Σάκκαρη: Στον 2ο γύρο του Roland Garros

Σάκκαρη: Στον 2ο γύρο του Roland Garros

Η Μαρία Σάκκαρη επικράτησε με 6-2, 6-3 της Κλάρα Μπουρέλ στην  πρεμιέρα της στο Roland Garros και συνεχίζει στον 2ο γύρο στο Grand Slam της Γαλλίας

25734932
Με το δεξί ξεκίνησε στο Roland Garros 2022 η Μαρία Σάκκαρη

Η Ελληνίδα τενίστρια που είναι στο Νο4 κόσμου και πέρσι είχε φτάσει στα ημιτελικά στο Παρίσι απέκλεισε με 6-2, 6- την νεαρή Γαλλία Κλάρα Μπουλέρ στην πρεμιέρα της και συνεχίζει στον 2ο γύρο του Roland Garros. 

Επόμενη αντίπαλος της θα είναι η επικίνδυνη Καρολίνα Μούτσοβα από την Τσεχία. Ο αγώνας θα διεξαχθεί την Τετάρτη. 

Περίπατος της Σάκκαρη

Με το σερβίς της η Μαρία Σάκκαρη έφτασε στο 2-1 στο 1ο σετ. Στο 4ο γκέιμ είχε τριπλό μπρέικ πόιντ και με διπλό λάθος της Γαλλίδας έφτασε με την 3η ευκαιρία σε μπρέικ και στο 3-1.



Κλείσιμο
Η Μπορέλ είχε μπρέικ πόιντ στο 5ο γκέιμ και το εκμεταλλεύτηκε για να μειώσει σε 3-2. Επέστρεψε με μπρέικ πόιντ η Σάκκαρη στο 6ο και με 2ο μπρέικ έφτασε στο 4-2.



Η Ελληνίδα έσβησε μπρέικ πόιντ και έφτασε στο 5-2 και με το 3ο της μπρέικ έκλεισε το σετ στο 6-2.

Έκανε το καθήκον της 

Η Μπορέλ ξεκίνησε με μπρέικ στο 2ο σετ (0-1) όμως η Σάκκαρη με δυσκολία το πήρε πίσω για το 1-1. Η Μπουρέλ έσβησε μπρέικ πόιντ της Σάκκαρη στο 6ο γκέιμ και ισοφάρισε σε 3-3.  Προβάδισμα με 4-3 για την Ελληνίδα και μπρέικ πόιντ στο 8ο γκέιμ.



Η Γαλλίδα έσβησε το 1ο αλλά η Μαρία έφτασε και σε 2ο με το οποίο προηγήθηκε με 5-3.  Απλά με το σερβίς της έκλεισε στο 6-3. 

To παιχνίδι είχε διάρκεια 88΄. Η Μαρία Σάκκαρη είχε 24 winners και έκανε 29 αβίαστα λάθη.

Σάκκαρη: «Άργησα να μπω στο top 10 αλλά...»

Μετά από τον αγώνα η Μαρία Σάκκαρη δήλωσε στην on court συνέντευξη της:

«Είναι το αγαπημένο μου τουρνουά, έχω πολύ όμορφες αναμνήσεις. Γνώριζα πως ο κόσμος που θα βρισκόταν σήμερα εδώ θα ήταν με την Κλάρα, αλλά ξέρω πως η ατμόσφαιρα είναι πάντα πολύ όμορφη.



Η Κλάρα είναι πολύ καλή στο παιχνίδι της, έχει καλά χτυπήματα, καλές τοποθετήσεις. Έχει πολλές δυνατότητες και είμαι σίγουρη πως θα βρεθεί σε μελλοντικά Roland Garros ακόμα πιο ψηλά. Πρέπει να στηριχθεί από την γαλλική ομοσπονδία.

Πολλές κοπέλες μπαίνουν πολύ νωρίς στο top 10 από ηλικία 18 ετών. Εγώ άργησα λίγο, αλλά προσπάθησα με την ομάδα μου και καταφέραμε να πετύχουμε το στόχο μας. Για όλες τις αθλήτριες είναι πολύ σημαντική η ομάδα.

Για μένα είναι πάρα πολύ καλό το ότι αγωνίζομαι ως παίκτρια top 5, είμαι πολύ χαρούμενη που βιώνω αυτή την ατμόσφαιρα. Μου είχε λείψει αυτό. Ευτυχώς επιστρέψαμε στην κανονικότητα».




Ειδήσεις σήμερα

Τσίπρας, Κοσιώνη, Πανταζάρας: Ποιοι βρέθηκαν στις κερκίδες για τον τελικό Κυπέλλου

Ριψοκίνδυνη δοκιμασία πίσω από το θάνατό του 14χρονου; Οι μαρτυρίες που δείχνουν δυστύχημα

Επικίνδυνο παιχνίδι ανήλικων μέσω TikTok στο Βόλο - Πετάγονται ξαφνικά μπροστά σε διερχόμενα αυτοκίνητα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης