Άλμα επί κοντώ: Μυθικός Ντουπλάντις - «Πέταξε» στα 6.19μ. και έκανε παγκόσμιο ρεκόρ

Άλμα επί κοντώ: Μυθικός Ντουπλάντις - «Πέταξε» στα 6.19μ. και έκανε παγκόσμιο ρεκόρ

Ο Σουηδός αθλητής θα επιστρέψει στην ίδια πίστα για να κερδίσει ένα χρυσό μετάλλιο που δεν έχει στη συλλογή του, αυτό του παγκοσμίου πρωταθλήματος κλειστού στίβου

doubladits
Ο Αρμάντ Ντουπλάντις το κυνηγούσε από την περσινή σεζόν, τελικά το πέτυχε στο Βελιγράδι: άλμα στα 6.19μ. και νέο παγκόσμιο ρεκόρ στο άλμα επί κοντώ από τον 23χρονο Σουηδό ολυμπιονίκη tου αγωνίσματος στο Τόκιο.

Ο Ντουπλάντις επιχειρούσε σαν τρελός να βελτιώσει τα 6.18μ. που είχε από τις 15 Φεβρουαρίου 2018 στη Γλασκώβη. Σε αρκετές περιπτώσεις βρέθηκε πολύ κοντά, τελικά το κατάφερε σήμερα (7/3) στο τρίτο του άλμα στο μίτινγκ του Βελιγραδίου, για το μεγαλύτερο άλμα που έχει πετύχει αθλητής στην ιστορία του αγωνίσματος.

Πέρασε με την πρώτη τα 5.61μ., τα 5.85μ. και τα 6.00μ. και μετά επιχείρησε στα 6.19μ. Ουσιαστικά ο Ντουπλάντις αγωνίστηκε μόνος του, καθώς ο Εμμανουήλ δεν πήρε μέρος στον αγώνα.

«Νομίζω ότι έχω δοκιμάσει 50 φορές στα 6.19μ μέτρα. Έχει περάσει πολύς καιρός. Ποτέ δεν ένας ύψος δεν με δυσκόλεψε τόσο πολύ, οπότε είναι ένα πολύ καλό συναίσθημα» δήλωσε ο Ντουπλάντις.

Και σε λίγες ημέρες (18-20 Μαρτίου) ο Ντουπλάντις θα επιστρέψει στην ίδια πίστα για να κερδίσει ένα χρυσό μετάλλιο που δεν έχει στη συλλογή του, αυτό του παγκοσμίου πρωταθλήματος κλειστού στίβου. Στον ανοιχτό στίβο ο Ντουπλάντις κατέχει το ρεκόρ κόσμου με 6.15μ., άλμα που πέτυχε στο «Ολίμπικο» της Ρώμης, στις 17 Σεπτεμβρίου 2020.

Ειδήσεις σήμερα:

Πότε θα τελειώσουμε με τον κορωνοϊό;

Σε σοβαρή κατάσταση 6χρονος που έπεσε από μπαλκόνι στην Πάτρα

Προσωρινή κατάπαυση πυρός σε 4 πόλεις πριν τα ρωσικά χτυπήματα στην αμυντική βιομηχανία της Ουκρανίας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης