σήμερα:

Νέα δίωξη στη Ρούλα- Πήγε να σκοτώσει τη Τζωρτζίνα και την άφησε τετραπληγική

Το μοιραίο λάθος του 15χρονου - Έκανε όπισθεν στην Εθνική γιατί έχασε την έξοδο προς το σπίτι

Συμφωνία 30 δισ. δολαρίων μεταξύ Πενταγώνου και Lockheed για την παραγωγή 375 μαχητικών F-35
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης