Wimbledon: Προχωράει σε αποκλεισμό Ρώσων και Λευκορώσων τενιστών

Σύμφωνα με τους New York Times οι Άγγλοι έχουν αποφασίσει να μην επιτρέψουν στους Ρώσους και Λευκορώσεις τενίστες να συμμετάσχουν στο Wimbledon του 2022 - Ανακοίνωση κατά των Ρώσων από τους Ουκρανούς τενίστες

Δύσκολα θα δούμε στο Wimbledon (27/6-10/7) Ρώσους και Λευκορώσους τενίστες.

Σύμφωνα με τους New York Times οι διοργανωτές του παλαιότερου τουρνουά τένις στον κόσμο είναι έτοιμοι ν' ανακοινώσουν τον αποκλεισμό τους και αυτό λόγω της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Εάν συμβεί αυτό το Wimbledon θα είναι το πρώτο επαγγελματικό τουρνουά που δεν επιτρέπει σε Ρώσους και Λευκορώσους να συμμετάσχουν κάτι που έχει συμβεί με τα τουρνουά ερασιτεχνών αλλά και το Davis Cup και το Billie Jean King Cup.

Πριν από ένα μήνα ο υπουργός αθλητισμού του Ηνωμένου Βασιλείου, Νάιτζελ Χάντλεστον, είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν θα ένιωθε άνετα με έναν «Ρώσο αθλητή που θα φέρει τη ρωσική σημαία» και θα φτάσει σε σημείο να κερδίσει το κορυφαίο τουρνουά τένις στον κόσμο που είναι το Wimbledon.

«Πολλές χώρες έχουν συμφωνήσει ότι δεν θα επιτρέψουν σε εκπροσώπους από τη Ρωσία ν' αγωνιστούν.Όταν είναι άτομα και όχι ομάδες είναι διαφορετικό. Υπάρχει και το θέμα της βίζας.Χρειαζόμαστε κάποια πιθανή διαβεβαίωση ότι δεν είναι υποστηρικτές του Πούτιν και θα εξατάσουμε τι εγγυήσεις θα ζητήσουμε. Είμαστε σε συζητήσεις», είπε μεταξύ άλλων ο υπουργός.

Οι Ρώσοι και οι Λευκορώσοι από τις πρώτες ημέρες της εισβολής δεν αγωνίζονται στα επαγγελματικά τουρνουά με την σημαία τους και δίπλα στα ονόματα τους υπάρχει ένα κενό!

Εάν απαγορευτεί η συμμετοχή Ρώσων και Λευκορώσων στο Wimbledon δεν θα δούμε το Νο2 κόσμου, τον Ντανίλ Μεντβέντεφ αλλά και τους Αντρέι Ρούμπλεφ, Κάρεν Κατσάνοφ, Ασλάν Καράτσεφ, Αναστασία Παβλιουτσένκοβα και άλλους από πλευρά Ρώσων και φυσικά την Αρίνα Σαμπαλένκα και την Βικτόρια Αζαρένκα από την Λευκορωσία.

Οι Ουκρανοί τενίστες ζητούν αποκλεισμό

Στο μεταξύ με ανακοίνωση τους οι Ουκρανοί τενίστες ζητούν να μην επιτραπεί η συμμετοχή Ρώσων και Λευκορώσων στα τουρνουά εάν δεν πάρουν θέση για το θέμα της εισβολής.



Στην ανακοίνωση τους που υπογράφει μεταξύ άλλων η Ελίνα Σβιτολίνα τονίζουν

«1.Υποστηρίζετε την εισβολή Ρωσίας και Λευκορωσίας στην χώρα μας και τον πόλεμο που άρχισαν;
2. Υποστηρίζετε τις στρατιωτικές κινήσεις Ρωσίας και Λευκορωσίας στην Ουκρανία;
3. Υποστηρίζετε το καθεστώς Πούτιν και Λουκασένκο;»

Σε περίπτωση που δεν τοποθετηθούν δημόσια κατά αυτών των τριών ερωτημάτων, οι Ουκρανοί απαίτησαν να αποβληθούν από τις διοργανώσεις του τένις, κάτι που ήδη έχουν αποφασίσει να κάνουν στο Wimbledon.

«Αν δεν το κάνουν απαιτούμε τον αποκλεισμό και αποβολή τους από κάθε διεθνή διοργάνωση όπως έχει κάνει ήδη το Wimbledon. Ερχεται η στιγμή που η σιωπή λογίζεται ως προδοσία και αυτή η στιγμή είναι τώρα».



Ειδήσεις σήμερα:

Ο Τζόνι Ντεπ περιγράφει πώς ταράχτηκε η Άμπερ Χερντ όταν... δεν την περίμενε να του βγάλει τις μπότες!

Λέων: Στη Μαλένα δεν διαπιστώνεται ίκτερος που είναι βασικό εύρημα της ηπατικής ανεπάρκειας

Βανδαλισμοί, σκουπίδια και σκόνη στην Αγία Σοφία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr