Νόβακ Τζόκοβιτς: Πέφτουν οι τίτλοι τέλους στο σίριαλ - Αναχώρησε από τη Μελβούρνη για Ντουμπάι

Νόβακ Τζόκοβιτς: Πέφτουν οι τίτλοι τέλους στο σίριαλ - Αναχώρησε από τη Μελβούρνη για Ντουμπάι

Την επιθυμία του να ξεκουραστεί εξέφρασε ο Σέρβος - Πυρά του Σέρβου πρόεδρου κατά του Αυστραλού πρωθυπουργού, έκανε λόγο για «προεκλογικό παιχίδι» - Τέλος σε μια «βαθιά λυπηρή» σειρά γεγονότων, απώλεια για το άθλημα η αποχώρηση Τζόκοβιτς, ανέφερε η ATP

djokovic_airport_xr
Ολοκληρώθηκε το σίριαλ «Απέλαση Τζόκοβιτς από την Αυστραλία», με το τελευταίο επεισόδιο να γράφεται πριν λίγη ώρα στο διεθνές αεροδρόμιο της Μελβούρνης, Τουλαρμαρίν.

Εκεί, στις 13:30 (ώρα Ελλάδας, 22:30 τοπική ώρα), ο Σέρβος τενίστας επιβιβάστηκε σε πτήση της Emirates και «πέταξε» για το Ντουμπάι.

Δεν έχουν γίνει γνωστά, για την ώρα, αυτά που θα κάνει στη συνέχεια ο διάσημος τενίστας. Ο ίδιος, πάντως, στις πρώτες του δηλώσεις είπε ότι θέλει να ξεκουραστεί. Αν αυτό θα γίνει στη χώρα του ή στο Ντουμπάι θα φανεί τις επόμενες ώρες.

Novak Djokovic is Taken to the Airport after Finally being DEPORTED!


ATP: Τέλος σε μια «βαθιά λυπηρή» σειρά γεγονότων, απώλεια για το άθλημα η αποχώρηση Τζόκοβιτς

Η απόφαση του δικαστηρίου την Κυριακή να επικυρώσει την ακύρωση της αυστραλιανής βίζας του Νόβακ Τζόκοβιτς ήταν ένα τέλος σε μια «βαθιά λυπηρή» σειρά γεγονότων και η αποχώρηση του Σέρβου από το Australian Open ήταν απώλεια για το άθλημα, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η ATP.

«Η σημερινή απόφαση με την οποία επικυρώνεται η ακύρωση της αυστραλιανής βίζας του Νόβακ Τζόκοβιτς σηματοδοτεί το τέλος μιας πολύ λυπηρής σειράς γεγονότων», όπως αναφέρει η ανακοίνωσή της η ATP.

«Τελικά, οι αποφάσεις των αρχών σχετικά με θέματα δημόσιας υγείας πρέπει να γίνονται σεβαστές. Απαιτείται περισσότερος χρόνος για να γίνει απολογισμός των γεγονότων και να ληφθούν τα διδάγματα από αυτήν την κατάσταση», αναφέρει ακόμη η ανακοίνωση.

Το διοικητικό όργανο του τένις ανδρών είχε δηλώσει προηγουμένως ότι το 97% των αθλητών που βρίσκονται στο Top 100 έχουν εμβολιαστεί κατά του ιού. Η ATP επανέλαβε ότι συνεχίζει να «συνιστά έντονα» στους παίκτες να εμβολιαστούν.

«Ανεξάρτητα από το πώς εξελίχθηκαν τα πράγματα στη συγκεκριμένη υπόθεση, ο Νόβακ είναι ένας από τους μεγαλύτερους πρωταθλητές του αθλήματος μας και η απουσία του από το Australian Open είναι μια απώλεια για το παιχνίδι», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

«Γνωρίζουμε πόσο ταραχώδεις ήταν οι τελευταίες ημέρες για τον αθλητή και πόσο πολύ ήθελε να υπερασπιστεί τον τίτλο του στη Μελβούρνη. Του ευχόμαστε να είναι καλά και ανυπομονούμε να τον δούμε ξανά στο κορτ σύντομα»

Επίθεση του Σέρβου προέδρου στον Αυστραλό πρωθυπουργό

Ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς επιτέθηκε στην κυβέρνηση της Αυστραλίας μετά την απόρριψη της έφεσης του Νόβακ Τζόκοβιτς κατά της απόφασης για την απέλασή του από τη χώρα.

Ο ανεμβολίαστος σούπερ σταρ του τένις θα αναχωρήσει, πιθανότατα, για το σπίτι του σε λίγες ώρες, με αποτέλεσμα ο Βούτσιτς να κατηγορήσει τον Σκοτ ​​Μόρισον για «πολιτικό παιχνίδι» ενόψει των επικείμενων εκλογών.

Κλείσιμο
Ο Βούτσιτς κατηγόρησε, επίσης, τους δικηγόρους της αυστραλιανής κυβέρνησης ότι «έλεγαν ψέματα» κατά τη διάρκεια των προηγούμενων «άσκοπων» δικαστικών διαδικασιών, όταν δήλωσαν ότι λιγότεροι από τους μισούς Σέρβους είχαν εμβολιαστεί.

«Είδατε στην άσκοπη δικαστική διαδικασία πόσα ψέματα είπαν οι κατήγοροι», είπε.

«Απλώς λένε ψέματα. Λένε ότι υπάρχουν λιγότερα από 50% εμβολιασμένα άτομα στη Σερβία, ενώ επίσημα ο αριθμός είναι 58%. Μην ξεχνάτε ότι το ποσοστό αυτό είναι υψηλότερο από ό,τι σε πολλές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτό ήταν ένα άσκοπο επιχείρημα, αλλά αυτό είναι πιθανό στις οργουελικές παραστάσεις» συνέχισε ο Σέρβος πρόεδρος.

Ο Βούτσιτς είπε, επίσης, ότι οι Αυστραλοί αθλητές θα έχουν καλύτερη μεταχείριση όταν θα φτάσουν στη Σερβία για μια διοργάνωση στίβου τον Μάρτιο και «και δεν θα τους κακομεταχειριστούμε λόγω εκλογών».

Ο Σέρβος πρόεδρος είπε ότι παρείχε στον Τζόκοβιτς την πλήρη υποστήριξή του και πως ανυπομονεί να τον υποδεχτεί στη Σερβία, όπου είναι πάντα ευπρόσδεκτος.

«Να κακομεταχειρίζονται τον καλύτερο τενίστα για 11 ημέρες και την 11η ημέρα να του ανακοινώνουν την απόφαση που είχε ληφθεί την πρώτη μέρα…», είπε, με αποδοκιμασία ο Βούτσιτς, σύμφωνα με τη σερβική ιστοσελίδα Novosti.

«Ευχαριστώ τον αυστραλιανό λαό, καθώς είμαι σίγουρος ότι αγαπά τους Σέρβους. Νομίζουν ότι έχουν ταπεινώσει τον Τζόκοβιτς, αλλά έχουν ταπεινώσει τον εαυτό τους και μπορεί να επιστρέψει στη χώρα του και να κοιτάξει τους πάντες στα μάτια με το κεφάλι ψηλά» τόνισε ο πρόεδρος της Σερβίας.

Νωρίτερα, ο Αυστραλός πρωθυπουργός Σκοτ ​​Μόρισον χαιρέτισε την απόφαση του Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου, λέγοντας ότι θα βοηθήσει «να διατηρήσουμε τα σύνορά μας ισχυρά και να διατηρήσουμε τους Αυστραλούς ασφαλείς». «Είναι πλέον καιρός να συνεχίσουμε με το Australian Open και να απολαύσουμε τένις», πρόσθεσε.

Ειδήσεις σήμερα

Η Τουρκία να σεβαστεί επιτέλους τα δικαιώματα της ελληνικής μειονότητας σε Ίμβρο, Τένεδο και Κωνσταντινούπολη, λέει ο Δένδιας

Υπόθεση απαγωγής μεταξύ Ρομά στη Θεσσαλονίκη, άρπαξαν 28χρονο και ζητούσαν 40.000 ευρώ λύτρα

«Δεν θα κάνω πίσω» λέει η 24χρονη στη Θεσσαλονίκη που κατήγγειλε βιασμό
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης