Κύπελλο Εθνών Αφρικής 2022: «Κόπηκε» από προημιτελικούς και ημιτελικούς το γήπεδο «Japoma» στην Ντουάλα

Κύπελλο Εθνών Αφρικής 2022: «Κόπηκε» από προημιτελικούς και ημιτελικούς το γήπεδο «Japoma» στην Ντουάλα

Οι δύο αγώνες που είχαν προγραμματιστεί να διεξαχθούν στο «Japoma Stadium», ένας προημιτελικός της Κυριακής (30/01) και ένας ημιτελικός την επόμενη Τετάρτη (02/02), μεταφέρθηκαν στο στάδιο «Ahmadou Ahidjo» του Γιαουντέ

japoma
Η κακή κατάσταση στην οποία παρουσιάζονται οι αγωνιστικοί χώροι των γηπέδων στα τελικά του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής 2022 που διεξάγεται στο Καμερούν, οδήγησαν σε μια άνευ προηγουμένου αλλαγή στις έδρες των προημιτελικών και των ημιτελικών της διοργάνωσης, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη (26/01) η αφρικανική ποδοσφαιρική συνομοσπονδία (CAF).

Για περισσότερο από μια εβδομάδα υπήρχαν έντονες ανησυχίες για την εικόνα στον χλοοτάπητα του σταδίου «Japoma» στην Ντουάλα. Το Καμερούν που διοργανώνει το εφετινό Κύπελλο Εθνών Αφρικής, έχει διατηρήσει στο πρόγραμμα το συγκεκριμένο γήπεδο για τον προημιτελικό του Σαββάτου (29/01) εναντίον της Γκάμπια, αλλά θα είναι το τελευταίο παιχνίδι της διοργάνωσης που θα διεξαχθεί εκεί.



Οι δύο αγώνες που είχαν προγραμματιστεί να διεξαχθούν στο «Japoma Stadium», ένας προημιτελικός της Κυριακής (30/01) και ένας ημιτελικός την επόμενη Τετάρτη (02/02), μεταφέρθηκαν στο στάδιο «Ahmadou Ahidjo» του Γιαουντέ.

Την ίδια ώρα η CAF επανέλαβε επίσης την απειλή της πως το στάδιο Olembe, όπου είναι προγραμματισμένος ο δεύτερος ημιτελικός της επόμενης Πέμπτης (03/02) κι ο τελικός της 6ης Φεβρουαρίου, ενδέχεται να «αφαιρεθεί» από τη σειρά των αγώνων, εκτός εάν ληφθούν εγγυήσεις ασφαλείας από τις αρχές του Καμερούν, μετά τα όσα δραματικά συνέβησαν την περασμένη Δευτέρα (25/01) πριν από τον αγώνα του Καμερούν με τις Ν. Κομόρες.

«Η Οργανωτική Επιτροπή της CAF για το AFCON απαιτεί επίσης τη διαβεβαίωση και την εγγύηση ότι έχουν εφαρμοστεί κατάλληλες και επαρκείς παρεμβάσεις και μέτρα, για να διασφαλιστεί ότι δεν θα συμβεί παρόμοιο περιστατικό στο στάδιο Olembe», ανέφερε η ανακοίνωση της CAF.


Ειδήσεις σήμερα:

Survivor: Αποχώρησε ο Θανάσης Βισκαδουράκης - «Βόμβα» του Λάμπρου στο Συμβούλιο

Η Μπαρτσελόνα κατέθεσε μήνυση στους εισαγγελείς κατά του πρώην προέδρου Μπαρτομέου

Super Bowl 2022: Οι 5 καλλιτέχνες που θα ανέβουν στη σκηνή στο Halftime Show - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης