Bundesliga, Μπάγερν Μονάχου - Γκρόιτερ Φιρτ 4-1: Ανατροπή με Λεβαντόφσκι - Δείτε τα γκολ

Bundesliga, Μπάγερν Μονάχου - Γκρόιτερ Φιρτ 4-1: Ανατροπή με Λεβαντόφσκι - Δείτε τα γκολ

Ανησύχησε ξανά για ένα ημίχρονο, βρέθηκε να χάνει από την ουραγό Γκρόιτερ Φιρτ στην «Allianz Arena», αλλά με πρωταγωνιστή τον Λεβαντόφσκι (δύο γκολ) η Μπάγερν το γύρισε στο δεύτερο μέρος (4-1) κι επέστρεψε στις νίκες στη Bundesliga - Εξάρα της Ντόρτμουντ στην Γκλάντμπαχ

lewba
Ήττα-σοκ από τη Μπόχουμ, ισοπαλία στο... παρά δύο κόντρα στη Ζάλτσμπουργκ. Τα πρόσφατα τεκμήρια του ντεοφορμαρίσματος που περνάει η Μπάγερν ήταν αρκετά και το ματς με τη Γκρόιτερ Φιρτ δεν αποτέλεσε εξαίρεση.
Για την ακρίβεια, το πρώτο ημίχρονο, στο οποίο έκλεισε πίσω στο σκορ (0-1), μέσα στην «Allianz Arena». Αυτή τη φορά, όμως, η ψυχρολουσία ήταν παροδική και το φινάλε θετικό. Με τέσσερα γκολ στο δεύτερο μέρος, δύο από τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, οι Βαυαροί επέστρεψαν στις νίκες (4-1) και ξέφυγαν προσωρινά στο +9 από τη 2η Ντόρτμουντ.

Η ομάδα του Νάγκελσμαν επιθετικά τα βρήκε σκούρα για 45 λεπτά και λίγο πριν την εκπνοή του α' μέρους, βρέθηκε να χάνει από την ουραγό Γκρόιτερ. Ο Χργκότα στο 43' ανέλαβε την εκτέλεση φάουλ, το πήγε απευθείας και με τη βοήθεια της κόντρας νίκησε τον Ούλραϊχ για το 0-1.

Κλείσιμο
Ό,τι δεν έκανε στο πρώτο μισό, όμως, το έκανε με το... καλησπέρα στο δεύτερο η Μπάγερν. Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι δεν χρειάστηκε παρά μόνο δύο λεπτά για να επιστρέψει στα γκολ και να ισοφαρίσει στο 47', εκμεταλλευόμενος την προβληματική άμυνα των φιλοξενούμενων. Αυτόματα το 1-1 σηματοδότησε το 70ο σερί παιχνίδι των Βαυαρών στη Bundesliga που σκοράρουν τουλάχιστον ένα γκολ!

Στο 61', μάλιστα, έγινε η απόλυτη ανατροπή με αυτογκόλ του Γκρίσμπεκ και όλα έδειξαν ότι... κύλησε το νερό στο αυλάκι για τους Βαυαρούς, που βρήκαν άλλα δύο γκολ στο φινάλε με τον Πολωνό να κάνει «νταμπλ» (82') και τον Τσούπο-Μοτίνγκ (90+1'). Ο Πολωνός έτσι έφτασε τα 28 μετά από μόλις 23 αγώνες στη φετινή Bundesliga (!) και οδεύει πρόσω ολοταχώς σε άλλο ένα γερμανικό «Χρυσό Παπούτσι» και πιθανώς σε νέο προσωπικό ρεκόρ.

Μπάγερν (Γιούλιαν Νάγκελσμαν): Ούλραϊχ, Παβάρ, Ουπαμεκανό, Ερναντέζ (53' Ζίλε), Ρίτσαρντς (46' Τσούπο-Μότινγκ), Κίμιχ, Ζάμπιτσερ (87' Ρόκα), Μίλερ, Τολισό (25' Γκνάμπρι), Σανέ (87' Βάνερ), Λεβαντόφσκι

Ξέσπασαν οι Βεστφαλοί με «μαγικό» Ρόις

Το «μάρμαρο» των τελευταίων εντός έδρας συντριβών της Ντόρτμουντ πλήρωσε τελικά η... Γκλάντμπαχ. Με τον απολαυστικό Μάρκο Ρόις να «γράφει» δύο γκολ και χατ-τρικ ασίστ, οι Βεστφαλοί διέσυραν τα Πουλάρια (6-0) κι επανέφεραν τα χαμόγελα στο «Signal Iduna Park».



Ο Μάρκο Ρόζε είδε την κουβέντα για τη θέση του στη Ντόρτμουντ να φουντώνει ξανά, μετά τις δύο εντός έδρας ήττες από Λεβερκούζεν και Ρέιντζερς με παθητικό εννέα τερμάτων. Η διοίκηση δήλωσε τη στήριξή της, με βασική, όμως, προϋπόθεση ότι δεν θα διακινδυνεύσει ο στόχος της τετράδας. Και οι παίκτες του μετέφρασαν πλήρως το μήνυμα, παράγοντας την κορυφαία ίσως φετινή εμφάνιση της Μπορούσια. Χωρίς τον τραυματία Έρλινγκ Χάαλαντ, αλλά με τον Μάρκο Ρόις να είναι… μια ομάδα μόνος του (δύο γκολ, τρεις ασίστ), οι Βεστφαλοί διέσυραν τη Γκλάντμπαχ μπροστά στο κοινό τους (6-0) και ξέσπασαν μετά τα συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα εντός έδρας.



Ο κάπτεν της Ντόρτμουντ βρέθηκε σε καταπληκτική βραδιά, ως συνήθως τη φετινή σεζόν και ήταν εκείνος που έδωσε το σύνθημα για την εντυπωσιακή νίκη από το πρώτο μέρος. Στο 26’ έγραψε το 1-0 και έξι λεπτά αργότερα σέρβιρε το γκολ στον Μάλεν, δίνοντας ξεκάθαρο προβάδισμα στους Βεστφαλούς.

Η Γκλάντμπαχ ήταν αναποτελεσματική στις δικές της τελικές και η επιρρεπής στην… κατάρρευση άμυνά της δήλωσε «game-over» στο τελευταίο εικοσάλεπτο. Οι δύο αλλαγές του 68’, Βολφ και Μουκοκό πήραν την ασίστ τους από τον Ρόις στο 70’ και το 74’ αντίστοιχα, ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο 4-0, για να έρθει ο τελευταίος και με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα να γράψει το 5-0 μέσα σε… βροχερό πανδαιμόνιο (13 γκολ, 13 ασίστ φέτος σε όλες τις διοργανώσεις!). Το «κερασάκι στην τούρτα» έβαλε ο Τσαν με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 90ο λεπτό κι έτσι η Ντόρτμουντ επανέφερε τη διαφορά από τη Μπάγερν στο -6.

Ντόρτμουντ (Μάρκο Ρόζε): Κόμπελ, Τσαν, Χούμελς, Ζαγκαντού (42’ Πόνγκρατσιτς), Γκερέιρο (67’ Σουλτς), Νταούντ, Μπέλιγχαμ, Ρέινα (30’ Μπραντ), Ρόις, Αζάρ (68’ Βολφ), Μάλεν (75’ Μουκοκό)

Το πρόγραμμα της 23ης αγωνιστικής 

Παρασκευή, 18/02
Μάιντς-Μπάγερ Λεβερκούζεν 3-2 (57' Μαρτίν, 84' Μποέτιους, 88' Ίνγκβαρτσεν - 35' Σικ, 74' Αλάριο)


Σάββατο, 19/02
Βόλφσμπουργκ-Χόφενχαϊμ 1-2 (36' Βιντ - 74' Μπρουν Λάρσεν, 78' Κράμαριτς)

Στουτγκάρδη-Μπόχουμ 1-1 (56' αυτ. Κότσαπ - 90'+4' πεν. Λέβεν)

Άουγκσμπουργκ-Φράιμπουργκ 1-2 (16' Γκρέγκοριτς - 4' Πέντερσεν, 26' Σλότερμπεκ)

Αρμίνια Μπίλεφελντ-Ουνιόν Βερολίνου 1-0 (53' Οκουγκάβα)

Κολωνία-Άιντραχτ Φρανκφούρτης 1-0 (84' Μοντέστ)


Κυριακή, 20/02

Μπάγερν Μονάχου-Γκρόιτερ Φιρτ 4-1 (47', 82' Λεβαντόφσκι, 61' αυτ. Γκρίσμπεκ, 90'+1' Τσούπο-Μότινγκ - 42' Χργκότα)



Μπορούσια Ντόρτμουντ-Γκλάντμπαχ 6-0  (26',81' Μάρκο Ρόις,32' Μάλεν, 70' Βολφ, 74' Μουκοκό, 90+1 Εμρέ Τσαν)

Χέρτα Βερολίνου-Λειψία (20:30)

Πηγή: www.gazzetta.gr 



Ειδήσεις σήμερα:

Euroferry Olympia: Αγωνία για τους 12 αγνοούμενους - Σε εξέλιξη η ρυμούλκηση του πλοίου

Η ατζέντα Μητσοτάκη με τους Αμερικανούς και η κίνηση-μήνυμα στον Λευκό Οίκο

Τουρισμός - Αυστραλία: Η χώρα-«φρούριο» υποδέχεται τουρίστες από τη Δευτέρα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης