Ελλάδα - Euro 2004: Η πρεμιέρα με την Πορτογαλία που έδειξε τον δρόμο για τον θρίαμβο

Ελλάδα - Euro 2004: Η πρεμιέρα με την Πορτογαλία που έδειξε τον δρόμο για τον θρίαμβο

Σαν σήμερα πριν από 18 χρόνια η Ελλάδα επικρατούσε με 2-1 της οικοδέσποινας Πορτογαλίας στον όμιλο του Euro 2004 και έκανε το πρώτο βήμα για την κατάκτηση του τίτλου

676653
Ήταν 12η Ιουνίου 2004 και η άσημη Ελλάδα άνοιγε την αυλαία στο Euro 2004 απέναντι στην οικοδέσποινα Πορτογαλία. Το παιχνίδι διεξήχθη στο Ντραγκάο του Οπόρτο και η Ελλάδα πέτυχε το πρώτο της μικρό θαύμα.

Επικράτησε με 2-1 της Πορτογαλίας στην οποία έπαιζαν μεταξύ άλλων παίκτες όπως ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο Λουίς Φίγκο, ο Ρούι Κόστα και ο Ντέκο!

Προπονητής της ομάδας ήταν ο Βραζιλιάνος Λουίς Φελίπε Σκολάρι ο οποίος είχε οδηγήσει τη Βραζιλία στην κατάκτηση του World Cup 2002.

Από την άλλη η Ελλάδα είχε προπονητή τον Γερμανό Ότο Ρεχάγκελ. Στο παιχνίδι μόλις στι 5΄ ο Γιώργος Καραγκούνης θα ανοίξει το σκορ για την Ελλάδα.



Στο 51' ο Σεϊταρίδης θα ανατραπεί μέσα στην περιοχή και ο Κολίνα θα δείξει σωστά πέναλτι το οποίο θα εκτελέσει εύστοχα ο Άγγελος Μπασινάς.

Το μόνο που κατάφεραν οι Πορτογάλοι ήταν να μειώσουν στις καθυστερήσεις με κεφαλιά του Κριστιλανο Ρονάλντο μετά από κόρνερ του Λουίς Φίγκο.

676653_2
Ο Άγγελος Μπασινάς εκτελεί το πέναλτι με το οποίο η Ελλάδα φτάνει στο 2-0
676127
Η ενδεκάδα της Ελλάδας στον αγώνα με την Πορτογαλία
Κλείσιμο


Η Ελλάδα είναι στον ίδιο όμιλο με την Ισπανία, την Πορτογαλία και τη Ρωσία και θα περάσει ως 2η στην ισοβαθμία με την Ισπανία.

676126_2
Γιαννακόπουλος και Φύσσας προσπαθούν να σταματήσουν τον Φίγκο



Θα αποκλείσει στον προημιτελικό με 1-0 την Γαλλία του Ζινεντίν Ζιντάν, στον ημιτελικό με 1-0 τη Τσεχία ενώ στον τελικό θα κερδίσει ξανά την Πορτογαλία με 1-0 για να κατακτήσει το Euro.

676122
Οι Έλληνες στις εξέδρες του Ντραγκάο


Οι ενδεκάδες του αγώνα

Πορτογαλία (Λουίς Φελίπε Σκολάρι): Ρικάρντο - Αντράντε , Κόουτο, Φερέιρα, Ρούι Ζόρζε, Κοστίνια (65΄ Νούνο Γκόμεζ), Μανίς, Ρούι Κόστα (46΄ Ρονάλντο), Φίγκο, Σιμάο (46΄Ντέκο), Παουλέτα

Ελλάδα (Οτο Ρεχάγκελ): Νικοπολίδης - Σεϊταρίδης, Δέλλας, Μπασινάς, Ζαγοράκης, Γιαννακόπουλος (67΄ Νικολαϊδης), Χαριστέας (74΄ Λάκης), Φύσσας, Βρύζας, Καψής, Καραγκούνης (46΄ Κατσουράνης)


Ειδήσεις σήμερα

Παρουσιάστηκε και προσήχθη ο σύζυγος της γυναίκας που βρέθηκε νεκρή στου Γκύζη

Καταζητείται από τις αμερικανικές αρχές ο αρχηγός του καρτέλ με τα 300 κιλά κοκαΐνης στη Θεσσαλονίκη

Το προσεχές Eurogroup σηματοδοτεί την επιστροφή της Ελλάδας στην «ευρωπαϊκή κανονικότητα» - Τα βήματα που ακολουθούν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης