H λιθουανική κυβέρνηση ζητά από την Euroleague την αποπομπή των ρωσικών ομάδων

H λιθουανική κυβέρνηση ζητά από την Euroleague την αποπομπή των ρωσικών ομάδων

Οι πιέσεις που ασκούνται στους αθλητικούς φορείς κατά της Ρωσίας συνεχίζονται με τους Λιθουανούς να ζητούν και επίσημα την αποπομπή των τριών ρωσικών ομάδων από την Euroleague, μέχρι να λυθεί το θέμα του πολέμου την Ουκρανία

Bertomeou2
Η υπουργός Αθλητισμού και Παιδείας, Γιούργκιτα Σιουγκζντίνιενε με επιστολή της προς τον CEO της EuroLeague, Τζόρντι Μπερτομέου, ζητάει την αποπομπή των ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Ούνικς Καζάν και Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Basketnews.com στην επιστολή η Γιούργκιτα Σιουγκζντίνιενε ζητάει την ισχύ της απόφασης μέχρι να πάψουν οι εχθροπραξίες στην Ουκρανία, έπειτα από την εισβολή της Ρωσίας.

Οι Λιθουανοί έχουν τηρήσει σκληρή στάση απέναντι στους Ρώσους και τις ομάδες που αγωνίζονται στην EuroLeague. Η Ζαλγκίρις με ανακοίνωσή της, η οποία περιέχει δηλώσεις του general manager, Παούλιους Μοτιεγιούνας, έχει ταχθεί εναντίον της απόφασης να γίνονται σε ουδέτερες έδρες οι αναμετρήσεις των τριών ομάδων.

«Όπως είπαμε χθες, οι αξίες μας δεν αλλάζουν - δεν θέλουμε να παίξουμε με τους συλλόγους μιας χώρας που εμπλέκεται σε στρατιωτική επίθεση και έχουμε προσφερθεί να πάρουμε μια τέτοια θέση για την EuroLeague και τους συλλόγους της. Ωστόσο, το πρωτάθλημα και άλλοι σύλλογοι τείνουν να τελειώσουν ομαλά τη σεζόν», ήταν η χαρακτηριστική δήλωση του Μοτιεγιούνας.

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα

Καθαρές λύσεις και «αλλαγή παραδείγματος» από Μητσοτάκη στην πολιτική ασφάλειας

Σε εξέλιξη η κακοκαιρία «Bianca» - Ποιες περιοχές θα «χτυπήσει» σήμερα

Θα πατήσει ο Πούτιν το «κόκκινο κουμπί» για την ισχυρότερη πυρηνική βόμβα;
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης