Super League 1, ΟΦΗ-Βόλος 2-1: Τρίποντο για πλέι οφ - Δείτε τα γκολ

Mατσάρα με τα όλα της στο «Γεντί Κουλέ» και τον ΟΦΗ να είναι ο μεγάλος νικητής με το 2-1 κόντρα στον Βόλο, παραμένοντας για τα καλά σε τροχιά play off της Super League 1  - Τρία γκολ, ένα χαμένο πέναλτι, μια αποβολή, ένα δοκάρι και πολλές ευκαιρίες «στόλιασαν» το κάδρο ενός απίθανου ματς!

Ματσάρα είδαμε σήμερα (13/2) στο Ηράκλειο, όπου μετά από ένα παιχνίδι που έσπασε καρδιές και ήταν πολύ όμορφο ως θέαμα, ο ΟΦΗ επικράτησε 2-1 του Βόλου και παραμένει «δυναμικά» στη «μάχη» των play offs, σε αντίθεση με τους αντιπάλους του που απώλεσαν πολύτιμο έδαφος.



Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με τον Επασί στο τέρμα, τους Μαρινάκη, Βούρο, Γιαννούλη, Μπαλογιάννη στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά, τους Μεγιάδο, Ντε Γκουζμάν στον άξονα, τους Νέιρα, Λάμπρου στα άκρα και τον Τοράλ πίσω από τον Ντουρμισάι.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν τον Κλέιμαν κάτω από τα γκολπόστ, τους Αλχο, Γκουλέν, Ρομέρο, Φεράρι στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, τους Μπαριέντος, Τσοκάνη στον άξονα, τους Ρεγκατέν, Φερνάντες, Σοάρες μεσοεπιθετική τριπλέτα και τον Φαν Βέερτ στο «9».

Ο ΟΦΗ τα γκολ (το δεύτερο εξαιρετικό), ο Βόλος την πρωτοβουλία
Στο πρώτο ημίχρονο ο ΟΦΗ διεκδικεί και μάλλον κερδίζει «Οσκαρ Κυνικότητας». Το 2-0 υπέρ του που βρήκε ως αποτέλεσμα τις 2 ομάδες στην ανάπαυλα «φωτογραφίζει» ένα θεωρητικά «εύκολο» 45λεπτο για εκείνον, αλλά η εικόνα του ματς δεν ήταν αντίστοιχη. Ο Βόλος είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, παρουσιάζονταν με περισσότερη ενέργεια τουλάχιστον μέχρι τη στιγμή που οι γηπεδούχοι πήραν αέρα 2 τερμάτων, δημιουργούσε ρήγματα κυρίως από τη δεξιά του πλευρά, ωστόσο πλην της προβολής του Φαν Βέερτ στο 30' δεν απείλησε άλλη φορά ουσιαστικά καθώς του έλειπε η τελική πάσα.

Την ίδια στιγμή οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο τις ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν. Ετσι άνοιξαν το σκορ στο 19' με κεφαλιά του Βούρου σε στατική μπάλα και ύστερα από λανθασμένη, όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων, έξοδο του Κλέιμαν και στο 33' έβαλαν τις βάσεις για τη νίκη τους με ένα πολύ όμορφο γκολ. Οι Κρητικοί «βρέθηκαν»... αυτόματα, όταν ο Ντουρμισάι έκλεψε και στη συνέχεια έπαιξε για τον Νέιρα, εκείνος να τακουνάκι έστρωσε στον Τοράλ που με σεντερφορίσια κίνηση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Σουτάρα ο Φερνανές και οι φιλοξενούμενοι «ξαναμπήκαν» στο ματς
Στα πρώτα λεπτά του δεύτερου μισού η εικόνα του ματς... θύμιζε εκείνα της αρχής του αλλά με μία διαφορά. Αυτή τη φορά οι φιλοξενούμενοι βρήκαν γκολ και πιο συγκεκριμένα με τον Φερνάντες στο 51' όπου σκόραρε με πανέμορφο σουτ, ενώ ευρύτερα στο πρώτο δεκάλεπτο του συγκεκριμένου επιμέρους διαστήματος οι του Βόλου «πάτησαν» ορισμένες φορές με αξιώσεις στα καρέ του Επασί. Η είσοδος του Νίνη τους έδωσε «ενέργεια» (τραβιόνταν και αριστερά), αλλά την ίδια στιγμή έμεναν σχετικά ψηλά και παρουσιάζοντα κενοί χώροι στην άμυνά τους. Ετσι ο ΟΦΗ «φλέρταρε» στο 65' με το 3-1 όταν το σουτ του Τοράλ ύστερα από «στρώσιμο» του Νέιρα πέρασε λίγο άουτ και υπό αυτές τις συνθήκες και με όλα ρευστά μπήκαμε στο τελευταίο 20λεπτο της κανονική διάρκειας.

Με 10 ο Βόλος στο 71' και «φάτσα» με το 2-2 στο 77'
Οπου στο 71' άλλαξαν οι αριθμητικές ισορροπίες καθώς αποβλήθηκε ο Μπαριέντος με 2η κίτρινη και αυτόματα οι γηπεδούχοι είχαν το πλεονέκτημα και έπαιζαν με παίκτη παραπάνω. Αυτό όμως δεν «φάνηκε» στο επόμενο 10λεπτο, αφού ο Βόλος έμενε ψηλά και στο 77' έφτασε μια ανάσα από το 2-2, όταν ο Φαν Βέερτ για εκατοστά δεν βρήκε την μπάλα με προβολή στο δεύτερο δοκάρι, ύστερα από παράλληλη του Νίνη.

Μεγάλη απόκρουση ο Επασί στο 90΄+2'
Ετσι μπήκαμε στις καθυστερήσεις και στο 90'+2' ο Επασί έδειξε την κλάση του. Ο Ροσέρο βγήκε στην πλάτη της άμυνας των Κρητικών και απέναντι στον Καμερουνέζο, πλάσαρε όμως εκείνος τον «νίκησε» στο μεταξύ τους τετ α τετ και δευτερόλεπτα μετά έληξε το παιχνίδι.

MVP: Ο Νέιρα. Με απλά αγγίγματα της μπάλας από μέρους του, δημιουργούσε προβλήματα στην άμυνα του Βόλου. Ετσι έστρωσε στον Τοράλ για το 2-0 και στη χαμένη ευκαιρία του Ισπανού στο 65', ενώ εκείνος «φλέρταρε» δις με το γκολ, αλλά πρώτα το οριζόντιο δοκάρι και ύστερα ο Κλέιμαν του είπαν «όχι».

Στο ύψος του: Ο Κλέιμαν ναι μεν έκανε λάθος στο 1-0, με τις επεμβάσεις του όμως στο δεύτερο μισό κράτησε το Βόλο «μέσα» στο ματς. Ο Επασί έκανε τεράστια επέμβαση στις καθυστερήσεις.

Αδύναμος κρίκος: Ο Σοάρες. Ο Πορτογάλος χαφ έπαιξε στο πρώτο ημίχρονο όπου ο Βόλος είχε την κατοχή, όμως εκείνος δεν κατάφερε να παίξει κάθετα, ενώ δεν βοήθησε και ανασταλτικά.

Η «γκάφα»: Οι 2 άμυνες έκαναν από 1 «τρανταχτή», εκείνη του Βόλου στην στατική φάση του 1-0 και το «πλήρωσε» καθώς σκόραρε ο Βούρος, σε αντίθεση με του ΟΦΗ που «επέτρεψε» στον Ροσέρο να βρεθεί στα χασομέρια απέναντι στον Επασί, αλλά δεν τις «στοίχισε».

Το «στραγάλι»: Ο ρέφερι Παπαδόπουλος απέβαλε με 2 κίτρινες τον Μπαριέντος, ενώ σε ροή αγώνα καταλόγισε το πέναλτι για χέρι του Φεράρι και δεν μέτρησε το γκολ που σημείωσε ο Νέιρα στην εξέλιξη της φάσης.

Το «ταμείο» του Gazzetta: Στο Ηράκλειο είδαμε ένα πολύ όμορφο παιχνίδι που παρά τη μεγάλη του βαθμολογική σημασία τα είχε...όλα και «έσπασαν καρδιές». Στη «σούμα» ο ΟΦΗ ήταν πιο απειλητικός (2 γκολ, 1 χαμένο πέναλτι, 1 δοκάρι), όμως ο Βόλος θέλησε ακόμη και με 10 παίκτες να παίξει μπάλα και στις καθυστερήσεις βρέθηκε μια ανάσα από το 2-2

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Κακοκαιρία «εξπρές» με πτώση της θερμοκρασίας, θυελλώδεις ανέμους, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά

«Μηδενική ανοχή στην κυνικότητα»: Οι συμβολισμοί της αποπομπής Λιβανού και της διαγραφής Δούκα


Ενεργειακή κρίση: Ακμάζει ο «τουρισμός της βενζίνης» στην κεντρική Ευρώπη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr