Copa Africa, Ακτή Ελεφαντοστού - Αίγυπτος 4-5: Με πέναλτι του Σαλάχ στους "8" οι Φαραώ

Copa Africa, Ακτή Ελεφαντοστού - Αίγυπτος 4-5: Με πέναλτι του Σαλάχ στους "8" οι Φαραώ

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μο Σαλάχ που πέτυχε το καθοριστικό πέμπτο πέναλτι στη διαδικασία, η Αίγυπτος πανηγύρισε την πρόκριση στους «8» του Copa Africa επί της Ακτής Ελεφαντοστού (4-5, 0-0 κ.α, παρ.)

salah
Μο Σαλάχ οδηγός και η Αίγυπτος ξανά στα προημιτελικά του Copa Africa.

Με πρωταγωνιστή τον σταρ της Λίβερπουλ, αλλά και τον τερματοφύλακα Γκαμπάσκι, η πολυνίκης του θεσμού πήρε το εισιτήριο για τους «8» στα πέναλτι κόντρα στην Ακτή Ελεφαντοστού (0-0 κ.α., παρ., 4-5 πεν.) και θα διεκδικήσει την επιστροφή στα ημιτελικά μετά το 2017 απέναντι στο ισχυρό Μαρόκο.

Μετά από ένα 90λεπτο με πολλές φάσεις εκατέρωθεν αλλά τους δύο κίπερ, Σανγκαρέ και Ελ Σενάουι να κατεβάζουν ρολά, οι δύο ομάδες παρέμειναν στο απόλυτο μηδέν. Ούτε η τριπλέτα των Αλέ-Πεπέ-Ζαχά από τη μία, ούτε ο Σαλάχ και η παρέα του από την άλλη κατάφεραν να «σπάσουν» την κλειδαριά, με αποτέλεσμα το ματς να πάει στην παράταση.

Οι Ιβοριανοί είχαν χάσει με πρόβλημα τραυματσμού τον Φρανκ Κεσί από το 30’ (εύλογη ανησυχία στη Μίλαν για τον βασικό της μέσο), ενώ ο προπονητής της Αιγύπτου, Κάρλος Κεϊρόζ υποχρεώθηκε να αλλάξει τερματοφύλακα στο 88’, με τον Γκαμπάσκι να περνά στη θέση του τραυματία Ελ Σενάουι.



Αλλαγή που αποδείχθηκε «χρυσή», αφού χάρη στη δική του απόκρουση στο κακοχτυπημένο και με ελάχιστη φόρα πέναλτι του στόπερ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ερίκ Μπαϊγί, η Αίγυπτος απέκτησε πλεονέκτημα στη «ρώσικη ρουλέτα». Ζίζο, Ελ Σόλια, Καμάλ, Αμπντελμονέμ έκαναν το… καθήκον τους και έδωσαν την ευκαιρία στον ηγέτη τους, να ρίξει τη χαριστική βολή.

Ο μετρ των εκτελέσεων πέναλτι, Μο Σαλάχ, δεν λάθεψε, η Αίγυπτος συνέχισε το νικηφόρο σερί της σε διαδικασίες πέναλτι (τελευταία φορά που ηττήθηκε το 1984!) και πανηγύρισε τη μεγάλη πρόκριση, φτάνοντας στα προημιτελικά με απολογισμό μόλις δύο γκολ σε τέσσερα παιχνίδια!

ΑΚΤΗ ΕΛΕΦΑΝΤΟΣΤΟΥ: Μπ. Σανγκαρέ, Οριέ, Μπεγί, Ντελί, Κονάν, Ι. Σανγκαρέ, Σερί (72' Μπογκά), Κεσιέ (30' Ντιέ), Γκραντέλ (71' Ζαά), Αλέ (105' Κορνέ), Πεπέ

ΑΙΓΥΠΤΟΣ: Ελ Σενάουι (88' Αμπού Γκαμπάλ), Ελ Σούλια, Χεγκάζι, Αμπντελμονέμ, Ελ Φοτούχ, Καμάλ, Μαρμούς (71' Τρεζεγκέ), Φατί (84' Ζίζο), Ελνένι, Σαλάχ, Μοχάμεντ (91' Σερίφ)

Πηγή: www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης