Τζαμπάρ: «Είμαι ο κορυφαίος σκόρερ στο NBA και έχω πετύχει μόλις ένα τρίποντο»

Τζαμπάρ: «Είμαι ο κορυφαίος σκόρερ στο NBA και έχω πετύχει μόλις ένα τρίποντο»

Ο Καρίμ Αμπντούλ-Τζαμπάρ εξήγησε τις διαφορές του μπάσκετ της εποχής του και μίλησε για τη μάχη της ανάδειξης του GOAT στο άθλημα του

τζαμ
Το πρωτάθλημα του NBA ολοκληρώθηκε πριν από λίγες ημέρες με τους Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς να κερδίζουν τον τίτλο χάρις στον σπουδαίο Στεφ Κάρι και τα τρίποντα του.

Οι Γουόριορς φτιάχνουν τη δική τους δυναστεία αλλά ο κατάλληλος να μιλήσει για δυναστείες είναι ο Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ. Ο παλαίμαχος σέντερ ήταν μέλος των Λέικερς της δεκαετίας του '80 που έδωσαν τεράστιες μάχες με τους Σέλτικς και κέρδισαν 5 τίτλους!

Ο Καρίμ Αμπντούλ-Τζαμπάρ, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή του Τζίμι Φάλον, «Tonight Show» και ανέλυσε το φαινόμενο Κάρι σημείωνοντας ότι παλιά δεν σούταραν πολλά τρίποντα: «Υπήρχαν καλοί σουτέρ τριών πόντων. Έτσι νομίζαμε τότε. Πιο παλιά μπορεί να έπαιρνες 10 τρίποντα σε ένα ματς. Τώρα μπορεί να πάρεις τόσα ή 20 σε μία περίοδο. Μοιάζει να είναι διαγωνισμός τριπόντων. Ο κόσμος το απολαμβάνει».


Κλείσιμο

Εν συνεχεία μας θύμισε ότι έχει πετύχει 38.387 πόντους αλλά έχει ένα εύστοχο τρίποντο σε οχτώ προσπάθειες. Το πέτυχε στις 24 Φεβρουαρίου του 1987, σε μία αναμέτρηση κόντρα στους Σανς, στο Φοίνιξ.

«Είμαι ο κορυφαίος σκόρερ του ΝΒΑ και έβαλα μόνο ένα τρίποντο. Ο προπονητής μου έλεγε "θα σουτάρεις από εκεί, αλλιώς μπορείς να έρθεις να κάτσεις εδώ δίπλα μαζί μου". Έβαλα μόνο ένα τρίποντο, το 1986 και μάλιστα τυχαία. Πήρα ένα ριμπάουντ και ήμουν μόνος μου στην γωνία. Δεν ήθελαν να με μαρκάρουν και το πήρα», είπε ο Καρίμ.



Στη συνέχεια μίλησε για τη σειρά των τελικών του 1985 όπου οι Λέικερς κέρδισαν με 4-2 τους Σέλτικς που έκλαιγαν ενώ ρωτήθηκε και για τη μάχη του GOAT: «Η επιτροπή συνεδριάζει κρυφά. Εάν ο ΛεΜπρόν καταρρίψει το ρεκόρ μου την επόμενη χρονιά, αυτό θα είναι ένα τελευταίο ρεκόρ για το οποίο δεν θα χρειάζεται να ανησυχώ ξανά».

Ο Καρίμ έχει 38.387 πόντους και ο ΛεΜπρόν έχει 37.062.

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτός είναι ο 22χρονος που μαχαίρωσε ιδιοκτήτρια καταστήματος στο Μενίδι

Τρόμος για επιβάτες πτήσης στο Μαϊάμι: Αεροπλάνο έπιασε φωτιά μετά από πρόσκρουση κατά την προσγείωση

Τουλάχιστον 250 νεκροί από τον μεγάλο σεισμό στο ανατολικό Αφγανιστάν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης