«Σκοτώνονται τα αδέρφια μου και κάτι πεθαίνει μέσα μου», δήλωσε με τρεμάμενη φωνή ο Τσιγκρίνσκι - Δείτε βίντεο

«Σκοτώνονται τα αδέρφια μου και κάτι πεθαίνει μέσα μου», δήλωσε με τρεμάμενη φωνή ο Τσιγκρίνσκι - Δείτε βίντεο

Ο Ουκρανός ποδοσφαιριστής του Ιωνικού, Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι μίλησε για την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και τις δραματικές ημέρες που βιώνει η χώρα του

tsiii
Ο Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι συγκλόνισε πριν από λίγες ημέρες στην Τούμπα όταν η ομάδα του, ο Ιωνικός, σκόραρε απέναντι στον ΠΑΟΚ και μαζί με τους συμπαίκτες του ύψωσε την σημαία της Ουκρανίας και αποθεώθηκε.

Ο Ουκρανός αμυντικός του Ιωνικού που ταξίδεψε και στην Πολωνία για να δει την σύζυγο του, μίλησε πριν από τον αγώνα με τον Παναιτωλικό στην κάμερα της Cosmote TV για την πατρίδα του.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cicwuuwzung1)


Οι δηλώσεις του Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι

«Η κατάσταση είναι απλή. Είμαστε μια ελεύθερη χώρα που έχει δεχτεί επίθεση και τώρα σκοτώνουν τον λαό και το έθνος μας. Η πατρίδα μου, όλοι στην Ουκρανία, είναι αδέρφια μου και όταν βλέπω να σκοτώνονται κάτι πεθαίνει μέσα μου κάθε μέρα. Βλέπω πως υπάρχει μεγάλη ενότητα στη χώρα.

Είναι πολύ δύσκολο να μιλήσω γι’ αυτό… Όλοι οι Ουκρανοί είναι σε πολύ δύσκολη θέση κι αυτό που θέλω να πω τώρα περισσότερο από ποτέ άλλοτε να είμαστε όλοι ενωμένοι. Στέλνω όλη τη δύναμη, τις προσευχές και την υποστήριξή μου σε όσους είναι πίσω για να υπερασπιστούν την πατρίδα μου. Είμαι περήφανος που είμαι Ουκρανός.

Η οικογένειά μου είναι εκεί, υπερασπίζεται την πατρίδα μου. Ο πατέρας μου, η μητέρα μου, ο αδερφός μου, η οικογένεια της συζύγου μου είναι εκεί και δεν θέλουν να φύγουν. Θέλουν να υπερασπιστούν την πατρίδα μας.

Όταν βλέπω πώς οι Ουκρανοί αμύνονται, παίρνω δύναμη να συνεχίσω εδώ, αλλά με το μυαλό και την ψυχή μου στη χώρα μου και τους ήρωές μας. Δεν είναι καθόλου εύκολο όταν συμβαίνουν αυτά να είσαι συγκεντρωμένος στο ποδόσφαιρο, αλλά όλα όσα κάνει ο ουκρανικός λαός δίνουν δύναμη και σε μένα. Όσοι είναι υπέρ της ειρήνης, υπέρ του ανθρώπου και κατά του πολέμου, είναι αδέρφια μου. Αυτοί μου δίνουν κίνητρο και δύναμη».


Ειδήσεις σήμερα:

Υπό αστυνομική επιτήρηση το μνημόσυνο των τριών παιδιών στην Πάτρα - Ξεκινούν οι καταθέσεις γιατρών και νοσηλευτών

Πόσο «ευάλωτες» είναι οι πυρηνικές εγκαταστάσεις της Ουκρανίας απέναντι σε ενδεχόμενο χτύπημα των Ρώσων;


Η Βασίλισσα Ελισάβετ «αφήνει» το Μπάκιγχαμ - Θα ζήσει μόνιμα στο Κάστρο του Ουίνσδορ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης