Super League 1,Απόλλων Σμύρνης-Παναιτωλικός 0-0: Δοκάρια, ευκαιρίες αλλά όλα στο μηδέν στη Ριζούπολη -Δείτε βίντεο

Super League 1,Απόλλων Σμύρνης-Παναιτωλικός 0-0: Δοκάρια, ευκαιρίες αλλά όλα στο μηδέν στη Ριζούπολη -Δείτε βίντεο

Ο Απόλλωνας είχε δύο δοκάρια κόντρα στον Παναιτωλικό, που έφτιαξε με την σειρά του ευκαιρίες, στη Ριζούπολη αλλά έμεινε χωρίς γκολ για 9ο σερί παιχνίδι στη Super League 1

5509612
Χωρίς νικητή ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση της Ριζούπολης με τον Απόλλωνα να μένει στο 0-0 με τον Παναιτωλικό για την 23η ημέρα της Super League 1.

Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» ξεκίνησε με τον Βέρχουλστ κάτω από τα γκολπόστ, τους Ντεντάκη, Ντομίνγκες, Ρόνγκε, Βιτλή στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά, τους Σλίβκα, Τσίμπσαχ στον άξονα, τους Παμλίδη, Τσιλούλη στα άκρα και τον Μαρτίνες πίσω από τον φορ Σίγκνεβιτς.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-chubjptllywp-sf)


Κλείσιμο
Τα «καναρίνια» είχαν τον Ανέστη στο τέρμα, τους Μαλή, Λάρσον, Κορνέλιους, Χουχούμη στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά, τους Φλόρες, Αντούνες στον άξονα, τους Μεντόσα, Ντάγκο στα άκρα και τον Ντίας σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Καρέλη.

Από το πρώτο λεπτό φάνηκε πως η προσέγγιση των φιλοξενουμένων θα είναι να περιμένουν στη σέντρα τους γηπεδούχους και να παίξουν στον κενό χώρο όποτε βρουν τη σχετική δυνατότητα ή να ψάξουν τους Καρέλη, Ντίας στην πλάτη της άμυνάς τους.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-chub0fb54209-sf)


Την ίδια στιγμή ο Απόλλων έπαιζε από τα άκρα και κυρίως από τα δεξιά του, ενώ ο Μαρτίνες έπαιρνε πρωτοβουλίες και κινούνταν «πολύ» ελεύθερα. Στο πρώτο και τελευταίο τέταρτο του πρώτου ημιχρόνου ο Παναιτωλικός «πατούσε» καλύτερα, ενώ στο ενδιάμεσο η «Ελαφρά Ταξιαρχία» ήταν εκείνη που πήρε τα «ηνία».

Σε αυτά τα επιμέρους διαστήματα οι 2 ομάδες δημιούργησαν και τις «καθαρές» τους φάσεις όπου το επιμέρους σκορ ήταν 3-1 για τα «καναρίνια» που είχαν τον Ντίας για μοιραίο.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-chu9qh9wcfah-sf)


Ο Ουρουγουανός βρέθηκε 3 φορές σε θέση βολής αλλά έκανε ισάριθμα κακά τελειώματα και σε κανένα δεν επενέβη ο Βέρχουλστ. Πρώτα στο 12' όταν τον βρήκε ο Μεντόσα αλλά από καλή θέση και λίγο πλάγια δεξιά έκανε κάτι σαν σέντρα-σουτ και η μπάλα πέρασε άουτ, ενώ στο 42' και το 44' αστόχησε δις αν και ήταν φάτσα με το τέρμα. Αρχικά έστειλε την μπάλα άουτ στο 2ο δοκάρι ύστερα από γέμισμα του Αντούνες και ύστερα πλάσαρε από το ύψος της μικρής περιοχής μετά από εξαιρετική ενέργεια του Ντάγκο αλλά η τελική του ήταν αδύναμη και απομάκρυνε ο Βιτλής.

Οι γηπεδούχοι από την πλευρά τους «άγγιξαν» το γκολ στο 15' με την κεφαλιά του Σίγκνεβιτς μετά από σέντρα τους Ντεντάκη η οποία αποκρούστηκε από το οριζόντιο δοκάρι του Ανέστη, ενώ θέλησαν να φανούν απειλητικοί σε 1-2 επισκέψεις τους στα αντίπαλα καρέ.

Σέντρα στο δεύτερο μισό και ο Παναιτωλικός μπήκε καλύτερα. Οι φιλοξενούμενοι έβγαζαν ενέργεια στο παιχνίδι τους, έμεναν ψηλά και συνέχισαν να «παράγουν φάσεις».

Ο Νταγκό στο 49' πέρασε και τον Βέρχουλστ αλλά άργησε να πλασάρει και ανακόπηκε από τον Ντεντάκη, στο 51' ο γκολκίπερ του Απόλλων του «είπε» δύσκολα «όχι» σε καλό του σουτ, ενώ αμέσως μετά (51') ο Ρόνγκε παρεμβλήθηκε στην πορεία της μπάλας μετά από πλασέ του Καρέλη ύστερα από ωραία ενέργεια του Ιβοριανού ακραίου και την έστειλε κόρνερ. Με τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα ο Καρέλης απείλησε ξανά και τα «καναρίνια» είχαν τον έλεγχο.

Κάπου εκεί ο Απόλλων πήρε τα «ηνία». Με την είσοδο του Κάστρο «έδεσε» τον άξονά του, ενώ οι φιλοξενούμενοι άρχισαν να βγάζουν κούραση. Ο Τσιλούλης στο 62' «φλέρταρε» με το γκολ και στα... καπάκια (63') ο Μαρτίνες απείλησε με σουτ ύστερα από ωραία ατομική ενέργεια αλλά ο Ανέστης ακούμπησε την μπάλα που αποκρούστηκε από το δεξί κάθετο δοκάρι του.

Στο 65' ο Φέστα έβαλε και τον Ντάουντα και «γύρισε» το σχήμα του σε 4-4-2, κίνηση που τον δικαίωσε καθώς ο Νιγηριανός ήταν πολύ δραστήριος και έβγαινε έξω από τα καρέ του Παναιτωλικού για να δημιουργήσει ρήγματα. Μάλιστα «έφτιαξε» το τετ α τετ του Τσιλούλη στο 77' όπου Ανέστης του έβαλε stop και απείλησε ο ίδιος με κεφαλιά δευτερόλεπτα μετά, ύστερα από νέα σέντρα του Ντεντάκη.

Υπό αυτές τις συνθήκες μπήκαμε στο τελευταίο 10λεπτο της κανονικής διάρκειας. Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» έπαιζε ψηλά καθώς η νίκη ήταν «μονόδρομος» για εκείνη, ενώ τα «καναρίνια» την.. περίμεναν και έψαχναν την κόντρα.
Τη βρήκαν μάλιστα στο 85', όταν ο Καρέλης βρέθηκε φάτσα με τον Βέρχουλστ μετά από λάθος αντιπάλου του, θέλησε να του «σκάψει» την μπάλα αλλά ο 35χρονος γκολκίπερ ακούμπησε την μπάλα και της άλλαξε πορεία. Αμέσως μετά έβαλαν και τον Βργκοτς πάνω στον Ντάουντα και έπαιξαν με 3 στόπερ και μέχρι το φινάλε ο αγώνας είχε ρυθμό όχι όμως και φάσεις.

MVP: Από τον Απόλλωνα ξεχώρισε ο Ντεντάκης που πήρε πολλές πρωτοβουλίες και μάλιστα «έφτιαξε» το δοκάρι του Σίγκνεβιτς και τη χαμένη ευκαιρία του Ντάουντα (15'&78'), ενώ πιστώνεται και το κομβικό stop στον Νταγκό στο 49'. Από τον Παναιτωλικό ο Κορνέλιους έκανε ίσως το κορυφαίο του εν Ελλάδι ματς, καθώς ο στόπερ των «κυανοκίτρινων» ζήτημα αν «έχασε» 1-2 «μάχες».

Απόλλων Σμύρνης (Τζιανλούκα Φέστα): Βέρχουλστ, Ντεντάκης, Ντομίνγκες, Ρόνγκε, Βιτλής (46′ Μπαξεβανίδης), Σλίβκα, Τσίμπσαχ (63′ Κάστρο), Παμλίδης (67′ Ντάουντα), Τσιλούλης (83′ Γιαννιώτας), Μαρτίνες, Σίγκνεβιτς (83′ Ιωαννίδης).

Παναιτωλικός (Γιάννης Αναστασίου): Ανέστης, Μαλής, Λάρσον, Κορνέλιους, Χουχούμης, Φλόρες, Αντούνες, Μεντόσα (86′ Λούι), Ντάγκο (64′ Βέργος), Ντίας (72′ Μπαρμπόσα), Καρέλης (86′ Βργκοτς).

Πηγή: www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Δολοφονία Άλκη: Τη Δευτέρα η τελευταία απολογία – 10 προφυλακισθέντες και ένα ερωτηματικό

Πάτρα: Οι τοξικολογικές της 9χρονης Τζωρτζίνας θα ρίξουν φως στο μυστήριο των ανεξήγητων θανάτων

«Θα απολογηθώ εγώ που τους πήρε ο Χάρος;» - Η κυνική δήλωση της ιδιοκτήτριας του γηροκομείου στα Χανιά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης