Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου: Εκτός εθνικής Πολωνίας ο Ρίμπους λόγω της μεταγραφής του στη Ρωσία!

Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου: Εκτός εθνικής Πολωνίας ο Ρίμπους λόγω της μεταγραφής του στη Ρωσία!

Ο Ματσέι Ρίμπους, τέθηκε εκτός εθνικής ομάδας επ' αόριστον από την πολωνική ομοσπονδία και θα χάσει το Παγκόσμιο κύπελλο ποδοσφαίρου λόγω της μεταγραφής του στη ρωσική Σπαρτάκ Μόσχας

rib
Η Πολωνία δείχνει με κάθε τρόπο και σε κάθε πεδίο τη στήριξή της προς την Ουκρανία μετά τη ρωσική εισβολή και σε αυτό το πλαίσιο λειτούργησε και η πολωνική ποδοσφαιρική ομοσπονδία, η οποία έθεσε εκτός εθνικής ομάδας τον 66 φορές διεθνή αμυντικό της, Ματσέι Ρίμπους.

Ο 32χρονος αμυντικός, ο οποίος αγωνιζόταν από το 2017 στη Μόσχα με τη φανέλα της Λοκομοτίβ, υπέγραψε προ ημερών στην Σπαρτάκ Μόσχας για δύο χρόνια, γεγονός που προκάλεσε αντιδράσεις μεταξύ των συμπατριωτών του.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής, Τσέσλαβ Μίχνιεβιτς, μάλιστα, κατόπιν συνομιλίας που είχε με τον ποδοσφαιριστή, τον ενημέρωσε πως δεν θα βρεθεί στα πλάνα του ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ.

Η πολωνική ομοσπονδία ξεκαθάρισε πως η απόφαση για τον Ρίμπους λήφθηκε λόγω της σταθερής άρνησης του ποδοσφαιριστή να εγκαταλείψει τη Ρωσία, όπως έκαναν για παράδειγμα με μονομερή αποδέσμευση ο Γκρέγκορζ Κρικόβιακ που πέρασε το τελευταίο διάστημα της σεζόν στην ΑΕΚ και ο Σεμπάστιαν Σιμάνσκι («έπαιξε» επίσης για τον Δικέφαλο).

Ο Ρίμπους φέρεται να ανησυχεί για την ασφάλεια της συζύγου του που κατάγεται από τη Ρωσία και τα παιδιά τους και γι' αυτό επέλεξε την παραμονή στη Ρωσία ενώ συνεχίζεται η πολεμική σύρραξη στην Ουκρανία.

Κλείσιμο


Υπενθυίζεται ότι η Πολωνία είχε αρνηθεί να παίξει κόντρα στη Ρωσία για τα μπαράζ του Μουντιάλ πριν επισημοποιηθεί ο αποκλεισμός της από UEFA-FIFA. Τους τελευταίους μήνες, η χώρα φιλοξενεί τουλάχιστον 3,5 εκατομμύρια πρόσφυγες από τη γειτονική Ουκρανία.

Ο Ρίμπους υπήρξε μέλος της πολωνικής αποστολής σε δύο Euro (2012, 2020) και ένα Μουντιάλ (2018).

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ για τον καύσωνα, έρχονται 40άρια από την Τετάρτη

Αντικατάσταση ηλεκτρικών συσκευών: Πώς μπορείτε να πάρετε επιδότηση έως 50% - Ανοίγει αύριο η πλατφόρμα

Συντάξεις Ιουλίου: Πότε πληρώνονται οι συνταξιούχοι, ποιοι πάνε πρώτοι ταμείο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης