La Liga: Απόδραση «θρίλερ» για Μπαρτσελόνα, έχασε έδαφος η Σοσιεδάδ - Δείτε τα γκολ

La Liga: Απόδραση «θρίλερ» για Μπαρτσελόνα, έχασε έδαφος η Σοσιεδάδ - Δείτε τα γκολ

Ένα γκολ του Φρένκι Ντε Γιονγκ στο 87’ ήταν αρκετό για τους «μπλαουγκράνα» για να νικήσουν την προτελευταία Αλαβές στη Βιτόρια και να βρεθούν και πάλι έναν βαθμό μακριά από την πρώτη τετράδα - Η λευκή ισοπαλία της Σοσιεδάδ με τη Χετάφε την κράτησε στο -2 από την πρώτη τετράδα -  «Διπλό» της Μπιλμπάο στη Μαδρίτη

barca
Κάθε παιχνίδι για την φετινή Μπαρτσελόνα είναι ντέρμπι και η μονομαχία με την προτελευταία Αλαβές δεν αποτέλεσε εξαίρεση, με τους Καταλανούς να αποδρούν από το «Μεντιθορόθα» (1-0) με γκολ στο φινάλε, διατηρούμενοι στο -1 από την τέταρτη Ατλέτικο Μαδρίτης, την οποία θα υποδεχθούν στο «Καμπ Νόου» (Κυριακή 06/02, 17:15) μετά την διακοπή της La Liga.

Ο Τσάβι, με πολλές απουσίες και πάλι (τραυματίες οι Φατί, Ντεπάι, Έρικ Γαρθία, Σέρτζι Ρομπέρτο, Ουμτιτί, τιμωρημένος ο Γκάβι και εκτός ομάδας ο… αντάρτης Ντεμπελέ), έδωσε μια ευκαιρία στον Σερζίνιο Ντεστ, τον οποίο και ξεκίνησε στο δεξί άκρο της άμυνας για να ξεκουράσει τον Ντάνι Άλβες. Με βάση την απογοητευτική του εικόνα σε άμυνα και επίθεση, μάλλον δεν την εκμεταλλεύτηκε ο Αμερικανός δεξιός μπακ - χαφ. Η Μπάρτσα είχε την κατοχή της μπάλας από το ξεκίνημα (περί το 77% στο πρώτο 45λεπτο), με την Αλαβές να την περιμένει καλά στημένη στην άμυνα και να μην απειλείται σοβαρά μέχρι το 13ο λεπτό, όταν ύστερα από σέντρα του Πέδρι και γυριστό σουτ του Λούουκ Ντε Γιονγκ από το ύψος του πέναλτι, η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ δίπλα από την εστία του Φερνάντο Πατσέκο.

Resumen de Deportivo Alavés vs FC Barcelona (0-1)


Αργή και προβλέψιμη η ανάπτυξη των Μπλαουγκράνα, οι οποίοι στο πρώτο ημίχρονο δεν δημιούργησαν ευκαιρίες άξιες αναφοράς στην βασκική περιοχή. Ο Τσάβι άλλαξε πλευρά στους αναποτελεσματικούς Φεράν Τόρες και Αμπντέ, οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν πέντε κόρνερ, αλλά κανένα δεν τους βοήθησε για να πλησιάσουν με αξιώσεις στο πολυπόθητο γκολ, με εξαίρεση μια γυριστή κεφαλιά του Σέρχιο Μπουσκέτς στο πρώτο δοκάρι, με την μπάλα να χτυπάει στο σώμα του Βίκτορ Λαγουάρδια και να βγαίνει ελάχιστα άουτ. Στο 45’, μάλιστα, η Αλαβές βγήκε ωραία στην αντεπίθεση, ο Πέρε Πονς έμεινε μόνος του προ του Μαρκ - Αντρέ Τερ Στέγκεν, αλλά πλάσαρε απελπιστικά αδύναμα στα χέρια του Γερμανού τερματοφύλακα.

Ο Τσάβι, ελλείψει καλών εναλλακτικών λύσεων στον πάγκο για την επιθετική γραμμή πλην των… Μάρτιν Μπρέιθγουεϊτ και Φεράν Ζουτγκλά, δεν έκανε αλλαγές στην ανάπαυλα, αν και σίγουρα θα το ήθελε. Η Μπάρτσα συνέχισε να έχει την κατοχή της μπάλας και να κερδίζει κόρνερ, χωρίς όμως ουσιαστικό αποτέλεσμα. Ο Λούουκ Ντε Γιονγκ, ο οποίος αναμένεται εντέλει να μείνει στην Βαρκελώνη μέχρι το τέλος της σεζόν παρ’ ότι η ομάδα έψαχνε τρόπο να τον… ξεφορτωθεί, έχασε την μεγαλύτερη ευκαιρία όταν δεν μπόρεσε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα από πολύ κοντινή απόσταση (63’), ύστερα από νέα σέντρα, αυτή την φορά του Πέδρι.

Κλείσιμο
Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν την ανούσια κατοχή τους, οι γηπεδούχοι άρχισαν να βγαίνουν από το… καβούκι τους και στο τελευταίο 20λεπτο έψαξαν με μεγαλύτερη ζέση την αντίπαλη περιοχή, με τον Χοσέλου μάλιστα να αγγίζει το γκολ, με κεφαλιά που έφυγε ελάχιστα άουτ, ύστερα από σέντρα του Τζέισον (78’). Ο Τσάβι έβαλε τον Νίκο αντί του Αμπντέ, άλλαξε την διάταξη σε 3-4-3, αποφάσισε να ρισκάρει μήπως έρθει το γκολ, το οποίο εντέλει… εμφανίστηκε τρία λεπτά πριν από την συμπλήρωση των 90. Ο Τζόρντι Άλμπα «έσκαψε» ωραία την μπάλα για να βρει τον Φεράν Τόρες, ο οποίος την άφησε με την μια στον Φρένκι Ντε Γιονγκ, ώστε ο Ολλανδός μέσος να σκοράρει για πρώτη φορά από τις 27 Νοεμβρίου και να δώσει μια τεράστια ανάσα στην Μπάρτσα.



 Έ«χ»ασε έδαφος για την τετράδα η Σοσιεδαδ
Το χρονόμετρο κυλά αντίστροφα. Η Σοσιεδάδ πιέζει για να βρει το γκολ λύτρωσης που θα της χαρίσει τη νίκη απέναντι στη μαχητική Χετάφε, η οποία για 93 λεπτά κρατά γερά στο «Ανοέτα». Υπήρχε όμως ακόμα λίγος χρόνος για μια τελευταία επίθεση. Η μπάλα καταλήγει στα πόδια του Ίσακ, ο οποίος δίχως να το πολυσκεφτεί, εξαπολύει έναν κεραυνό έξω από τη μεγάλη περιοχή. Το δοκάρι ωστόσο έβαλε οριστικό «στοπ» στις ελπίδες των Βάσκων που αποδέχτηκαν την μοιρασιά, με το τελικό 0-0 να την κρατά μοιραία στο -2 από την πρώτη τετράδα της La Liga.

Αυτός ο συναρπαστικός επίλογος βέβαια δεν είχε και πολλά κοινά με τον υπόλοιπο αγώνα. Οι Βάσκοι μπορεί να κυριαρχούσαν, αλλά δυσκολεύονταν να φτάσουν με αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή. Εκείνη που απείλησε μάλιστα πρώτη ήταν η Χετάφε με όμορφο τελείωμα του Όσκαρ Ροντρίγκεζ που έδιωξε ο Ρεμίρο με εντυπωσιακή επέμβαση (27΄). Στο 50΄ο Λε Νορμάντ έχασε τεράστια ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ για την Σοσιεδάδ, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα ο Μιραμόντες σπατάλησε την τελευταία καλή στιγμή των Μαδριλένων για να φύγουν με το διπλό. Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε, με τους Βάσκους να χάνουν έδαφος στο κυνήγι της τετράδας, την ώρα που η Χετάφε μπορεί τουλάχιστον να χαμογελά για την κατάκτηση ενός βαθμού σε από τις πιο δύσκολες έδρες της La Liga.

Resumen de Real Sociedad vs Getafe CF (0-0)


«Άλωσε» τη Μαδρίτη η Μπιλμπάο
Το απόρθητο κάστρο της Ράγιο Βαγιεκάνο «έπεσε» στα χέρια της Αθλέτικ Μπιλμπάο. Χάρη σε γκολ του Σεράνο στο πρώτο μέρος (30΄), οι Βάσκοι απέδρασαν με το διπλό (0-1) από την έδρα των Μαδριλένων που παρέμειναν μακριά από τη νίκη για τρίτη σερί αγωνιστική. Αντιθέτως η Μπιλμπάο επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα στο πρωτάθλημα και έπιασε τη Ράγιο στην 8η θέση με 31 βαθμούς.

Resumen de Rayo Vallecano vs Athletic Club (0-1)




Τα αποτελέσματα της 22ης αγωνιστικής της LaLiga και η βαθμολογία:

Εσπανιόλ-Μπέτις 1-4

Λεβάντε-Κάντιθ 0-2

Βιγιαρεάλ-Μαγιόρκα 3-0

Σεβίλη-Θέλτα 2-2

Ατλέτικο Μαδρίτης-Βαλένθια 3-2

Γρανάδα-Οσασούνα 0-2

Ρεάλ Μαδρίτης-Ελτσε 2-2

Ράγιο Βαγεκάνο-Αθλέτικ Μπιλμπάο 0-1

Σοσιεδάδ-Χετάφε 0-0

Αλαβές-Μπαρτσελόνα 0-1


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 22 αγώνες)

Ρεάλ Μαδρίτης 50

Σεβίλη 46

Μπέτις 40

Ατλέτικο Μαδρίτης 36 -21αγ.

Μπαρτσελόνα 35 -21αγ.

Σοσιεδάδ 34 -21αγ.

Βιγιαρεάλ 32

Αθλέτικ Μπιλμπάο 31

Ράγιο Βαγιεκάνο 31 -21αγ.

Βαλένθια 29

Οσασούνα 28

Θέλτα 27

Εσπανιόλ 27

Γρανάδα 24

Έλτσε 23

Χετάφε 22

Μαγιόρκα 20 -21αγ.

Κάντιθ 18

Αλαβές 17

Λεβάντε 11 -21αγ.


Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Πώς ο Covax φιλοδοξεί να θέσει υπό έλεγχο την πανδημία το 2022

Χωρίς θέρμανση οι σεισμόπληκτοι στο Αρκαλοχώρι εν μέσω της κακοκαιρίας «Ελπίς» - Έκκληση για βοήθεια

O Τζιμ Μπελούσι εγκατέλειψε τα πλατό του Χόλιγουντ για την «κοιλάδα της κάνναβης»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης