Απεργία από τους παίκτες της Εθνικής Καναδά εν όψει Μουντιάλ

Απεργία από τους παίκτες της Εθνικής Καναδά εν όψει Μουντιάλ

Ο φιλικός αγώνας του Καναδά με τον Παναμά, ακυρώθηκε λίγες ώρες πριν από την έναρξη του, λόγω απεργίας των Καναδών ποδοσφαιριστών, οι οποίοι έχουν οικονομικές διαφορές με την ομοσπονδία εν όψει της συμμετοχής της ομάδας στο Παγκόσμιο Κύπελλο

Canada1
Οι διεθνείς ποδοσφαιριστές της Εθνικής Καναδά, αρνήθηκαν να υπογράψουν τη νέα συλλογική σύμβαση εργασίας που τους έδωσε η ομοσπονδία.

Θεωρώντας άδικους τους όρους και τα χρήματα που δίνουν, αλλά ζητώντας παράλληλα δίκαιους όρους και για την εθνική ομάδα των γυναικών, οι διεθνείς αρνήθηκαν να υπογράψουν την σύμβαση και λίγες ώρες πριν τον χθεσινό φιλικό αγώνα με τον Παναμά, αποφάσισαν να κατέβουν σε απεργία.



Η Canada Soccer, επιβεβαίωσε στο Twitter την ακύρωση του αγώνα που ήταν στο πλαίσιο προετοιμασίας της εθνικής ομάδας ενόψει του Μουντιάλ 2022, όπου η χώρα θα συμμετάσχει ξανά μετά από 36 χρόνια.

«Η Canada Soccer περίμενε μέχρι το βράδυ της 2ας Ιουνίου για να παρουσιάσει μια αρχική προσφορά, ενώ ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας της ομοσπονδίας, ήταν διαθέσιμοι για επικοινωνία στις 4 Ιουνίου. Για αυτούς τους λόγους, αποφασίσαμε να μην παίξουμε τον σημερινό αγώνα με τον Παναμά. Είναι καιρός να πάρουμε θέση για το μέλλον του ποδοσφαίρου στον Καναδά» αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους οι διεθνείς που έχουν ζητήσει κυρίως «δίκαιους όρους με την εθνική μας ομάδα γυναικών», όσον αφορά το εισόδημα που σχετίζεται με τους αγώνες, το ποσοστό των κερδών στα Παγκόσμια Κύπελλα της FIFA και την ανάπτυξη ενός πρωταθλήματος γυναικών.

Κλείσιμο


Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Νικ Μπόντις, δήλωσε «πολύ απογοητευμένος με την απόφαση της εθνικής ομάδας ανδρών να αρνηθεί να παίξει» και πρόσθεσε: «Η ομοσπονδία έχει εργαστεί καλή τη πίστη με τους παίκτες για να βρει μια λύση που είναι δίκαιη για όλους. Πιστεύουμε ότι έχουμε παρουσιάσει μια δίκαιη προσφορά στους παίκτες».




Πηγή:www.gazzetta.gr



Ειδήσεις σήμερα:

Σεξουαλικό σκάνδαλο στο TikTok: Μορμόνα influencer βάζει φωτιές με τις αποκαλύψεις της για το... soft swinging!

Δένδιας: H Ελλάδα και πάλι στην πλευρά του Δικαίου, ανταποκρινόμενη στα κελεύσματα της Ιστορίας


Έρχονται βροχές, καταιγίδες, χαλάζι και θυελλώδεις άνεμοι - Το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης