EuroCup, Μπούρσασπορ-Προμηθέας 87-76: Έχασε το ματς και τη διαφορά

EuroCup, Μπούρσασπορ-Προμηθέας 87-76: Έχασε το ματς και τη διαφορά

Ο Προμηθέας (3-9) έχασε όχι μόνο το ματς από την Μπούρσασπορ (4-7) με 87-76, αλλά και τη διαφορά από τη νίκη στον πρώτο γύρο, χάνοντας το πλεονέκτημα της ισοβαθμίας στον όμιλο του EuroCup

5502378
Ο Προμηθέας ηττήθηκε στην Τουρκία από την Μπούρσασπορ (87-76) και έχασε σημαντικό έδαφος για τις ελπίδες που είχε να προλάβει τις θέσεις των playoffs στο EuroCup.

Οι Πατρινοί έχασαν κάτι περισσότερο από το ματς, αφού η ομάδα της Προύσας κάλυψε και τη διαφορά της ήττας από τον πρώτο γύρο (83-80) και έχει το πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας.

Πλέον, ο Προμηθέας είναι 10ος και τελευταίος, απομένουν 6 ματς και η τελευταία θέση των playoffs απέχει μία νίκη μακριά.

Το ματς
Κλείσιμο
Στο πρώτο ημίχρονο, ο Προμηθέας στηρίχθηκε στο 41.2% στα τρίποντα (5/12). Ήταν αυτό που τον κράτησε στο παιχνίδι όταν η Μπούρσασπορ κατάφερε να αποσπαστεί με διαφορά 7 πόντων, χάρη σε ένα ισάριθμο σερί (18-11), με την είσοδο του Νίκου Γκίκα (6π., 4 ασίστ, στο πρώτο ημίχρονο) να δίνει λύσεις και ρυθμό.

Ο Προμηθέας είχε ένα άλυτο πρόβλημα στο πρώτο ημίχρονο, με ονοματεπώνυμο: Άντριου Άντριους. Μέτρησε 15 πόντους στο πρώτο ημίχρονο (24 συνολικά) και και εξέθεσε την περιφερειακή άμυνα των Πατρινών.

Όσο τα τρίποντα ήταν εύστοχα, ο Προμηθέας όχι μόνο κάλυψε τη διαφορά των 7 πόντων, αλλά ξέφυγε και με διαφορά τριών (38-35) πόντων, χάρη σε ένα εύστοχο τρίποντο του Δημήτρη Αγραβάνη.

Το δεύτερο ημίχρονο δεν είχε τη συνέπεια του πρώτου. Ο Προμηθέας εγκλωβίστηκε στην άμυνα των Τούρκων και στο τέλος της 3ης και στην αρχή της 4ης περιόδου βρέθηκε στο -11 (73-62) με μία εύστοχη ελεύθερη βολή του Κεβάριους Χέις (14π.), ο οποίος ανέλαβε δράση στο δεύτερο ημίχρονο.


Η ομάδα του Ηλία Ζούρο, με αιχμή τον Κέντρικ Ρέι κατάφερε να μειώσει το σκορ. Το τρίποντο του γκαρντ των Πατρινών έκανε το σκορ 73-69, 6:36 πριν το τέλος.

Ένα μεγάλο τρίποντο του Ουτκού έφερε την Μπούρσασπορ ξανά στο όριο της διψήφιας διαφοράς, αλλά και πάλι ο Προμηθέας αντέδρασε. Έκανε το 78-69 (5 λεπτά πριν το τέλος), σε 80-76 με καλές άμυνες και την επιμονή των Χαντ και Αγραβάνη.

Από εκείνο το σημείο και μετά, ο Προμηθέας δεν έκανε τίποτα σωστά. Ο Ντέρικ Νίνταμ (14π.) είχε ένα ελεύθερο τρίποντο. Και το έβαλε για να δυσκολέψει το έργο του Προμηθέα (83-76, 2:17 για το φινάλε). Σε δύο επιθέσεις, ο Προμηθέας έκανε δύο επιθετικά φάουλ, και στην ενδιάμεση φάση Ντουντζίνσκι οδηγήθηκε στις βολές για το +9 των Τούρκων (85-76).

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Όταν το ματς πήγε στο 80-76, ο Προμηθέας έκανε δύο απανωτά επιθετικά φάουλ, ενώ την ίδια ώρα η Μπούρσα έβρισκε λύσεις στην επίθεση.

O MVP: Ο Άντριου Άντριους με 24 πόντους και δύο εξαιρετικές άμυνες στο τελευταίο δίλεπτο του αγώνα.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Αμπντούλ Γκάντι είχε μόλις 1 πόντο σες 23:37 στο παρκέ, λίγα πράγματα και ο Χαντ με 4 πόντους και ισάριθμα λάθη.

Ο ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ήταν αρκετοί, ο Χέις μέτρησε 16 πόντους και 6 ριμπάουντ, ο Μπιτίμ 12 πόντους και 9 ριμπάουντ και ο Ντέρεκ Νίνταμ με 14 πόντους, 8 ασίστ.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Τα 16 λάθη του Προμηθέα και η... ήττα στα ριμπάουντ με 24-19.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Ο σοβαρός τραυματισμός του Γκετσίμ, ο οποίος αποχώρησε σε φορείο κλαίγοντας.

ΤΙ ΕΙΧΕ ΣΥΜΒΕΙ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΓΥΡΟ: Ο Προμηθέας είχε επικρατήσει με 83-80, αυτό σημαίνει ότι έχασε και το πλεονέκτημα της ισοβαθμίας, αφού ηττήθηκε με διαφορά 11 πόντων.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο Προμηθέας πάλεψε το ματς. Το έχασε από την άμυνά του στο τέλος, αλλά και από τις βιαστικές αποφάσεις στην επίθεση.

Τα δεκάλεπτα: 23-17, 44-43, 70-62, 87-76
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης