ΕΙΟ: Πλέον η ιστιοπλοΐα δεν είναι άθλημα εξέδρας

Συζητήθηκε εκτενώς από την Ομοσπονδία το χρονίζον θέμα με τη λειτουργία των εγκαταστάσεων των ομίλων

Τα πεπραγμένα του πρώτου έτους της νέας διοίκησης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας συζητήθηκαν στη διάρκεια  της 1ης τακτικής γενικής συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Ναυταθλητικής Μαρίνας του Δήμου Καλλιθέας.

Τα θέματα της ημερησίας διάταξης που ενέκριναν ομόφωνα τα 74 σωματεία που είχαν δικαίωμα ψήφου (παρευρέθηκαν κι άλλα 15 σωματεία χωρίς δικαίωμα ψήφου) ήταν:

-ο διοικητικός και οικονομικός απολογισμός του 2021,
-ο ισολογισμός και αποτελέσματα χρήσης,
-η έκθεση ελέγχου Εξελεγκτικής Επιτροπής, αλλά και
-τα πεπραγμένα των Επιτροπών της ομοσπονδίας. Πιο συγκεκριμένα της Επιτροπής Ανοικτής Θαλάσσης (ΕΑΘ), της Πειθαρχικής Επιτροπής, της Ανωτάτης Επιτροπής Αγώνων και Εφέσεων και της Επιτροπής ΑμεΑ.

Τα μέλη της διοίκησης και της ΕΑΘ αναφέρθηκαν σε όσα έγιναν τον προηγούμενο χρόνο και έδωσαν το στίγμα τους για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.

Ανάμεσα στα θέματα που συζητήθηκαν ήταν οι απευθείας -live μεταδόσεις που έχουν ξεκινήσει με επιτυχία η ΕΙΟ. Είναι αξιοσημείωτο ότι τους τελευταίους αγώνες Οπτιμιστ και ILCA 4 για τη συγκρότηση των εθνικών ομάδων παρακολούθησαν 5.500 άτομα. “Πλέον η ιστιοπλοΐα, που δεν είναι άθλημα εξέδρας, θα βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση να προσελκύσει χορηγούς, διότι το θέαμα που προσφέρει είναι εντυπωσιακό και ανοικτό σε αποτελέσματα” επεσήμανε η πρόεδρος της ΕΙΟ, Νίκη Αναστασίου.

Επίσης συζητήθηκε εκτενώς το χρονίζον θέμα με τη λειτουργία των εγκαταστάσεων των ομίλων. Η διοίκηση σε όλους τους τόνους ξεκαθάρισε ότι προτεραιότητα της είναι να νομιμοποιήσει της χρήσης τους.

Όπως επισημάνθηκε τα προβλήματα προκαλούνται από τους διάφορους φορείς οι οποίοι εμπλέκονται ( ΤΑΙΠΕΔ, Δήμοι, Περιφέρειες, Λιμενικά Ταμεία). Η νέα διοίκηση της Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας έχει καταθέσει στους υπεύθυνους τις προτάσεις της, έχει προχωρήσει σε πολλές παρεμβάσεις και είναι αισιόδοξη ότι βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο.


Ειδήσεις σήμερα:

Κιρίλ Σαμάλοφ: Ο πρώην γαμπρός του Πούτιν γιορτάζει τα 40α γενέθλιά του με νέο αμόρε στο Ντουμπάι

Καιρός: Αυξημένες συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης και ο υδράργυρος στους 20 βαθμούς - Πού αναμένονται βροχές

Όσκαρ 2022: Δημόσια συγγνώμη για το χαστούκι του στον Κρις Ροκ ζήτησε με ανάρτησή του ο Γουίλ Σμιθ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr