Άγαλμα του Γιώργου Καλαφάτη στην Λεωφόρο ανήμερα των 114ων γενεθλίων του Παναθηναϊκού

Άγαλμα του Γιώργου Καλαφάτη στην Λεωφόρο ανήμερα των 114ων γενεθλίων του Παναθηναϊκού

Τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος του ιδρυτή του Παναθηναϊκού, Γιώργου Καλαφάτη, πραγματοποιήθηκαν στο κλειστό «Παύλος Γιαννακόπουλος» του γηπέδου της Λεωφόρου με αφορμή τα 114α γενέθλια του συλλόγου 

pao_kalafatis
Με αφορμή τον εορτασμό των 114ων γενεθλίων του ο Παναθηναϊκός παρουσίασε ένα εντυπωσιακό ξυλόγλυπτο άγαλμα του ιδρυτή του Γιώργου Καλαφάτη. 

Το άγαλμα τοποθέτησε ανήμερα των γενεθλίων (3/2) ο Α.Ο Παναθηναικός στην είσοδο του κλειστού γήπεδο «Παύλος Γιαννακόπουλος» της Λεωφόρου. 

Η ανακοίνωση του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού

«Ο Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος γιορτάζει τα 114α γενέθλια του και φέτος τα γιορτάζει με μια ξεχωριστή έκπληξη για τους «αιώνια πιστούς» οπαδούς του στο κλειστό της Λεωφόρου!

Ο Σύλλογος έχει πλέον σε περίοπτη θέση τον άνθρωπο που εμπνεύστηκε τον Παναθηναϊκό τον Γεώργιο Καλαφάτη με ένα ξύλογλυπτο άγαλμα που βρίσκεται στην είσοδο του κλειστού «Παύλος Γιαννακόπουλος».

Κλείσιμο
Το «τριφύλλι» σε συνεργασία με τον οπαδό του «τριφυλλιού» Γιώργο Κουτσουμπό, o οποίος και εμπνεύστηκε και προχώρησε στην υλοποίηση του αγάλματος, θα έχει τον ιδρυτή του Συλλόγου στην είσοδο του κλειστού τιμώντας έτσι με ξεχωριστό τρόπο την «πράσινη» ιστορία.



Ο συγκεκριμένος οπαδός του «τριφυλλιού» πήρε τη συγκεκριμένη απόφαση πριν από περίπου 2 χρόνια μαζί με άλλους φίλους του Συλλόγου. Προκειμένου να μαζευτεί το απαιτούμενο ποσό (περίπου 15.000 ευρώ) για το άγαλμα διατέθηκαν κομμάτια των προσωπικής του συλλογής του Παναθηναϊκού από φανέλες κλπ…που δημοπρατήθηκαν.

Αν και το ποσό θα μπορούσε να βρεθεί με διάφορους τρόπους θεωρήθηκε πιο σωστό να είναι συλλογική η συμμετοχή από Παναθηναϊκούς φιλάθλους.

Σε ότι αφορά τα χαρακτηριστικά του αγάλματος είναι ξυλόγλυπτο ύψους τριών μέτρων , ο κορμός του δέντρου (αργυρόλευκα) είναι περίπου 120 ετών και ο γλύπτης του έργου είναι ο Άγγελος Πατσιατζής».

Ειδήσεις σήμερα:

Διεκόπη η δίκη του «ψευτογιατρού» - Θα συνεχιστεί την επόμενη Τετάρτη

Ο εμβολιασμός απέτρεψε σχεδόν 20.000 θανάτους μέχρι τα τέλη του 2021, δείχνει νέα μελέτη των Τσιόδρα-Λύτρα

Η Άρτεμις Αλεξανδράτου θύμισε στους followers πόσο σέξι είναι στην πίστα


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης