Champions League: Ο Εμπαπέ... σκότωσε την επόμενη ομάδα του - Μαγικό φινάλε για την Παρί, 1-0 στο 94' τη Ρεάλ - Δείτε τα γκολ

Champions League: Ο Εμπαπέ... σκότωσε την επόμενη ομάδα του - Μαγικό φινάλε για την Παρί, 1-0 στο 94' τη Ρεάλ - Δείτε τα γκολ

Ανώτερη η Παρί έχασε πέναλτι με τον Μέσι, αλλά στο 90'+4' ο Εμπαπέ πέτυχε το γκολ της νίκης  που της δίνε προβάδισμα πρόκρισης στους 8 του Champions League - Στο άλλο ματς, η Μάντσεστερ Σίτι έκανε... πάρτι και «καθάρισε» με 5-0 εκτός έδρας τη Σπόρτινγκ

paris-sg-0
Το επόμενο καλοκαίρι εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα φορά τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά ο Κιλιάν Εμπαπέ φρόντισε να... σκοτώσει την επόμενη του αγάπη και να βάλει σε θέση οδηγού την Παρί στη μάχη της πρόκρισης στους 8 του Champions League.

Μέχρι το 90'+4' ο απόλυτος πρωταγωνιστής του ματς ήταν ο Τιμπό Κουρτουά, καθώς ο Βέλγος κίπερ της Ρεάλ είχε κατεβάσει ρολά νικώντας ακόμη και τον Λιονέλ Μέσι σε εκτέλεση πέναλτι... Όμως δευτερόλεπτα πριν το φινάλε το μαγικό τακουνάκι του Νεϊμάρ, η απίθανη κίνηση του Εμπαπέ και το πλασέ του διαμόρφωσαν το, απόλυτα δίκαιο, 1-0 για την Παρί που πλέον έχει τον πρώτο λόγο.

Στο άλλο σημερινό ματς η Σίτι του Πεπ Γκουαρδιόλα διέλυσε στη Λισαβόνα την Σπόρτινγκ με το επιβλητικό 0-5, ενώ από το πρώτο ημίχρονο το σκορ είχε φτάσει στο 0-4...

Παρί Σεν Ζερμέν-Ρεάλ Μαδρίτης 1-0
Ήξερε όλα τα φώτα ήταν στραμμένα επάνω του, γιατί είναι το αστέρι της Παρί Σεν Ζερμέν και ετοιμάζεται, όπως όλα δείχνουν, να μετακομίσει το καλοκαίρι στην Ρεάλ Μαδρίτης. Και ο Κιλιάν Εμπαπέ δεν απογοήτευσε κανέναν.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-chwypbclfrrd)

Κλείσιμο
Ο 23χρονος επιθετικός ήταν καταπληκτικός, τρέλανε τον Ντάνι Καρβαχάλ, δοκίμασε πολλές φορές τον Τιμπό Κουρτουά, κέρδισε πέναλτι και, στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων, χάρισε μια «φτωχή», αλλά πολύτιμη νίκη στην ανώτερη Παρί (1-0), στην μάχη για την πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League.

Ο Μαουρίσιο Ποτσετίνο δεν ρίσκαρε με την χρησιμοποίηση από την αρχή του ανέτοιμου Νεϊμάρ, ενώ ο Κάρλο Αντσελότι ξεκίνησε Φερλάν Μεντί και Καρίμ Μπενζεμά, οι οποίοι προέρχονταν από τραυματισμό.

Στο βρεγμένο τερέν του «Παρκ ντε Πρενς», ο Αργεντινός έστησε άψογα την ομάδα του, η οποία δεν άφηνε στην μεσαία γραμμή των Μαδριλένων να παίρνει ανάσα, περιορίζοντας την δράση των Λούκα Μόντριτς και Τόνι Κρόος, των κινητήριων μοχλών δηλαδή του παιχνιδιού της Βασίλισσας.

Και, στην επίθεση, ο Εμπαπέ ταλαιπώρησε αφάνταστα τον (μελλοντικό του συμπαίκτη;) Ντάνι Καρβαχάλ, αφού μόλις στο πέμπτο λεπτό «χόρεψε» τον αντίπαλό του και σέρβιρε την μπάλα στον Άνχελ Ντι Μαρία, το σουτ του οποίου έφυγε ψηλά άουτ.

Η Παρί πίεζε ψηλά και αποτελεσματικά, υποχρεώνοντας τον Κουρτουά να ψάχνει με μακρινές μπαλιές τους συμπαίκτες του και την κατοχή της μπάλας να διαρκεί ελάχιστα στους φιλοξενούμενους.

Ο Ασράφ Χακίμι από δεξιά και ο Εμπαπέ από αριστερά ήταν μόνιμες απειλές για την άμυνα της Ρεάλ, η οποία χρειάστηκε τον Κουρτουά για να μείνει όρθια, όταν ο Βέλγος απέκρουσε σουτ του πολύ δραστήριου Εμπαπέ (18’).

Ο Βινίσιους Ζούνιορ προσπαθούσε ανεπιτυχώς να απειλήσει την αντίπαλη εστία, με τον Τζανλουίτζι Ντοναρούμα όμως να περνάει ένα από τα πιο ήσυχα βράδια της καριέρας του, ειδικά σε τέτοιο επίπεδο.

Ο Λιονέλ Μέσι υποχρεώθηκε να γυρίσει λίγο πιο πίσω για να οργανώσει και έκανε αισθητή την παρουσία του για πρώτη φορά μόλις στο 32’, ύστερα από σέντρα στον Κρόος και σουτ που έφυγε άουτ.

Ο Μπενζεμά, καλά κλεισμένος, φάνηκε κάπως για πρώτη φορά στο 34’ (!), τρία λεπτά προτού ο Καζεμίρο αντικρίσει μια κίτρινη κάρτα που θα τον αφήσει εκτός από την ρεβάνς της 9ης Μαρτίου, από την οποία θα λείψει και ο Μεντί, επίσης λόγω τιμωρίας.

Η Ρεάλ, η οποία επιβίωσε όπως μπόρεσε στο πρώτο 45λεπτο, άρχισε δειλά δειλά να βγαίνει από το… καβούκι της, χωρίς πάντως η εικόνα του αγώνα να αλλάξει ιδιαιτέρως στο δεύτερο μέρος.

Για την ακρίβεια… χειροτέρευσε κιόλας! Στο 50’, ο Κουρτουά απέκρουσε εντυπωσιακά σε γυριστό σουτ του Εμπαπέ, αλλά κρατούσε το… καλύτερο με την συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-chwxknm4u9u9)


Ο Εμπαπέ ανατράπηκε από τον Καρβαχάλ στην περιοχή, ο Μέσι ανέλαβε να εκτελέσει το καθαρό πέναλτι, αλλά ο Κουρτουά με νέα εντυπωσιακή απόκρουση του είπε «όχι», υποχρεώνοντας τον Αργεντινό σουπερ σταρ στο πρώτο χαμένο πέναλτι της καριέρας του κόντρα στην Ρεάλ (μετά από έξι εύστοχα) και πέμπτο συνολικά στο Champions League.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-chwxw4fggwex)


Ο Μέσι πείσμωσε και έψαξε ανεπιτυχώς το γκολ - εξιλέωση, ο Ποτσετίνο έριξε στην μάχη τον Νεϊμάρ στο τελευταίο εικοσάλεπτο, αλλά η Ρεάλ έδειχνε ότι θα κρατήσει μέχρι τέλους το 0-0, το οποίο την… κολάκευε με βάση την εικόνα των δύο ομάδων.

Έδειχνε, αλλά δεν τα κατάφερε. Και γι’ αυτό, βεβαίως, ευθύνεται το (πιθανότατα) μελλοντικό της αστέρι. Στο 94’, ο Εμπαπέ ξέφυγε καταπληκτικά από Λούκας Βάθκεθ και Έντερ Μιλιτάο, πλάσαρε εύστοχα τον Κουρτουά και προκάλεσε παροξυσμό και ταυτόχρονα χαρμολύπη στις εξέδρες του «Παρκ ντε Πρενς», αφού οι φίλοι της Παρί καταλαβαίνουν ότι είναι απίθανο να τον χαρούν περισσότερο από τους εναπομείναντες τέσσερις μήνες μέχρι το τέλος της σεζόν.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-chwz16fi0cux)


Παρί Σεν Ζερμέν (Μαουρίσιο Ποτσετίνο): Ντοναρούμα - Χακίμι, Μαρκίνιος, Κιμπεμπέ, Νούνο Μέντες - Ντανίλο Περέιρα (87’ Γκέιγ), Παρέδες, Βεράτι - Μέσι - Ντι Μαρία (72’ Νεϊμάρ), ΜΕμπαπέ.

Ρεάλ Μαδρίτης (Κάρλο Αντσελότι): Κουρτουά - Καρβαχάλ (72’ Λούκας Βάθκεθ), Έντερ Μιλιτάο, Αλάμπα, Μεντί - Μόντριτς (82’ Βαλβέρδε), Καζεμίρο, Κρόος - Ασένσιο (72’ Ροντρίγκο), Μπενζεμά (87’ Μπέιλ), Βινίσιους Ζούνιορ (82’ Αζάρ).

Σπόρτινγκ Λισαβόνας-Μάντσεστερ Σίτι 0-5
Πίστα για αρχάριους. Κάπως έτσι έμοιαζε εκ του αποτελέσματος ο βαθμός δυσκολίας για τη Μάντσεστερ Σίτι στο «Ζοσέ Αλβαλάδε». Το πρώτο εμπόδιο στην πορεία των νοκ-άουτ του Champions League συχνά κρύβει παγίδες, αλλά για την ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα που έχει σχεδόν… τερματίσει το παιχνίδι και ψάχνει απλά και μόνο το διαπιστευτήριο, την κούπα με τα μεγάλα αυτιά, ξεπεράστηκε με ασύγκριτη ευκολία.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-chwz64s1m18p)


Οι Πολίτες ήταν απλά πολύ καλοί για να μεταφέρουν το διακύβευμα του ζευγαριού στη ρεβάνς, «καθάρισαν» με πέντε γκολ σε 58 λεπτά αγώνα τα ανέτοιμα Λιοντάρια (0-5), θυμίζοντάς τους με σκληρό τρόπο τι συνέβη την προηγούμενη και παρθενική φορά που έπαιξαν στα νοκ-άουτ του θεσμού (0-5 από τη Μπάγερν, 1-12 συνολικό σκορ).

Δεν χωρούν ιδιαίτερες αναλύσεις για το πώς μπορεί να γράφτηκε αυτό το 0-5. Η εικόνα του αγώνα «στάσιμη», μονοδιάστατη, με τη Σίτι να φτάνει όπως κι όποτε θέλει στην περιοχή του Αδάν και να σκοράρει σχεδόν σε κάθε περίπτωση.

Στην πρώτη της ολοκληρωμένη επίθεση στο 7ο λεπτό πήρε και το προβάδισμα, με τον Ντε Μπρόινε να «σπάει» τη μπάλα στον επερχόμενο Μαχρέζ που πλάσαρε σε κενή εστια και τους αμυντικούς της Σπόρτινγκ να απορούν για το πώς δέχθηκαν αυτό το γκολ, μετά την εξέταση VAR. Τόσο άμεσα, τόσο άκοπα. Αν είχε μπει με διάθεση και όρεξη να κυνηγήσει κάθε μπάλα το σύνολο του Ρούμπεν Αμορίμ, το «αστραπιαίο» 0-1 έκοψε αμέσως τα πόδια του και η συνέχεια ήταν χαρακτηριστική.

Ο Μπερνάρντο Σίλβα διπλασίασε τα τέρματα των Πολιτών στο 17’ με τρομερό ξαφνικό σουτ έπειτα από το «γκελ» της μπάλας, η οποία κατέληξε πρώτα στο οριζόντιο δοκάρι κι ακολούθως στα δίχτυα. Ο Φόντεν μετέτρεψε ένα απλό γύρισμα του Μαχρέζ προς την περιοχή σε ασίστ στο 32’, υπό την ελάχιστη επιτήρηση των Κόατες-Ινάσιο και στο 44’ ο Σίλβα πέτυχε και δεύτερο γκολ από άλλη μια πάρε-βάλε δημιουργία, αυτή τη φορά από τον Στέρλινγκ.

Κάπως έτσι, η Σίτι επιβεβαίωσε πως το επίπεδο του αγώνα παραήταν εύκολο για την κλάση της, καθώς έγινε η πρώτη ομάδα στην ιστορία των νοκ-άουτ του Champions League που σκοράρει τέσσερα γκολ στο ημίχρονο! Και δεν ήταν η πρώτη φορά, άλλωστε, για το σύνολο του Γκουαρδιόλα. Συγκεκριμένα ήταν η 12η σε όλες τις διοργανώσεις επί των ημερών του που οι Πολίτες πετυχαίνουν καρέ στο 45λεπτο.

Ένα 45λεπτο που ήταν σαν να μην έληξε ποτέ, καθώς στο 50’ κιόλας ο Μπερνάρντο Σίλβα πανηγύρισε το χατ-τρικ, μόνο και μόνο όμως για να υποδειχθεί οφσάιντ. Αφού δεν το πέτυχε, έδωσε τελικά την πάσα στον Στέρλινγκ, ο οποίος οκτώ λεπτά αργότερα με ένα ονειρώδες curler στο «παραθυράκι» νίκησε για πέμπτη (νόμιμη) φορά τον Αδάν και διαμόρφωσε το τελικό 0-5. Σηματοδοτώντας, έτσι το γκολ Νο200 για τη Σίτι στο UEFA Champions League, η ομάδα που το πετυχαίνει νωρίτερα από κάθε άλλη, πριν καν συμπληρώσει 100 παιχνίδια (97)!

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-chwysh8obcgp)


Σπόρτινγκ Λισαβόνας (Ρούμπεν Αμορίμ): Αδάν, Φεντάλ, Κόατες, Ινάσιο, Ρέις, Νούνες, Παλίνια, Πόρο (83’ Νέτο), Γκονσάλβες (50’ Ουγκάρτε), Παουλίνιο (76’ Σλιμανί), Σαράμπια (76’ Ταμπάτα)

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρδιόλα): Έντερσον, Στόουνς (62’ Ζιντσένκο), Ντίας, Λαπόρτ (83’ Ακέ), Κανσέλο, Ρόδρι (73’ Φερναντίνιο), Ντε Μπρόινε, Μπερνάρντο Σίλβα (85’ Ντέλαπ), Μαχρέζ, Φόντεν (62’ Γκουντογκάν), Στέρλινγκ

Το πρόγραμμα της φάσης των «16» (κοινή ώρα έναρξης 22:00)
Τρίτη 15 Φεβρουαρίου
Σπόρτινγκ Λισαβόνας (Πορτογαλία)-Μάντσεστερ Σίτι (Αγγλία) 0-5
Παρί Σεν Ζερμέν (Γαλλία)-Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία) 1-0

Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου
Σάλτσμπουργκ (Αυστρία)-Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία)
Ίντερ (Ιταλία)-Λίβερπουλ (Αγγλία)

Τρίτη 22 Φεβρουαρίου
Τσέλσι (Αγγλία)-Λιλ (Γαλλία)
Βιγιαρεάλ (Ισπανία)-Γιουβέντους (Ιταλία)

Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου
Μπενφίκα (Πορτογαλία)-Άγιαξ (Ολλανδία)
Ατλέτικο Μαδρίτης (Ισπανία)-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Αγγλία)

Αγώνες ρεβάνς
Τρίτη 8 Μαρτίου
Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία)-Σάλτσμπουργκ (Αυστρία)
Λίβερπουλ (Αγγλία)-Ίντερ (Ιταλία)

Τετάρτη 9 Μαρτίου
Μάντσεστερ Σίτι (Αγγλία)-Σπόρτινγκ Λισσαβόνας (Πορτογαλία)
Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)-Παρί Σεν Ζερμέν (Γαλλία)

Τρίτη 15 Μαρτίου
Άγιαξ (Ολλανδία)-Μπενφίκα (Πορτογαλία)
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Αγγλία)-Ατλέτικο Μαδρίτης (Ισπανία)

Τετάρτη 16 Μαρτίου
Λιλ (Γαλλία)-Τσέλσι (Αγγλία)
Γιουβέντους (Ιταλία)-Βιγιαρεάλ (Ισπανία)

Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης