La Liga, Ρεάλ Μαδρίτης - Εσπανιόλ 4-0: Πρωταθλήτρια Ισπανίας για 35η φορά! - Δείτε τα γκολ

La Liga, Ρεάλ Μαδρίτης - Εσπανιόλ 4-0: Πρωταθλήτρια Ισπανίας για 35η φορά! - Δείτε τα γκολ

Η Ρεάλ Μαδρίτης χρειαζόταν έναν βαθμό για την μαθηματική της στέψη στη La Liga ως πρωταθλήτρια Ισπανίας για 35η φορά στην ιστορία της, αλλά συνέτριψε με 4-0 την Εσπανιόλ (δύο γκολ ο Ροντρίγκο και από ένα οι Ασένσιο και Μπενζεμά) και συνδύασε την στέψη της με μια ακόμα, εμφατική νίκη - Τα συγχαρητήρια από την Μπαρτσελόνα 

real_call
Η Ρεάλ Μαδρίτης επικράτησε με 4-0 της Εσπανιόλ στο Μπερναμπέου και 4 αγωνιστικές πριν από την ολοκλήρωση της La Liga κατέκτησε το 35ο πρωτάθλημα της ιστορίας της στην Ισπανία. 

Δείτε ΕΔΩ τα γκολ του αγώνα 

Η Ρεάλ επέστρεψε στην κορυφή του ισπανικού ποδοσφαίρου ύστερα από δύο σεζόν, παίρνοντας τα "σκήπτρα" από την Ατλέτικο.



Πλέον έχει 9 περισσότερα από την Μπαρτσελόνα (26) ενώ ο Κάρλος Αντσελότι έγραψε ιστορία αφού κέρδισε πρωτάθλημα στην Ισπανία και έτσι πλέον έχει τίτλο και στις 5 μεγάλες λίγκες της Ευρώπης.


Κλείσιμο


Έχει κερδίσει κούπα με την Μίλαν στην Ιταλία, με την Τσέλσι στην Αγγλία, με την Παρί Σεν Ζερμέν στην Γαλλία και με την Μπάγερν Μονάχου στη Γερμανία. 


Τα συγχαρητήρια της Μπαρτσελόνα 

Η Μπαρτσελόνα συνεχάρη την μεγάλη της αντίπαλο, την Ρεάλ Μαδρίτης για την κατάκτηση  του 35ου πρωταθλήματος. 




Ο θρίαμβος της Ρεάλ 

Ο Ροντρίγκο με δύο γκολ και οι Μάρκο Ασένσιο και Καρίμ Μπενζεμά από ένα γκολ έκαστος οδήγησαν την ομάδα του Κάρλο Αντσελότι στην επιβεβαίωση της επιτυχίας!

Ενόψει της ρεβάνς με την Μάντσεστερ Σϊτι για τα ημιτελικά του Champions League (Τετάρτη 04/05, 22:00) ο «Καρλέτο» έκανε φουλ ροτέισον και, εκτός από τους (ελαφρά) τραυματίες Νταβίντ Αλάμπα, Φερλάν Μεντί και τους τιμωρημένους Έντερ Μιλιτάο και Νάτσο, προφύλαξε τους Ντάνι Καρβαχάλ, Τόνι Κρόος, Φεδερίκο Βαλβέρδε, Καρίμ Μπενζεμά και Βινίσιους Ζούνιορ, διατηρώντας από τους βασικούς μόνο τους Τιμπό Κουρτουά, Καζεμίρο (ως στόπερ) και Λούκα Μόντριτς.



Ο Βιθέντε Μορένο, ο οποίος δεν είχε στην διάθεσή του τους Όσκαρ Χιλ, Αδριά Πεδρόσα και Κέιντι Μπάρε λόγω τραυματισμού, ξεκίνησε κατά τα άλλα μια θεωρούμενη βασική ενδεκάδα, με στόχο ένα θετικό αποτέλεσμα, χωρίς όμως άγχος, αφού η Εσπανιόλ έχει εξασφαλίσει ουσιαστικά την παραμονή της.



Παρά την… αναπληρωματική τους σύνθεση, οι Μαδριλένοι κυριάρχησαν από το ξεκίνημα και έψαχναν διαρκώς την εστία του άλλοτε παίκτη τους, 40χρονου Ντιέγκο Λόπεθ, ο οποίος απειλήθηκε δύο φορές στο πρώτο 15λεπτο.

Ο Μαριάνο τις ευκαιρίες, ο Ροντρίγκο τα γκολ
Μόλις στο τρίτο λεπτό, ο Σέρτζι Γκόμεθ έκοψε σωτήρια την τελική προσπάθεια του Μαριάνο Ντίαθ, η κεφαλιά του οποίου δέκα λεπτά αργότερα, σταμάτησε στο δοκάρι της εστίας των φιλοξενούμενων. Η Εσπανιόλ, χωρίς τίποτα να χάσει, έπαιξε αρκετά ανοιχτά και ελεύθερα, ψάχνοντας και αυτή με την σειρά της την εστία του Κουρτουά, χωρίς πάντως ιδιαίτερο αποτέλεσμα στο πρώτο 45λεπτο.



Η Ρεάλ είχε υπομονή για να ψάξει το γκολ, το οποίο ήρθε εντέλει στο 33’ και αφού δέκα λεπτά νωρίτερα ο Μαριάνο είχε νέα ευκαιρία με κεφαλιά. Ο Μαρσέλο έκανε πολύ ωραία κίνηση, σέρβιρε την μπάλα μέσα στην περιοχή στον Ροντρίγκο ο οποίος, με ωραίο πλασέ, νίκησε τον Ντιέγκο Λόπεθ για να αρχίσουν οι ιαχές «campeones, campeones» («πρωταθλητές, πρωταθλητές») στις εξέδρες του «Σαντιάγο Μπερναμπέου».

Ο Βραζιλιάνος επιθετικός, ο οποίος συνηθίζει να δίνει πολύτιμες βοήθειες ερχόμενος από τον πάγκο, εξελίχθηκε στον απόλυτο πρωταγωνιστή ως βασικός αφού, δέκα λεπτά μετά το πρώτο γκολ, σημείωσε και δεύτερο. Ο Μαριάνο πίεσε τον Γιάνγκελ Ερέρα, του έκλεψε την μπάλα και αυτή κατέληξε στα πόδια του Ροντρίγκο, ο οποίος μπήκε μέσα στην περιοχή και πλάσαρε ιδανικά τον Ντιέγκο Λόπεθ για το έκτο φετινό του γκολ με την Βασίλισσα.


Πάρτι τίτλου με Ασένσιο και Μπενζεμά
Το δεύτερο ημίχρονο μάλλον… περίσσευε, με την Εσπανιόλ να απειλεί (σχετικά) με απευθείας εκτέλεση φάουλ ενός άλλου πρώην (Ραούλ Ντε Τομάς), προτού ο Μάρκο Ασένσιο προστεθεί και αυτός στο… πάρτι.

Μόντριτς και Εντουάρτο Καμαβινγκά πίεσαν και έκλεψαν την μπάλα, η Ρεάλ έφυγε γρήγορα στην κόντρα και ο Γάλλος σέρβιρε στον Ασένσιο το δέκατο του γκολ στο φετινό πρωτάθλημα (πρώτη φορά στην καριέρα του τέτοια επίδοση), με ωραίο πλασέ μέσα από την περιοχή (55’).

Παρ’ ότι ο αγώνας (και ο τίτλος) είχε κριθεί, ο Αντσελότι… ρίσκαρε με την κλιμακωτή είσοδο των Κρόος, Μπενζεμά και Βινίσιους Ζούνιορ, προκειμένου να συμμετάσχουν και αυτοί στο πάρτι τίτλου που είχε στηθεί, με κίνδυνο βεβαίως να τραυματιστεί κάποιος, τέσσερις ημέρες πριν από την ρεβάνς με την Σίτι.

Ο Κουρτουά αρνήθηκε το γκολ της τιμής στην Εσπανιόλ σε διαγώνιο σουτ του Αλέις Βιδάλ και προσπάθεια του Χάβι Πουάδο, υπενθυμίζοντας πόσο πολύτιμος ήταν όλη την σεζόν για να κατακτήσει τον τίτλο η Ρεάλ.



Ο απόλυτος MVP, βεβαίως, είναι ο Μπενζεμά, στον οποίο το VAR στέρησε (ορθά) την δωδέκατη φετινή ασίστ στο πρωτάθλημα, σε ωραίο πλασέ του Ίσκο, αφού ο Ροντρίγκο σε θέση οφσάιντ βρισκόταν στο οπτικό πεδίο του Ντιέγκο Λόπεθ.

Ο Γάλλος, όμως, φρόντισε να… αυγατίσει τα γκολ του και να φτάσει τα 26 στη La Liga (τα 42 συνολικά φέτος και τα 321 με την φανέλα της Ρεάλ, δύο μακριά από τον θρυλικό Ραούλ!), με άψογο συρτό πλασέ μέσα από την περιοχή, ύστερα από την δωδέκατη ασίστ του εξαιρετικού φέτος Βινίσιους Ζούνιορ (81’).

Στο τελευταίο 15λεπτο, ο Αντσελότι έδωσε την ευκαιρία στον 21χρονο κεντρικό αμυντικό Μάριο Χίλα να κάνει ντεμπούτο με την πρώτη ομάδα, για την οποία άφησαν πολύ καλές εντυπώσεις τόσο ο Θέσαρ Βαγιέχο, όσο κυρίως ο Ντάνι Θεμπάγιος, ο οποίος δείχνει ότι αξίζει μιας θέσης στο ρόστερ και στο ροτέισον.

Το φινάλε του αγώνα βρήκε το κατάμεστο (όσο είναι ανοιχτό λόγω των έργων) «Μπερναμπέου» να πανηγυρίζει νίκη - στέψη για πρώτη φορά από το 2007, όταν η Ρεάλ είχε κατακτήσει τον τίτλο μπροστά στο κοινό της την τελευταία αγωνιστική, με νίκη επί της Μαγιόρκα του Άγγελου Μπασινά.

Η κυριαρχία της Ρεάλ την φετινή σεζόν ήταν αδιαμφισβήτητη και η δυσκολία της κατάκτησης του τίτλου τέσσερις αγωνιστικές πριν από το τέλος αποδεικνύεται από το γεγονός ότι η Βασίλισσα τα είχε καταφέρει τελευταία φορά πριν από 32 (!) χρόνια (το 1990), τότε με προπονητή τον Τζον Μπέντζαμιν Τόσακ και αστέρια τους Εμίλιο Μπουτραγκένιο, Μίτσελ και Ούγκο Σάντσες.

Ρεάλ Μαδρίτης (Κάρλο Αντσελότι): Κουρτουά - Λούκας Βάθκεθ, Θέσαρ Βαγιέχο, Καζεμίρο (61’ Ίσκο), Μαρσέλο - Καμαβινγκά (75’ Χίλα), Θεμπάγιος, Μόντριτς (60’ Κρόος) - Ροντρίγκο (75’ Βινίσιους Ζούνιορ), Μαριάνο (61’ Μπενζεμά), Ασένσιο.

Εσπανιόλ (Βιθέντε Μορένο): Ντιέγκο Λόπεθ - Αλέις Βιδάλ, Σέρτζι Γκόμεθ, Καλέρο (83’ Νταβίντ Λόπεθ), Καμπρέρα - Βιλχένα (65’ Ντίντακ Βιλά), Ερέρα (76’ Φραν Μέριδα), Νταρντέρ, Μελέντο (65’ Μορλάνες) - Πουάδο, Ντε Τομάς (65’ Γου Λέι).

Πηγή: www.gazzetta.gr


Ειδήσεις σήμερα

«Σε 202 δευτερόλεπτα το Λονδίνο δεν θα υπάρχει πια» - Πυρηνικές απειλές σε ρωσική τηλεοπτική εκπομπή

Άστατος ο καιρός του τριημέρου της Πρωτομαγιάς με κατά τόπους λασποβροχές

Ανοιχτή για όλα τα ΑΦΜ σήμερα η πλατφόρμα Fuel Pass - Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης