Bundesliga, Ντόρτμουντ - Μπόχουμ 3-4: Χατ-τρικ ο Χάαλαντ, παραμονή για τους φιλοξενούμενους

Bundesliga, Ντόρτμουντ - Μπόχουμ 3-4: Χατ-τρικ ο Χάαλαντ, παραμονή για τους φιλοξενούμενους

Η Μπόχουμ των Λαμπρόπουλου-Σταφυλίδη σφράγισε  την παραμονή της στη Bundesliga, νικώντας τη Ντόρτμουντ εκτός έδρας με ανατροπή στην ανατροπή και παρά το χατ-τρικ του Έρλινγκ Χάαλαντ (3-4) - Γκέλα χωρίς αντίκρισμα για Μπάγερν

25636602
«Τρελό» ματς στο «Signal Iduna Park», θρίαμβος παραμονής για τη Μπόχουμ και... ακόμα ένα κάζο στην αλυσίδα της φετινής Ντόρτμουντ.

Οι Βεστφαλοί παρά το ότι ανέτρεψα το εις βάρος τους 0-2 με χατ-τρικ του Έρλινγκ Χάαλαντ, υπέστησαν δύο γκολ στο τελευταίο δεκάλεπτο και εν τέλει ηττήθηκαν από τους Βαυαρούς (3-4), οι οποίοι εξασφάλισαν και μαθηματικά την παρουσία τους στη Bundesliga της επόμενης περιόδου.



Χωρίς τον τιμωρημένο Κώστα Σταφυλίδη και με τον Βασίλη Λαμπρόπουλο στον πάγκο, η Μπόχουμ έκανε ιδανικό ξεκίνημα με δύο γκολ στο πρώτο δεκάλεπτο από Πόλτερ (3') και Χόλτμαν (8'). Ωστόσο, ο Έρλινγκ Χάαλαντ εμφανίστηκε αποφασισμένος να «λάμψει» μετά από καιρό και χάρη σε ισάριθμα πέναλτι έφερε το ματς στα ίσα πριν την ανάπαυλα (18', 30'). Στο 62', μάλιστα, ο Νορβηγός σούπερ σταρ συμπλήρωσε και το χατ-τρικ για την ανατροπή από ασίστ του Ρόις, πιθανότατα το τελευταίο του ως ποδοσφαιριστής των Βεστφαλών.

Το φινάλε, όμως, ανήκε στους φιλοξενούμενους. Ο Λοκάντια ισοφάρισε στο 81' και τέσσερα λεπτά αργότερα ο Πάντοβιτς από την άσπρη βούλα πέτυχε ανατροπή στην ανατροπή, κλειδώνοντας με... στυλ τη σωτηρία για την ομάδα του που ξέφυγε στο +10 από την επικίνδυνη ζώνη δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε.

Ήττα για την Μπάγερν

Κλείσιμο
Μετά το μπυρόλουτρο για την κατάκτηση της δέκατης σαλατιέρας, η Μπάγερν... χαλάρωσε και το πλήρωσε με την ήττα στην έδρα της Μάιντς (3-1). Η ομάδα του Γιούλιαν Νάγκελσμαν παρατάχθηκε με αρκετές αλλαγές στη σύνθεσή της και έπεσε σε μια πολύ πιο διψασμένη αντίπαλο, η οποία πήρε προβάδισμα με δύο γκολ πριν τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα χάρη στα γκολ των Μπούρκχαρντ (18') και Νιακατέ (27'). Ο Λεβαντόφσκι μείωσε άμεσα στο 33' με το γκολ Νο34 στη φετινή Bundesliga, αλλά το γκολ του δεν αφύπνισε ιδιαίτερα τους Βαυαρούς που στο β' μέρος δέχθηκαν και τρίτο γκολ, από τον Μπαρέιρο (57').



Μπάγερν (Γιούλιαν Νάγκελσμαν): Ούλραϊχ, Παβάρ, Ζίλε (79' Στάνισιτς), Ερναντέζ, Ντέιβις, Κίμιχ, Γκορέτσκα (46' Σανέ), Ζάμπιτσερ (46' Μουσιάλα), Τσούπο-Μοτίνγκ, Γκνάμπρι, Λεβαντόφσκι

Η Στουτγκάρδη «έκλεψε» τον βαθμό στις καθυστερήσεις
Η Στουτγκάρδη πήρε «χρυσό» βαθμό στην... εκπνοή της αναμέτρησης με τη Βόλσφμπουργκ, καθώς οι δυο ομάδες αναδείχθηκε ισόπαλες με σκορ 1-1 στην έδρα των Σουηβών. Οι «Λύκοι» άνοιξαν το σκορ στο 13' με τον Μπρουκς και δευτερόλεπτα πριν τη συμπλήρωση των 90 λεπτών οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν με τον Φούχριχ. Για τη Στουτγκάρδη ο Έλληνας διεθνής κεντρικός αμυντικός, Ντίνος Μαυροπάνος ήταν βασικός και αναντικατάστατος για έκτο διαδοχικό ματς της Bundesliga. Οι Σουηβοί βρίσκονται στην 16η θέση, η οποία οδηγεί στα μπαράζ παραμονής.

«Διπλό» εξάδας για την Κολωνία
Η Κολωνία πέρασε με ευκολία από την έδρα της Άουγκσμπουργκ, επικράτησε με 4-1, προσπέρασε την Ουνιόν, η οποία «γκέλαρε» με την υποβιβασμένη Γκρόιτερ Φιρτ και ανέβηκε στην έκτη θέση της Bundesliga (52 έναντι 51 βαθμών). Οι φιλοξενούμενοι έβαλαν βάσεις νίκης μέσα σε ένα τέταρτο, καθώς στο 12' ο Τιλμαν άνοιξε το σκορ και στο 15'ο Ουθ έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων στην ομάδα του. Στο 63' ο Μοντεστ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι έκανε το 0-3, ο Νιντερλέχνερ μείωσε στο 73' για τους γηπεδούχους και στο 78' ο Μοντέστ διαμόρφωσε το τελικό 1-4 με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στην αναμέτρηση.

«Μοιρασιά» στο Μπίλεφελντ για Αρμίνια και Χέρτα
Η Χέρτα Βερολίνου έφτασε μια ανάσα από το τρίποντο στο Μπίλεφελντ, όμως η Αρμίνια κατάφερε να πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας (1-1) στις καθυστερήσεις. Οι Βερολινέζοι άνοιξαν το σκορ στο 54' με την κεφαλιά του Λούκας Τουσάρτ και οι γηπεδούχοι βρήκαν την απάντηση στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων με την κεφαλιά του Νίλσον. Η Αρμίνια βρίσκεται στην προτελευταία θέση με 27 βαθμούς, δύο λιγότερους από την 16η Στουτγκάρδη. Για το κλαμπ από το Μπίλεφελντ ο Στέφανος Καπίνο και ο Σεμπάστιας Βασιλειάδης έμειναν στον πάγκο.

Αετοί μέχρι τέλους για το Champions League
Η Φράιμπουργκ υπέταξε εκτός έδρας τη Χόφενχαϊμ στο ντέρμπι εξάδας της Bundesliga (3-4) και συνεχίζει να κυνηγά την έξοδο στο Champions League, αφήνοντας τους γηπεδούχους στο -6 από τις θέσεις του Conference League.



Στον τελικό του Κυπέλλου Γερμανίας και αποφασισμένη να διεκδικήσει μέχρι τελικής πτώσης το εισιτήριο για το επόμενο Champions League. Η Φράιμπουργκ πήρε το ντέρμπι εξάδας της Bundesliga στην έδρα της Χόφενχαϊμ με σούπερ ανατροπή στην ανατροπή (3-4) και ανέβηκε προσωρινά στην 4η θέση, δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε.

Οι Αετοί προηγήθηκαν με τον Σάλαϊ στο 23', ωστόσο, η ομάδα του Σεμπάστιαν Χένες έκανε το πρώτο... comeback στο ματς με πρωταγωνιστή τον Κράμαριτς, ο οποίος ισοφάρισε στο 32' και έδωσε την ασίστ στον Στίλερ για το 2-1 στο 49'. Το σύνολο του Κρίστιαν Στράιχ, όμως, δεν είχε πει την τελευταία του λέξη. Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Γκούντερ έφερε το ματς στα ίσα (50') και μέσα σε ένα τρίλεπτο από το 70' ως το 73', Χόλερ και Γεόνγκ εκτόξευσαν τον δείκτη του σκορ στο 2-4. Μοναδική απάντηση των γηπεδούχων ήταν το γκολ του Ρούντι στο 84'.

Πλέον, η Φράιμπουργκ έχει εξασφαλισμένη την Ευρώπη για την επόμενη σεζόν και περιμένει να δει πού θα καθίσει η μπίλια, στο Champions League, το Europa League ή το Conference League. Αντίθετα, η Χόφενχαϊμ με έξι σερί παιχνίδια δίχως νίκη έπεσε ραγδαία στη βαθμολογία και χρειάζεται ένα «θαύμα» για να προλάβει το Conference: να νικήσει δηλαδή τα εναπομείναντα δύο παιχνίδια και να χάσει και τα δύο η Κολωνία.

Πηγή: www.gazzetta.gr 


Ειδήσεις σήμερα

«Σε 202 δευτερόλεπτα το Λονδίνο δεν θα υπάρχει πια» - Πυρηνικές απειλές σε ρωσική τηλεοπτική εκπομπή

Άστατος ο καιρός του τριημέρου της Πρωτομαγιάς με κατά τόπους λασποβροχές

Ανοιχτή για όλα τα ΑΦΜ σήμερα η πλατφόρμα Fuel Pass - Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης