Προκριματικά Μουντιάλ 2022: Η Γκάνα απέκλεισε τη Νιγηρία - Επεισόδια μετά το τέλος του αγώνα

Προκριματικά Μουντιάλ 2022: Η Γκάνα απέκλεισε τη Νιγηρία - Επεισόδια μετά το τέλος του αγώνα

Με σκόρερ τον Τόμας Πάρτεϊ, οι Black Stars άφησαν εκτός τη Νιγηρία χάρη στο εκτός έδρας γκολ (1-1) και πήραν πανηγυρικά το εισιτήριο για το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου - Με το σφύριγμα της λήξης σημειώθηκαν εκτεταμένα επεισόδια από τους οπαδούς της Νιγηρίας

Ghana23
Η Γκάνα έγινε η πρώτη ομάδα της αφρικανικής ηπείρου που «τσέκαρε» το εισιτήριό της για Κατάρ! Μετά από δύο ισοπαλίες, αλλά χάρη στο δικό της εκτός έδρας γκολ, η ομάδα των Black Stars άφησε εκτός Μουντιάλ τη Νιγηρία και πήρε πανηγυρικά την πρόκριση, επιστρέφοντας έτσι στη γιορτή του παγκόσμιου ποδοσφαίρου μετά από οκτώ χρόνια.

Το 0-0 του πρώτου αγώνα στην Άκρα είχε αφήσει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα ενόψει της ρεβάνς στη Νιγηρία. Και οι φιλοξενούμενοι έδειξαν πιο έτοιμοι, πιο «διψασμένοι» για την πρόκριση, μπαίνοντας δυναμικά στο ματς και βρίσκοντας το «χρυσό» γκολ με τον ηγέτη τους, Τόμας Παρτέι μόλις στο 10'.

Ο μέσος της Άρσεναλ έπιασε δυνατό και μακρινό σουτ, ο κίπερ Ουζόχο άφησε τη μπάλα να περάσει κάτω από το σώμα του και η Γκάνα πήρε από πολύ νωρίς αποφασιστικό προβάδισμα.



Οι Super Eagles αντέδρασαν άμεσα, με πέναλτι που σήκωσε κουβέντα και το οποίο ελέγχθηκε από το VAR. Ο Τρόοστ-Εκόνγκ ευστόχησε και ισοφάρισε, ενώ στο 34' ο φορμαρισμένος Βίκτορ Οσιμέν είδε το VAR να του ακυρώνει το γκολ της ανατροπής για οφσάιντ.



Από κει και πέρα, όμως, η Νιγηρία δεν μπόρεσε να απειλήσει, έληξε το παιχνίδι με μόλις μία τελική εντός εστίας στο δεύτερο μέρος και «μοιραία» έσπασε το σερί των προκρίσεών της σε Μουντιάλ που κρατούσε από το 2010.

Ο κακός χαμός με τη λήξη
Κλείσιμο
Το τελευταίο σφύριγμα βρήκε τους φιλοξενούμενους να πανηγυρίζουν έξαλλα και τους γηπεδούχους να έχουν πέσει στο χορτάρι απογοητευμένοι...



Δεν έμειναν όμως για πολύ καθώς εξαγριωμένοι οπαδοί της Νιγηρίας εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο προκαλώντας επεισόδια και αρκετές ζημιές.




Πηγή:www.gazzetta.gr



Ειδήσεις σήμερα:

Έξαρση στα νέα κρούσματα κορωνοϊού πιέζει ξανά τα νοσοκομεία - Πόσο έχουν αυξηθεί τον Μάρτιο οι νέες νοσηλείες

«Πίστευε ότι της έχουν κάνει μάγια», υποστηρίζει η «χαρτορίχτρα» της Ρούλας Πισπιρίγκου - Το διέψευσε άμεσα η ίδια

«Η κοινή γνώμη είναι αυτή που κρατά στη φυλακή τον Πέτρο Φιλιππίδη», λέει ο Δημητρακόπουλος
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης