Παραιτήθηκε υψηλόβαθμο στέλεχος της Μπαρτσελόνα που αποκάλεσε "εχθρό του κράτους" τον Ναδάλ

Παραιτήθηκε υψηλόβαθμο στέλεχος της Μπαρτσελόνα που αποκάλεσε "εχθρό του κράτους" τον Ναδάλ

Ο Αλφόνς Γοδάλ ήταν αντιπρόεδρος του ιδρύματος της Μπαρτσελόνα και παραιτήθηκε αφού χαρακτήρισε «εχθρό του κράτους» τον Ράφα Ναδάλ επειδή είναι φίλος της Ρεάλ Μαδρίτης - Ανοιχτός υποστηρικτής της ανεξαρτησίας της Καταλονίας ο 59χρονος παράγοντας - Η θέση του Λαπόρτα και η αποθέωση στο πρόσωπο του Ναδάλ

nadal_77
Ενώ όλη η Ισπανία "αποθεώνει" τον Ράφα Ναδάλ μετά από την κατάκτηση του 21ου Grand Slam στη Μελβούρνη και στο Australian Open βρέθηκε άνθρωπος για να τον κράξει!

Πρόκειται για τον αντιπρόεδρο του Barcelona Foundation, τον 59χρονο Αλφόνς Γοδάλ. Ο 59χρονος που είχε ως τομέα δράσης τις χορηγίες δεν άντεξε την μεγάλη επιτυχία του Ράφα Ναδάλ, τον προσέβαλε και είναι πλέον εκτός Μπαρτσελόνα, αφού αναγκάστηκε να παραιτηθεί.

Όλα ξεκίνησαν από ένα tweet του ανθρώπου που εδώ και χρόνια υποστηρίζει ανοιχτά την ανεξαρτητοποίηση της Καταλονίας από την Ισπανία. Ο Γοδάλ έγραψε: «Ο Ραφαέλ Navidad με έκανε να αισθάνομαι άβολα από την πρώτη ημέρα. Τον κατατάσσω στην ίδια ομάδα με τη La Roja (έτσι αποκαλούν την εθνική Ισπανίας), την Ρεάλ Μαδρίτης, τον Φερνάντο Αλόνσο και γενικά ό,τι αντιπροσωπεύει το εχθρικό κράτος».



Το πρώτο του ατόπημα είναι ότι άλλαξε το επώνυμο του τενίστα και τον έγραψε Navidad (σημαίνει Χριστούγεννα στην Ισπανία). Το δεύτερο είναι ότι τα βάζει με τον Ναδάλ μόνο και μόνο επειδή είναι φίλος της Ρεάλ Μαδρίτης.

Η "Βασίλισσα" έβγαλε την ημέρα του θριάμβου και ανακοίνωση στην οποία τον χαρακτήριζε "ως τον κορυφαίο τενίστα όλων των εποχών". Ποτέ δεν έκρυψε την αγάπη του για την Ρεάλ Μαδρίτης και μάλιστα το όνομα του είχε ακούστει και για την θέση του προέδρου του συλλόγου.



Κλείσιμο
Το οξύμωρο είναι πως ο θείος του Ράφα, ο Μινγκέλ Άνχελ, είχε παίξει για χρόνια στη Μπαρτσελόνα. Ο Ράφα Ναδάλ αργότερα θα δηλώσει ότι τα χρόνια που ο θείος έπαιζε στην Μπάρτσα υποστήριζε λίγο την ομάδα της Βαρκελώνης αλλά πάντα η καρδιά του ανήκε στην Ρεάλ.

Ο Γουδάλ μετά από την "επίθεση" που δέχτηκε ειδικά στα socil media αναγκάστηκε να παραιτηθεί.



«Το tweet με τη προσωπική μου γνώμη για ένα διάσημο πρόσωπο, μπορεί να βλάψει το ίδρυμα της Μπαρτσελόνα, λόγω πίεσης από ορισμένες εταιρίες, αλλά και τα ΜΜΕ. Δεν θέλω να στοιχήσω ούτε μια δεκάρα στην Μπαρτσελόνα, αλλά ούτε να στερηθώ την ελευθερία της έκφρασης. Κατά συνέπεια παραιτούμαι. Σας Ευχαριστώ!», θα γράψει στο νέο tweet.

Η παραίτηση του έγινε αποδεκτή και την επιβεβαίωσε και ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Χουάν Λαπόρτα. «Υπήρχαν παράπονα από επενδυτές και χορηγούς του ιδρύματος για το tweet και παραιτήθηκε για να μην βλάψει το ίδρυμα», θα πει για το θέμα ο Λαπόρτα.



Εν συνεχεία θα δώσει συγχαρητήρια στον Ράφα Ναδάλ για την επιτυχία του και θα τον χαρακτηρίσει "εξαιρετικό άτομο". Αστιευόμενος τόνισε: «Είναι κρίμα που δεν είναι οπαδός της Μπαρτσελόνα, αλλά τον συγχωρούμε γιατί μας κάνει να απολαμβάνουμε το τένις».

Ειδήσεις σήμερα:

Αττική Οδός: Άνοιξε η πλατφόρμα για τις αποζημιώσεις - Η διαδικασία

Δολοφονία στη Θεσσαλονίκη: «Οι πατεράδες τους είναι περήφανοι;» ρωτά ο παππούς του Άλκη

Θεσσαλονίκη: «Ανώτερος μου είπε πως αν συνεχίσουμε, θα βρεθούμε στο Σουφλί» λέει αστυνομικός

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης