Ο Άγιαξ θα πληρώσει 8 εκατ. ευρώ στην οικογένεια του άτυχου Νούρι

Ο Άγιαξ θα πληρώσει 8 εκατ. ευρώ στην οικογένεια του άτυχου Νούρι

Το 2017 ο τότε 20χρονος Νούρι υπέστη καρδιακή προσβολή στο φιλικό του Άγιαξ με την Βέρντερ και τα λάθη του ιατρικού τιμ του προκάλεσαν μόνιμη εγκεφαλική βλάβη με τον Ολλανδικό σύλλογο να καταλήγει σε συμβιβασμό με την οικογένεια του ποδοσφαιριστή

22491038
Τον Ιούλιο του 2017 ο Άγιαξ αντιμετώπιζε τη Βέρντερ Βρέμης σε φιλικό παιχνίδι στην Αυστρία, με τον 20χρονο Αμπντελχάκ Νούρι να είναι στο βασικό σχήμα στου Αίαντα.

Ο μαροκινής καταγωγής μεσοπεπιθετικός, διεθνής με την Κ21 της Ολλανδίας, ήταν ένα από τα μεγάλα αστέρια της ομάδας (Ντε Λιχτ, Ζίγιεχ, Ντε Γιόνγκ), αλλά κατέρρευσε ξαφνικά στον αγωνιστικό χώρο.

Ο Νούρι αφού δέχθηκε τις πρώτες βοήθειες στο γήπεδο μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου ναι μεν κρατήθηκε στη ζωή, αλλά είχε υποστεί μόνιμη εγκεφαλική βλάβη κι από εκείνη την ημέρα αυτός κι η οικογένεια του ζουν έναν Γολγοθά.

18235415


Ο Άγιαξ έχει αναλάβει πλήρως την ιατροφαρμακευτική κάλυψη του, ωστόσο η δικαστική διαμάχη που προέκυψε με την οικογένεια για τυχόν ευθύνες του ιατρικού τιμ της Ολλανδικής ομάδας, τελείωσε σήμερα με τους πρωταθλητές Ολλανδίας να οδηγούνται σε εξωδικαστικό συμβιβασμό.

Έχοντας αποδεχθεί ότι οι γιατροί άργησαν υπερβολικά να χρησιμοποιήσουν τον απινιδωτή για να τον επαναφέρουν, ο Άγιαξ θα πληρώσει 8 εκατ. ευρώ (7.85 για την ακρίβεια) ως αποζημίωση, ενώ θα συνεχίσει να καλύπτει και τις ιατροφαρμακευτικές του ανάγκες.

«Είναι θετικό το ότι επιτεύχθηκε συμφωνία, ώστε να μπορέσουμε να κλείσουμε αυτό το θέμα.
Όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι τα βάσανα για τον Αμπντελχάκ και τους αγαπημένους του δεν έχουν τελειώσει. Παραμένει μια πολύ θλιβερή κατάσταση και τουλάχιστον έτσι νιώθουμε όλοι στον Άγιαξ.», δήλωσε ο γενικός διευθυντής του Αίαντα Έντουϊν Φαν Ντερ Σαρ.

Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης