Τσιτσιπάς - Ζβέρεφ 1-2: Ο Γερμανός πήρε ρεβάνς από τον Στέφανο και πέρασε στον τελικό της Μαδρίτης

Τσιτσιπάς - Ζβέρεφ 1-2: Ο Γερμανός πήρε ρεβάνς από τον Στέφανο και πέρασε στον τελικό της Μαδρίτης

O Αλεξάντερ Ζβέρεφ ήταν σε εξαιρετική ημέρα στο σερβίς και πήρε μια άτυπη ρεβάνς από τον Τσιτσιπά κερδίζοντας με 2-1 σετ και προκρίθηκε στον τελικό της Μαδρίτης

Tsitsipas_Exof
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς προσπάθησε, αλλά έπεσε πάνω σε έναν εξαιρετικό Αλεξάντερ Ζβέρεφ που πήρε την πρόκριση για τον τελικό στην Μαδρίτη.

Ο Γερμανός επικράτησε με 2-1 σετ (6-4, 3-6, 6-2 σε 1 ώρα και 52 λεπτά) και θα πάει να υπερασπιστεί αύριο στις 19:30 τον τίτλο του απέναντι στον εκπληκτικό Κάρλος Αλκαράθ.

Ο Ζβέρεφ ήταν εκπληκτικός στο πρώτο σερβίς έχοντας μάλιστα 92% στο πρώτο σετ (23/25 με τα δύο χαμένα πρώτα σερβίς να έχουν έρθει σε διπλά λάθη). Ομως στο δεύτερο έπεσε στο 42% και ένα διπλό του λάθος έδωσε την ευκαιρία στον Στέφανο να πάει το ματς σε τρίτο σετ.

Στο τρίτο ο Γερμανός βελτίωσε ξανά το σερβίς του, βρήκε break και έφτασε στην πρόκριση, παίρνοντας μία μικρή ρεβάνς για την πρόσφατη ήττα στο Μόντε Κάρλο. Αυτή ήταν και η πρώτη του επί του Ελληνα τενίστα σε χωμάτινη επιφάνεια.

Κλείσιμο


Ενα break και προβάδισμα για Ζβέρεφ

Με δύο ωραίους winner ο Στέφανος πήρε το πρώτο game στο ματς. Με δύο συνεχόμενους άσους ο Γερμανός ισοφάρισε σε 1-1, με τον Τσιτσιπά να φτάνει στο 2-1 από ένα καλό σερβίς και ένα λάθος του αντιπάλου του.

Ο Ζβέρεφ μετά από ένα μεγάλο ράλι έφτασε στο 2-2, αλλά τα εξαιρετικά σερβίς του Τσιτσιπά έκαναν το 3-2 αφού ο Γερμανός δεν είχε επιστροφές.

Με αψεγάδιαστο πρώτο σερβίς ο Ζβέρεφ έφτασε εύκολα στο 3-3 και στη συνέχεια βρήκε το πρώτο break στο ματς από δύο λάθη του Τσιτσιπά, για να πάρει προβάδισμα 4-3.

Το 5-3 ήρθε σχετικά εύκολα για τον Γερμανό που τελείωσε το game με σμας, Ο Στέφανος μείωσε σε 5-4 χάρη στις σωστές τοποθετήσεις του και ένα στοπ βολέ στο τέλος του game, αλλά ο Ζβέρεφ στη συνέχεια σέρβιρε για το σετ.

Και έφτασε εύκολα στο 1-0 καθώς έκανε love service game σε ένα εξαιρετικό πρώτο σετ από την πλευρά του.



Με το ίδιο... νόμισμα ισοφάρισε ο Τσιτσιπάς

Με ωραία λόμπα και love service game άρχισε το δεύτερο σετ ο Τσιτσιπάς. Ο Γερμανός έφτασε εύκολα στην ισοφάριση με λάθος του Στέφανου, με τον Τσιτσιπά να διατηρεί το προβάδισμα στη συνέχεια (2-1).

Δεν άλλαξε κάτι στα επόμενα δύο games με τους αντιπάλους να κρατούν εύκολα το σερβίς τους. Ο Ζβέρεφ προβλημάτισε τον Τσιτσιπά με τα σερβίς του, ισοφαρίζοντας σε 3-3.

Ο Τσιτσιπάς διατήρησε το σερβίς του εύκολα (4-3) και στη συνέχεια βρήκε break από διπλό λάθος του Γερμανού!

Στη συνέχεια σέρβιρε για το σετ και με ένα ωραίο backhand ισοφάρισε σε 1-1.



Κυρίαρχος Ζβέρεφ και αποκλεισμός για Τσιτσιπά

Ο Ζβέρεφ άρχισε εξαιρετικά κρατώντας το σερβίς του και κάνοντας break από αβίαστο λάθος του Τσιτσιπά. Το 3-0 ήταν γεγονός καθώς ο Γερμανός ανέβασε ξανά επίπεδο στο σερβίς του και στρίμωξε στο ματς τον Ελληνα τενίστα.

Ο Τσιτσιπάς δέχτηκε warning για coaching αμέσως μετά, αλλά δεν τον επηρέασε αυτό και μείωσε 3-1 χάρη σε λάθη του Γερμανού, ο οποίος όμως κράτησε εύκολα το σερβίς του για να προηγηθεί με 4-1.


Ο Στέφανος χρειαζόταν να ανεβάσει επίπεδο επειγόντως, όμως ο Ζβέρεφ βρήκε break point. Ωστόσο άντεξε ο Τσιτσιπάς και μείωσε 4-2.

Με άσο ο Ζβέρεφ έφτασε στο 5-2 και ανάγκασε τον Τσιτσιπά να σερβίρει για να μείνει στο ματς. Ο αντίπαλός του έφτασε σε match point και με winner έφτασε δίκαια στη νίκη.



Πηγή: gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης