Stoiximan Basket League Live: Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 62-68: Του έχει πάρει τον «αέρα», του πήρε και το πλεονέκτημα

Stoiximan Basket League Live: Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 62-68: Του έχει πάρει τον «αέρα», του πήρε και το πλεονέκτημα

Ο Ολυμπιακός επικράτησε για τέταρτη συνεχόμενη φορά του Παναθηναϊκού και με τη (δεύτερη σερί) νίκη στο ΟΑΚΑ με 68-62 «κλείδωσε» το πλεονέκτημα έδρας στα Play offsτης Basket League -  Εξαιρετικός και πάλι ο ΜακΚίσικ (18π.), σπουδαίο double double από τον Βεζένκοβ (13π., 15ριμπ.) - Οι δηλώσεις Πρίφτη και Μπαρτζώκα

5565077
Ο Ολυμπιακός επιβεβαίωσε την φετινή του ανωτερότητα καθώς κατάφερε να «σβήσει» την ήττα από τον α' γύρο στο ΣΕΦ και με τη νίκη του στο ΟΑΚΑ με 68-62 να «κλειδώσει» την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο της Basket League. Οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν για δεύτερη φορά φέτος να φύγουν από το κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων με το «διπλό», καθώς είχε προηγηθεί και η επικράτηση στην EuroLeague. Συνολικά αυτή ήταν η τέταρτη σερί τους νίκη αυξάνοντας το φετινό σκορ στο... 4-1.

Ο Σακιέλ ΜακΚίσικ ήταν για ένα ακόμη ματς εκείνος που έκανε την διαφορά στα ντέρμπι των «αιωνίων» δημιουργώντας τη δική του παράδοση απέναντι στον Παναθηναϊκό. Αυτή τη φορά σταμάτησε στους 18 πόντους (4/4δίπ., 1/3τρ., 7/7β.) κάνοντας άνω-κάτω την «πράσινη» άμυνα, ειδικά τις στιγμές που οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν να «χτίσουν» μομέντουμ στο ματς.. «Κλειδί» στην τελευταία περίοδο ο Βεζένκοβ (13π., 14ριμπ.) Μάλιστα με αυτή τη νίκη κατάφερε να καλύψει και το -5 του αγώνα στο ΣΕΦ, κάτι που σημαίνει ότι στα εναπομείναντα ματς έχει το περιθώριο... άλλης μίας ήττας!

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cj7l8q1iqtpt)


Το ματς
Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε στο ξεκίνημα του αγώνα να μπει με ενθουσιασμό στο παιχνίδι χάρη στα σουτ του Νεμάνια Νέντοβιτς και παράλληλα να δυσκόλευε αρκετά τις «ερυθρόλευκες» επιθέσεις αλλά από τη στιγμή που η αστοχία είχε τον... πρώτο πρωταγωνιστικό ρόλο στο ντέρμπι, το σκορ ήταν ιδιαίτερα χαμηλό. Μετά το 11-7 και το 13-9 υπέρ του Παναθηναϊκού, ο Ολυμπιακός βρήκε λύσεις με τους Βεζένκοβ και Ουόκαπ και με σερί 6-0 έκλεισε την πρώτη περίοδο με 13-15. Ένα διάστημα όπου οι «πράσινοι» ειχαν προλάβει να σουτάρουν 12 τρίποντα (!!) έχοντας ευστοχήσει μόλις σε τρία από αυτά με συνολικό απολογισμό 5/19 εντός παιδιάς. Όχι ότι ο Ολυμπιακός τα πήγαινε καλύτερα καθώς είχε 6/16 σουτ αντιμετωπίζοντας αρκετά προβλήματα από την «πράσινη» άμυνα.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cj7ldvfqb3pd)


Με ένα γρήγορο 9-2 με την έναρξη της δεύτερης περιόδου ο Παναθηναϊκός πήρε προβάδισμα με 22-17 έχοντας για πρώτη φορά στο παιχνίδι διαφορά πέντε πόντων. Μέικον και Έβανς (σ.σ. φορτώθηκε ωστόσο με τρία φάουλ στο 15') ήταν εκείνοι που πήραν τις προσπάθειες για το «πράσινο» προσπέρασμα, με τον δείκτη του σκορ να φτάνει και στο +6 (30-24) τρία λεπτά πριν από το τέλος του ημιχρόνου. Ο Ιωάννης Παπαπέτρου είχε πάρει την σκυτάλη στο σκοράρισμα ωστόσο οι «πράσινοι» δεν μπόρεσαν να κρατήσουν τη διαφορά μέχρι και το τέλος του πρώτου μισού στο ΟΑΚΑ. Τα τρίποντα των Σλούκα και ΜακΚίσικ οδήγησαν τον Ολυμπιακό σε επιμέρους 10-6 έως το τέλος του ημιχρόνου (34-34).


Κλείσιμο
Μάλιστα στη λήξη του α' μέρους ο Μέικον έχασε την ευκαιρία να δώσει προβάδισμα ενός καλαθιού στους «πράσινους» καθώς αστοχησε σε ένα «ζευγάρι» βολών. Στο πρώτο μισό του αγώνα το «τριφύλλι» είχε 14/33 σουτ, εκ των οποίων 8/15 δίποντα και 6/18 (!) τρίποντα ενώ είχε μόλις ένα λάθος για 12 ασίστ, ενώ οι παίκτες του Πρίφτη μάζεψαν και 10-6 ριμπάουντ. Αντίστοιχα, ο Ολυμπιακός έκλεισε το ημίχρονο με 8/14 διποντα και 5/13 τρίποντα, έχοντας επίσης 14-4 ριμπάουντ, 7 ασίστ και 5 λάθη.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cj7mgfqd5dgh)

Το επιμέρους σκορ των «ερυθρόλευκων» έφτασε στο 13-6 έχοντας πάρει για πρώτη φορά στο ματς και διαφορά τριών πόντων (34-37) ύστερα από τρίποντο του Ουόκαπ με την έναρξη της 3ης περιόδου. Νέντοβιτς και Σαντ-Ρος «απάντησαν» γρήγορα και με επιμέρους 11-2 προηγήθηκαν με 45-39 επαναφέροντας την μεγαλύτερη τιμή της διαφοράς στο 24'. Και πάλι. Το ματς συνέχισε να είναι «γκραν γκινιόλ» με πολλές εναλλαγές στο σκορ, με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός μέσα σε διάστημα τριών λεπτών να πάρει και πάλι προβάδισμα με 45-47 στο 27'. Ο ΜακΚίσικ ήταν και πάλι εκείνος που έκανε την «ζημιά» στους «πράσινους» οι οποίοι δεν είχαν το αντίδοτο να ανακόψουν τον ρυθμό του. Τελικά ο Ολυμπιακός κατάφερε να «κλείσει» το 3ο δεκάλεπτο στο +2 (50-52) έχοντας προηγηθεί τρίποντο του Παπανικολάου και τζαμπ σουτ του Παπαγιάννη.

Το ντέρμπι καλά... κρατούσε και στην τελευταία περίοδο (54-54 στο 33') καθώς όποια από τις δύο ομάδες προσπαθούσε να πάρει διαφορά στο σκορ, αμέσως υπήρχαν οι «απαντήσεις» από την άλλη πλευρά. Ένα δύσκολο τρίποντο του Νέντοβιτς στο 34' έφερε και πάλι τον Παναθηναϊκό μπροστά στο σκορ (57-56) έχοντας ολοκληρώσει επιμέρους 7-2. Μπορεί αυτά τα επιμέρους να ακούγονται... μικρά, αλλά με την μορφή που είχε ο αγώνας ήταν... πολύ μεγάλα για οποιαδήποτε ομάδα και αν τα έκανε μέσα στο παιχνίδι. Η «απάντηση» ήρθε δια χειρός Βεζένκοβ για το 57-59 στο 35' ενώ οι «ερυθρόλευκοι» ανανέωναν την ίδια ώρα και αρκετές επιθέσεις τους. Αποτέλεσμα; Να πάρουν εκ νέου διαφορά τεσσάρων πόντων (57-61 στο 36') ύστερα από δύο βολές του εξαιρετικού ΜακΚίσικ και να φτάσουν σε... πρόβα νίκης.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cj7mmvjh4nup)

Ο Παπαπέτρου με τρίποντο μείωσε σε 60-61 αλλά οι «ερυθρόλευκοι» με 3/4 βολές (έχοντας μεσολαβήσει χαμένες επιθέσεις από τον Νέντοβιτς) βρέθηκαν εκ νέου στο +4 (60-64) στο 3:20 πριν από το τέλος του ματς. Η διαφορά έφτασε υπέρ του Ολυμπιακού για πρώτη φορά στο +6 (60-66) στο 2:19 για το τέλος βάζοντας και τις βάσεις για την τελική επικράτηση. Ο Σέρβος ήταν... κουρασμένος, τα σουτ δεν έβρισκαν στόχο, τα λάθη διαδέχονταν το ένα το άλλο, κάτι που έδωσε την ευκαιρία στον πιο «φρέσκο» Ολυμπιακό να διαχειριστεί το ματς και να φτάσει και στο +8 (60-68) κλειδώνοντας τη νίκη στο ΟΑΚΑ και το πλεονέκτημα της έδρας.

Τα δεκάλεπτα: 13-15, 34-34, 50-52, 62-68

Μπαρτζώκας: «Μας aρέσει που κερδίσαμε, είτε βάζοντας 102 στο ΣΕΦ, είτε 68 σήμερα» (vid)

«Θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στην ομάδα και τους παίκτες μας για ένα πολύ καλό αμυντικό παιχνίδι που κάναμε. Ο Παναθηναϊκός σκόραρε 62 πόντους... Τους δώσαμε τα σουτ που θέλαμε να τους δώσουμε και γενικώς, μείναμε πιστοί στο αμυντικό μας πλάνο. Κάναμε μια αποτελεσματική εμφάνιση, έτσι όπως έπρεπε να κάνουμε για να κερδίσουμε και να πάρουμε το πλεονέκτημα έδρας. Είμαστε ευχαριστημένοι αλλά θέλω να θυμίσω πως δεν είναι μια νίκη που δίνει τίτλο. Είναι μεν μια σημαντική νίκη για το πλεονέκτημα αλλά όπως ξέρετε, όλα κρίνονται στα playoffs, όταν πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Προετοιμαζόμαστε μόνο για το επόμενο παιχνίδι, το οποίο είναι με τον Προμηθέα, την Πέμπτη. Όλα τα άλλα θα έλθουν δουλεύοντας καλά», τόνισε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ο προπονητής του Ολυμπιακού Γιώργος Μπαρτζώκας.


Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Παίξαμε πολύ καλή άμυνα. Ήμασταν συγκεντρωμένοι. Τα φάουλ πολλές φορές δείχνουν αδυναμία. Ήμασταν συγκεντρωμένοι. Βάλαμε πίεση στον Παναθηναϊκό, μας έκαναν φάουλ σε παίκτες που δεν έπρεπε και βρήκαμε εύκολο σκορ με βολές. Δεν ήταν, όμως, αυτό το κλειδί. Στο πρώτο ημίχρονο δώσαμε 6 επιθετικό ριμπάουντ, στο δεύτερο το βελτιώσαμε. Αυτό ήταν ένα από τα κλειδιά».

Όταν ρωτήθηκε για τις νίκες του Ολυμπιακού στα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό που έρχονται από την άμυνα ή την επίθεση, είπε: «Όλοι οι προπονητές, όχι μόνο εγώ, βλέπουμε πάντα και τις δυο πλευρές. Για το επίπεδο που μιλάμε τώρα, δεν νομίζω πως υπάρχει κάποιος προπονητής που να βλέπει μόνο επιθετικό παιχνίδι ή μόνο αμυντικό. Έχουμε καλούς παίκτες στην άμυνα, στο να μαρκάρουμε καλούς περιφερειακούς παίκτες αλλά επίσης έχουμε κι ένα καλό αμυντικό πλάνο σαν ομάδα. Σε κάποια ματς χρειάζεται να σκοράρεις πολύ στην επίθεση, σε άλλα ματς ο ρυθμός είναι διαφορετικός. Όπως διάβασα από δηλώσεις όλων, είχαν σημαδέψει αυτό το παιχνίδι σαν ένα πολύ αποφασιστικό και κρίσιμο, μαζί με τον κόσμο τους. Μας αρέσει που τελικά κερδίσαμε, είτε σκοράροντας 102 πόντους στο ΣΕΦ (σ.σ. 101-73), είτε 68 σήμερα. Το σημαντικό είναι να κερδίζεις με όλους τους τρόπους».

Πρίφτης: «Τα πάντα θα κριθούν τον Ιούνιο»

«Έγινε ένα πολύ κλειστό παιχνίδι. Αυτό φαίνεται και από το τελικό σκορ και από τα επιμέρους δεκάλεπτα. Κάναμε προσπάθεια, αλλά ήμασταν αναποτελεσματικοί, κυρίως στο 2ο ημίχρονο. Στο 3ο δεκάλεπτο χάσαμε καλάθια που έπρεπε να έχουμε βάλει, χάσαμε τη συγκέντρωσή μας, γίναμε πιο στατικοί. Από 12 ασίστ στο α' μέρος, μοιράσαμε μόλις 5ασ. στο 2ο. Είχαμε αντίθετα νούμερα και στα λάθη, από ένα λάθος. πήγαμε στα 10 λάθη. Είχαμε νευρικότητα και άγχος στην επίθεσή μας και δεν είχαμε την δυνατότητα να κερδίσουμε. Προχωράμε, δεν έχω να πω κάτι άλλο. Όλα θα κριθούν τον Ιούνιο, πρέπει να συνεχίσουμε» σχολίασε ο προπονητής του Παναθηναϊκού Δημήτρης Πρίφτης, ο οποίος ρωτήθηκε και για τα λάθη των «πρασίνων» στην επίθεση:

«Είπα ότι γίναμε λίγο στατικοί. Αντί να πασάρουμε στον Παπαγιάννη στη στεφάνη, του πασάραμε στο πάτωμα. Αντί να βάλουμε δύο layup τα χάσαμε. Εκεί γίναμε στατικοί. Το ότι παίζει κάποιος ένας εναντίον ενός δεν σημαίνει κάτι, μπορούμε να πασάρουμε την μπάλα. Απλώς, εκεί χρειάζεται συγκέντρωση και διάθεση να βρούμε τον ξεμαρκάριστο. Εμείς εκεί χάσαμε λίγο τη συγκέντρωσή μας, γιατί αυτό το κάναμε πολύ έντονα και στο πρώτο ημίχρονο».

Και συνέχισε: «Δεν κάναμε σωστά αυτά που έπρεπε στο 4ο δεκάλεπτο. Εμείς σουτάραμε 6 βολές και ο Ολυμπιακός 18 βολές. Στο 2ο ημίχρονο σουτάραμε δυο βολές. Αλλά, δεν νομίζω πως αυτό ήταν το θέμα».



Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης