Ουκρανός παγκόσμιος πρωταθλητής στο τζούντο έπιασε όπλο για να υπερασπιστεί την πατρίδα του

Ουκρανός παγκόσμιος πρωταθλητής στο τζούντο έπιασε όπλο για να υπερασπιστεί την πατρίδα του

Ο Γκεόργκι Ζαντάραια που έχει στην συλλογή του 6 μετάλλια σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα πολεμάει πλέον για την πατρίδα του, την Ουκρανία

10294836
Το όνομα του είναι Γκεόργκι Ζαντάραια και για τους μυηνένους στο άθλημα του Τζούντο είναι ένας από τους σπουδαιότερους αθλητές στην ιστορία του.

Ο Ουκρανός τζουντόκα που έχει καταγωγή από την Γεωργία είναι "μύθος" στη χώρα του και μετά από την εισβολή της Ρωσίας στην πατρίδα του, τα άφησε όλα στην άκρη και έπιασε τα όπλα.

zara


Κλείσιμο
Όπως ανακοίνωσε πριν από λίγες ημέρες (3/3) στο Facebook δεν μπορεί να βρίσκεται η πατρίδα του σε κίνδυνο και εκείνος να μην βοηθήσει. «Η πατρίδα μας είναι πλέον σε κίνδυνο. Μένω στο σπίτι και είμαι έτοιμος να υπερασπιστώ την Ουκρανία», θα πει μεταξύ άλλων.



Στις 6/3 θα αποκαλύψει ότι είναι σε μονάδα που αναλαμβάνει να βοηθήσει τους ανθρώπους να φύγουν από τις περιοχές τους με ασφάλεια ενώ θ' ανεβάσει στο Instagram και μια φωτογραφία με AK-47.

O Ζαντάραια που είναι πλέον 34 ετών και το 2020 ήταν υποψήφιος στο Κίεβο στις εκλογές με το κόμμα "Υπηρέτης του Λαού" του Ζελένσκι. Αξίζει να σημειώσουμε ότι το 1992 οι γονείς του είχαν εγκαταλείψει την Γεωργία εν μέσω πολέμου για να μεταναστεύσουν στην Ουκρανία. «Η Γεωργία είναι στο αίμα μου αλλά η Ουκρανία είναι η πατρίδα μου. Θα μείνω εδώ μέχρι να τελειώσει όλο αυτό», σημείωσε.

zanta


Ο Γκεόργκι Ζαντάραια που είχε έρθει πριν από λίγα χρόνια στη Θεσσαλονίκη ως προσκεκλημένος του «χρυσού» Ολυμπιονίκη, Ηλία Ηλιάδη, έχει κατακτήσει 6 μετάλλια σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα και 4 σε Ευρωπαϊκό από το 2008 έως το 2019. Από τα μετάλλια του τα 3 από τα 4 σε Ευρωπαϊκό είναι χρυσά και έχει και ένα χρυσό σε Παγκόσμιο.

Πριν από τον πόλεμο διεύθυνε σχολή Τζούντο στο Κίεβο.


Ειδήσεις σήμερα:

Ο Πούτιν ενδέχεται να κλιμακώσει την επίθεση και «οι επόμενες εβδομάδες θα είναι άσχημες», εκτιμούν οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ

Το Μπάκιγχαμ «έκλεισε» την υπόθεση κακοποίησης της Βιρτζίνια Τζιούφρε από τον πρίγκιπα Άντριου με 7 εκατ. στερλίνες

Ειδική άδεια ασθενείας λόγω κορωνοϊού: Ηλεκτρονική αίτηση στον e-ΕΦΚΑ για τη χορήγηση
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης