Ρότζερ Φέντερερ: Ο «χρησμός» για το τέλος της καριέρας του: «Δεν νομίζω ότι χρειάζομαι το τένις»

Ρότζερ Φέντερερ: Ο «χρησμός» για το τέλος της καριέρας του: «Δεν νομίζω ότι χρειάζομαι το τένις»

Έχοντας συμπληρώσει ένα χρόνο εκτός δράσης, ο Ρότζερ Φέντερερ μιλώντας στην ολλανδική εφημερίδα Algemeen Dagblad, για τη ζωή μετά το τένις, έδειξε για πρώτη φορά ότι είναι πολύ κοντά στο οριστικό αντίο - Παρ' όλα αυτάμ προγραμματίζει να αγωνιστεί σε δύο τουρνουά

Roger_Nole1
Η τελευταία του εμφάνιση στα κορτ ως αθλητής ήταν στο περσινό Wimbledon όταν έφτασε στα προημιτελικά όπου ηττήθηκε από τον Χουρκάζ με 3-0.

Η τελευταία του εμφάνιση γενικά σε κορτ ήταν πριν από λίγες ημέρες, πάλι στο Wimbledon όταν και συμμετείχε ως ένα από τα τιμώμενα πρόσωπα για τα 100 χρόνια του Center Court στο λονδρέζικο Grand Slam.



«Θα ήθελα να επιστρέψω έστω για μια τελευταία φορά...», είχε πει εκείνη την ημέρα, αφού είχε γνωρίσει μια απίστευτη αποθέωση καθότι παραμένει ο ρέκορντμαν με 8 κατακτήσεις (στις 7 είναι πλέον ο Τζόκοβιτς).

Ωστόσο κι ο ίδιος ήξερε ότι η ευχή που εξέφρασε πολύ δύσκολα θα πραγματοποιηθεί καθώς το μεν πνεύμα πρόθυμον, η δε σαρξ ασθενής. Κάτι που παραδέχθηκε εμμέσως πλην σαφώς μιλώντας στην ολλανδική εφημερίδα Algemeen Dagblad.

Κλείσιμο
Roger1


Ο Φέντερερ βρέθηκε στην Ουτρέχτη για τις ανάγκες ενός εκ των χορηγών του (που του επέτρεψαν να εισπράξει πέρσι 90 εκατ. ευρώ και μόλις 700 χιλιάδες ευρώ από τα αποτελέσματα στο τένις), λίγες ώρες αφότου βρέθηκε (για πρώτη φορά από το 1997) εκτός λίστας κατάταξης της ATP.


«Δεν νομίζω ότι χρειάζομαι το τένις. Είμαι ευχαριστημένος με τα μικρά πράγματα, όπως όταν ο γιος μου κάνει κάτι σωστό ή όταν η κόρη μου παίρνει καλό βαθμό στα μαθήματα της. Το τένις είναι κομμάτι, αλλά όχι ολόκληρη η ζωή μου. Ξέρω ότι μια καριέρα δεν μπορεί να διαρκέσει για πάντα και είμαι εντάξει με αυτό», ήταν η απάντηση του στη ερώτηση για το πως είναι η ζωή του τον τελευταίο χρόνο όπου έχει αγωνιστεί ελάχιστα.



Ο «βασιλιάς» όμως παραδέχθηκε ότι ακόμη δεν έχει σκοτώσει τον αθλητή μέσα του και γι' αυτόν το λόγο ήταν πολύ δύσκολο να βλέπει το Wimbledon ως θεατής.

«Ήταν αρκετά περίεργο για μένα να παρακολουθώ το Wimbledon από την τηλεόραση, καθώς παίζω εκεί από το 1998. Αλλά παράλληλα όλο αυτό μου δίνει μια γαλήνη και μια ηρεμία», είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε:



«Το πρόγραμμα του τένις ήταν μερικές φορές υπερβολικό, ειδικά από τη στιγμή που έπρεπε να το οργανώσουμε με γνώμονα τα παιδιά. Είναι ωραίο τώρα που κάνουμε ένα διάλειμμα από αυτό αν και τους λείπουν πολύ τα ταξίδια.
Αλλά μπορώ να πω ειλικρινά ότι είμαι πολύ χαρούμενος στο σπίτι. Είναι μεγάλο πράγμα για παράδειγμα να μπορώ να κλείσω ραντεβού για την Τρίτη το πρωί σε τρεις εβδομάδες από τώρα και ότι μπορώ να το κάνω χωρίς να με ξεπεράσει η πραγματικότητα της ρουτίνας του τένις.
Κατά καιρούς μας λείπουν τα ταξίδια και φυσικά μου λείπει το τένις, αλλά από την άλλη η ζωή στο σπίτι με έναν ας πούμε κανονικό τρόπο, είναι επίσης καλή».

Ο Ελβετός αν και επισήμως δεν έχει επιβεβαιώσει το παραμικρό, προγραμματίζει να αγωνιστεί στο Laver Cup που είναι να διεξαχθεί το τριήμερο 23-25/9 στο Λονδίνο και κατόπιν στο τουρνουά της Βασιλείας (24-30/10). Κι ίσως οι αγώνες στη γενέτειρα του συνδυαστούν με το μεγάλο αντίο.



Ειδήσεις σήμερα:

Οι νέες εικόνες της NASA από το διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb

Ξεπέρασαν τα 4 εκατομμύρια τα κρούσματα κορωνοϊού - 109 οι διασωληνωμένοι

Ο Βερναρδάκης ζήτησε συγγνώμη που αποκάλεσε «Πισπιρίγκου» την Κεραμέως
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης