Conference League, ΠΑΟΚ-Μίντιλαντ 2-1 (5-4 στα πέναλτι): Ο ΠΑΟΚ στους 16 μετά από αγώνα θρίλερ - Δείτε τα γκολ

Conference League, ΠΑΟΚ-Μίντιλαντ 2-1 (5-4 στα πέναλτι): Ο ΠΑΟΚ στους 16 μετά από αγώνα θρίλερ - Δείτε τα γκολ

Ο Δικέφαλος για 60 λεπτά ήταν εξαιρετικός και προηγήθηκε 2-0 (20' Ζίβκοβιτς, 27' Βιεϊρίνια), αλλά στο 80' ο Χεγκ μείωσε σε 2-1  και το ματς οδηγήθηκε στην παράταση όπου δεν άλλαξε κάτι - Στα πέναλτι ο Πασχαλάκης έπιασε το πρώτο, οι συμπαίκτες του τα έβαλαν όλα κι  ο ΠΑΟΚ πανηγύρισε την πρόκριση

5523159
Ο μεγάλος ΠΑΟΚ είναι εδώ! Είναι στους «16» μιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Το πάλεψε, το άξιζε, το κέρδισε, αφού πρώτα χρειάστηκε να σπάσει μια κατάρα πολλών ετών και το εφιαλτικό 0/4 στη διαδικασία των πέναλτι.

Το έκανε κι αυτό μέσα στο σπίτι του. Μπροστά στον κόσμο του. Με 5/5 από την άσπρη βούλα βρέθηκε για πρώτη φορά μετά από 48 χρόνια να παίζει μήνα Μάρτιο ξανά στα ευρωπαϊκά γήπεδα!

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-ci4nl7f19aw9)


Πόνταρε στην εμπειρία ο Λουτσέσκου
O Ραζβάν Λουτσέσκου πήγε σε ένα αναμενόμενο σχήμα, ποντάροντας στην εμπειρία των Βιεϊρίνια, Μπίσεσβαρ, Κρέσπο (στην 200η συμμετοχή του με τη φανέλα του ΠΑΟΚ), με τον Κούρτιτς να επιστρέφει στη μεσαία γραμμή, τον Αουγκούστο στο «10» και τον Τσόλακ στην κορυφή της επίθεσης.

O Ρουμάνος τεχνικός δεν άλλαξε λογική πάνω στην προσέγγιση της αναμέτρησης και την αντιμετώπιση του ασφυκτικού πρέσινγκ, με τον Τσιγγάρα να έχει πολύ δουλειά στη μεσαία γραμμή, έχοντας βοήθεια από τους ακραίους παίκτες, ενώ ζητούμενο ήταν η κατάσταση στην οποία θα ήταν ο Αντόνιο Τσόλακ απέναντι στους τρεις κεντρικούς αμυντικούς της Μίντιλαντ.

Κλείσιμο
Ο Μπο Χένρικσεν δεν άλλαξε πρόσωπα στο αρχικό σχήμα κατεβάζοντας στο χορτάρι της Τούμπας την ίδια ενδεκάδα μ’ αυτή του πρώτου αγώνα πριν από μια εβδομάδα στο Χέρνινγκ.

Τσόλακ και Ζίβκοβιτς τον έβαλαν μπροστά
Ένα από τα ζητούμενα πριν από την έναρξη του αγώνα ήταν το κατά πόσο θα μπορούσε ο Αντόνιο Τσόλακ να αποτελέσει σημείο αναφοράς στην επίθεση του ΠΑΟΚ. Κι ο Κροάτης φορ μπορεί στη φάση του 20΄ να μην βρήκε δίχτυα, αλλά με την παλικαρίσια κίνησή του και την επιμονή του έφεραν το 1-0 για την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-ci4k600jpucp)


Ο ΠΑΟΚ αφού πρώτα είδε «το χάρο με τα μάτια του», κυρίως στην ευκαιρία του Ονιεντίγκα, είχε αποκτήσει το μομέντουμ και τη ψυχολογία, στοιχεία που τον έφεραν πολύ νωρίς με σκορ πρόκρισης.

Η ζωγραφιά του Βιεϊρίνια
Και το έκανε με έναν υπέροχο τρόπο. Με τον άνθρωπο που ξέρει να ζωγραφίζει με το θαυματουργό αριστερό πόδι του όλα αυτά τα χρόνια στα γήπεδα. Στο 26’ η «ζωγραφιά», λοιπόν, του «one and only», Αντρέ Βιεϊρίνια, με την μπάλα να καταλήγει εκεί όπου βολεύονται οι… αράχνες, σήκωσε την Τούμπα στο πόδι και έβαλε τον «Δικέφαλο» σε θέση οδηγού.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-ci4kc1tbska1)


Το υπέρ του ΠΑΟΚ 2-0 δεν άλλαξε τη μεγάλη εικόνα του αγώνα. Η Μίντιλαντ συνέχισε το βιολί της. Πιέζοντας πολύ ψηλά προσπαθούσε να βγει γρήγορα στην κόντρα, ενώ ο «Δικέφαλος» επέμενε να θέλει να χτυπήσει από τα άκρα και σχεδόν καθόλου από τον άξονα. Για καλή τύχη των «ασπρόμαυρων» δεν έπαθαν τη ζημιά στην τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου. Το πόδι του Ίνγκασον αποδείχθηκε σωτήριο, γιατί άλλο είναι να πηγαίνεις στα αποδυτήρια με σκορ πρόκρισης κι άλλο με 2-1.

Πίεζε η Μίντιλαντ, κρατούσε ο ΠΑΟΚ
Ο Μπο Χένρικσεν προχώρησε σε τρεις μαζεμένες αλλαγές με το ξεκίνημα του β’ μέρους, ρίχνοντας στο γήπεδο φρέσκα πόδια με τους Μέγερ, Ντιρ και Χεγκ. Στο 60’ ο Πασχαλάκης κράτησε όρθιο τον ΠΑΟΚ υψώνοντας ένα τείχος στον Χεγκ που επιχείρησε να σκοράρει με το κεφάλι.

Αφήνοντας στην άκρη τις διαμαρτυρίες και την γκρίνια προς το πρόσωπο του Βέλγου ρέφερι, οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ βρήκαν τον τρόπο να σταματήσουν την ορμή των φιλοξενούμενων, η μπάλα κυκλοφορούσε καλύτερα στη μεσαία γραμμή και στους κενούς χώρους που άφηναν οι παίκτες της Μίντιλαντ.

Ο Λουτσέσκου απέσυρε τους Βιεϊρίνια και Μπίσεσβαρ σε μια λογική κίνηση φέρνοντας από τον πάγκο τους Σίντκλεϊ και Μιτρίτσα. Καμία αλλαγή στη διάταξη, μόνο στα πρόσωπα. Το ίδιο και μετά την αναγκαστική αλλαγή του Αουγκούστο και την είσοδο του Καντουρί. Όμως, οι αλλαγές του Λουτσέσκου δεν μπήκαν ποτέ στο ματς.

Άλλος ΠΑΟΚ χωρίς Βιεϊρίνια και Μπίσεσβαρ
Ο ΠΑΟΚ πλήρωσε ακριβά την έξοδο των κουρασμένων και σχεδόν ξεζουμισμένων Βιεϊρίνια και Μπίσεσβαρ. Από την αριστερή πλευρά του χτύπησε η Μίντιλαντ, που βρήκε το γκολ που έψαχνε με τον κεντρικό αμυντικό της, τον Χεγκ στο 80ο λεπτό, που είχε προειδοποιήσεις άλλες δύο φορές πριν στείλει με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα του Πασχαλάκη και γράψει το 2-1.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-ci4lto3azu55)


Ήταν ένα καταστροφικό δεκαπεντάλεπτο για τον ΠΑΟΚ. Το γκολ των Δανών «χάλασε» το μυαλό των παικτών του, που σώθηκαν από το δοκάρι, εκεί όπου σταμάτησε η κεφαλιά του Σβιατσένκο. Οι κεντρικοί αμυντικοί της Μίντιλαντ είχαν γίνει… σέντερ φορ, έκαναν τη ζημιά στο «Δικέφαλο» και οδήγησαν το ματς στην παράταση.

Ο «Δικέφαλος» είχε να παίξει στην Ευρώπη ένα έξτρα 30λεπτο από το 2010 και το ιστορικό ματς με τη Φενέρμπαχτσε στην Κωνσταντινούπολη. Ο ΠΑΟΚ ξαναπήρε τα ηνία του αγώνα και μέσα σε ένα λεπτό απείλησε εις διπλούν με τον Τσόλακ, πρώτα με κεφαλιά και στη συνέχεια με σουτ την εστία της Μίντιλαντ, αλλά δεν άλλαξε τίποτα ούτε στο πρώτο μισό της παράτασης, αλλά ούτε και στα επόμενα 15 λεπτά.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-ci4mi7azyzsx)


Η ρουλέτα των πέναλτι
Έτσι οδηγηθήκαμε στη ρουλέτα των πέναλτι. Εκεί, όπου πριν από την αποψινή βραδιά ο ΠΑΟΚ μετρούσε 0/4 και ο Πασχαλάκης είχε 3/16 στα πέναλτι κάτω από τα δοκάρια του «Δικεφάλου».

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-ci4n8zay89e1)


Τσόλακ γκολ 1-0

Μέγερ απόκρουση 1-0

Σίντκλεϊ γκολ 2-0

Άντερσον γκολ 2-1

Σβαμπ γκολ 3-1

Ντιρ γκολ 3-2

Μιτρίτσα γκολ 4-2

Λιντ γκολ 4-3

Κούρτιτς γκολ 5-3

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Λύρατζης, Ίνγκασον, Κρέσπο, Βιεϊρίνια (71΄ Σίντκλεϊ), Τσιγγάρας (90’ Σοάρες), Κούρτιτς, Α. Ζίβκοβιτς (104’ Σβαμπ), Αουγκούστο (74’ Καντουρί), Μπίσεσβαρ (71’ Μιτρίτσα), Τσόλακ.

Μίντιλαντ (Μπο Χένρικσεν): Όλαφσον, Τίχοσεν, Σβιατσένκο, Ζουνίνιο (46’ Χεγκ) , Γ. Άντερσον, Ίσακσεν (99’ Τσαρλς), Ονιεντίκα, Εβάντερ, Παουλίνιο (46’ Ντιρ), Σίστο (46’ Μέγερ), Μπρουμάδο (73’ Λιντ)

Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης