Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Ελ Αραμπί, ο killer των ντέρμπι!

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Ελ Αραμπί, ο killer των ντέρμπι!

Ντέρμπι αιωνίων στη Λεωφόρο και ο Ελ Αραμπί θέλει να συνεχίσει τις δικές του εντυπωσιακές παραστάσεις κόντρα στον Παναθηναϊκό.

bwin1

Sponsored Content

Σσσσ... αρχίζει! Ντέρμπι «αιωνίων» και το πάθος έτοιμο να κάνει τη διαφορά στο γήπεδο της Λεωφόρου (16/1- 19.30)! Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός έχουν να παρουσιάσουν μεγάλες... παραστάσεις στα ραντεβού τους σε «Γ. Καραϊσκάκης», ΟΑΚΑ και Λεωφόρο. Eίναι η… «αιώνια» κόντρα που κάνει εκατομμύρια φιλάθλων και οπαδών να ασχολούνται μαζί της μέχρι τη σέντρα. Θα βγάλει νικητή φέτος; Μπορεί η βαθμολογική διαφορά που χωρίζει τις δυο ομάδες να είναι μεγάλη, ωστόσο τη φετινή σεζόν υπάρχει o παράγοντας… έδρας! O Παναθηναϊκός έχει σύμμαχο τη Λεωφόρο και θα επιδιώξει να σπάσει το εντυπωσιακό αήττητο των Πειραιωτών.


Η Λεωφόρος των επιτυχιών!
Εκεί, στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, στέκεται όρθιο, περήφανο ένα γήπεδο, γεμάτο συναισθήματα και αναμνήσεις. Εκεί, έχουν γραφτεί στιγμές μοναδικές που πέρασαν για πάντα στην ιστορία και το μυαλό των φίλων του Παναθηναϊκού. Η ομάδα του «Τριφυλλιού» καλείται να αποδείξει πως η ιστορία είναι βαριά και παίζει τη δική της μπάλα. Είναι από μόνο του αρκετό; Τη φετινή σεζόν οι «πράσινοι» έχουν έναν εξαιρετικό προπονητή, ρόστερ με ποιότητα, ταλέντο, κόσμο που διψά για επιτυχία και κάπως έτσι, τα αποτελέσματα εντός έδρας έφεραν τους φιλάθλους πίσω. Μπορεί η Covid -19 να έβαλε φρένο σε μια γεμάτη Λεωφόρο, ωστόσο με μόλις μια ήττα σε εννέα ματς, η έδρα είναι σύμμαχος για ένα μεγάλο αποτέλεσμα. Ο Παναθηναϊκός εκτός από το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ έχει πραγματοποιήσει εξαιρετικές εμφανίσεις και είναι χαρακτηριστικό πως στα έξι από τα εννέα παιχνίδια δεν έχει δεχθεί τέρμα. Ετσι, νίκη του «Τριφυλλιού» με μηδέν παθητικό τιμάται στο 6.00. Το γεγονός αυτό είχε επαναληφθεί δυο διαδοχικές χρονιές (2016-17, 2017-18) με πρωταγωνιστές τους Μπεργκ, Βιγιαφάνιες (1-0, 1-0).


Σαραβάκος, Ελ Αραμπί και η ευκαιρία του Καρλίτος!
Ο «μικρός» του Παναθηναϊκού είναι ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών σε ντέρμπι «αιωνίων». Έχει πετύχει 16 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις κατά του Ολυμπιακού και ακόμη και σήμερα είναι ο πρώτος σκόρερ στα χρόνια του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Το πρώτο του τέρμα το πέτυχε τη σεζόν 1984-85 στο Κύπελλο. Στη δεύτερη θέση, από το 1979 και έπειτα, είναι ο Νίκος Αναστόπουλος (11) και τον ακολουθεί με 9 ο Κριστόφ Βαζέχα. Συνολικά στα χρόνια της Α' εθνικής στην κορυφή του σχετικού πίνακα από την πλευρά του Ολυμπιακού είναι ο Γιώργος Σιδέρης με 13. 
Τι γίνεται όμως στη σύγχρονη ιστορία; Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί διεκδικεί τον τίτλο του καλύτερου επιθετικού όλων των εποχών, στον Ολυμπιακό. Δύσκολο; Ο Μαροκινός στράικερ έχει κάνει τα πάντα στο Λιμάνι και στόχος του να αφήσει εποχή με τα «ερυθρόλευκα». Ο Ελ Αραμπί, φιγουράρει 5ος στη λίστα με τους 10 κορυφαίους σκόρερ της Αφρικής, για τον 21ο αιώνα έχοντας 276 γκολ και πιο πάνω βρίσκονται τεράστιοι φορ, όπως ο Ομπαμεγιάνγκ, ο Μποκανί, ο Ντρογκμπά και ο Ετό.
Τι κάνει όμως στα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό; Ο Μαροκινός σταρ βλέπει… πράσινα και κάνει το δικό του πάρτι, αφού σε 546 λεπτά μετρά 5 τέρματα και μια ασίστ. Ειδικότερα, ο ηγέτης του Ολυμπιακού απέναντι στους «Πράσινους» έχει συμμετοχή σε γκολ ανά 91 αγωνιστικά λεπτά. Να πετύχουν οι Πειραιώτες περισσότερα από 1.5 τέρματα προσφέρεται στο 2.10.

Κλείσιμο
Στον αντίποδα, ο Καρλίτος επέστρεψε από την καραντίνα, και είναι στη διάθεση του Ιβάν Γιοβάνοβιτς για το ντέρμπι κόντρα στον Ολυμπιακό. Ο πρώτος σκόρερ του Παναθηναϊκού είναι σε καλή κατάσταση και όλα δείχνουν πως θα πάρει τη θέση του Μακέντα, ο οποίος δεν έπεισε στα τελευταία ματς. Ο goleador των «πρασίνων» που έχει 10 γκολ σε 14 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις, περιμένει με αγωνία το Κυριακάτικο ματς για να ανοίξει λογαριασμό στα ελληνικά ντέρμπι, καθώς μέχρι στιγμής δεν έχει σκοράρει σε κανένα μεγάλο ραντεβού! Να σκοράρει ο Παναθηναϊκός περισσότερα από 1.5 τέρματα προσφέρεται στο 2.10.


Το εντυπωσιακό αήττητο του Ολυμπιακού σε κίνδυνο!
Το 2022 μπήκε με το… αριστερό για τον Ολυμπιακό, αφού ίσως στη χειρότερη εμφάνιση της σεζόν παραχώρησε λευκή ισοπαλία στον Απόλλωνα Σμύρνης. Ο Μαρτίνς χτύπησε αμέσως… καμπανάκια για όλους, καθώς η εικόνα της ομάδας δεν του άφησε άλλα περιθώρια. Αλλωστε, ενδεχόμενη νέα απώλεια μπορεί να του στερήσει τη σημαντική διαφορά που είχε από την ΑΕΚ. Οι απουσίες από το Κόπα Αφρικα είναι σημαντικές, αφού χωρίς Σισέ και Αγκιμπού, οι Πειραιώτες χάνουν τη δύναμή τους στις στατικές φάσεις, στο πρεσάρισμα, αλλά και στις συνεργασίες με τα άκρα. Ναι, ο Ολυμπιακός κέρδισε 14 στατικές φάσεις γύρω από την περιοχή του Απόλλωνα και πήρε μόλις μία κεφαλιά!

Ο Μαρτίνς ζήτησε την προσοχή όλων, αφού εκτός από το βαθμολογικό ενδιαφέρον υπάρχει και το γόητρο. Αλλωστε, οι «Ερυθρόλευκοι» κι άλλες πέντε ομάδες παραμένουν αήττητες τη φετινή σεζόν στις πρώτες κατηγορίες της Ευρώπης. Το σύνολο του Μαρτίνς αγνοεί ως τώρα τη λέξη «ήττα» έπειτα από 16 παιχνίδια. Με 13 νίκες και τρεις ισοπαλίες, φιγουράρουν στη σύντομη λίστα που αποτελείται επίσης από την Πόρτο (15-2-0), την Παρτιζάν (19-2-0), τη Χιμπέρνιανς από τη Μάλτα (9-4-0), την Ίντερ ντ' Εσκάλντες από την Ανδόρα (5-5-0) και τη Λίνκολν Ρεντ Ιμπς από το Γιβραλτάρ. Νίκη του Ολυμπιακού μέσα στη Λεωφόρο τιμάται από τη bwin στο 1.90.


H παράδοση παίζει τη δική της μπάλα!

Ένα ακόμα ντέρμπι «αιωνίων», το 131ο για το πρωτάθλημα, από τότε που καθιερώθηκε η Α’ Εθνική. Πριν ένα χρόνο περίπου, ο Παναθηναϊκός επικρατούσε στο ίδιο γήπεδο κι έσπαζε ρεκόρ οκτώ αγώνων χωρίς νίκη κόντρα στον Ολυμπιακό. Κάτι τέτοιο είχε να συμβεί 36 χρόνια, όταν από το 1980 ως το 1985 ο Ολυμπιακός δεν είχε χάσει σε 11 διαδοχικά ντέρμπι πρωταθλήματος με τον Παναθηναϊκό. Η ισοπαλία στο ντέρμπι προσφέρεται από τη bwin στο 3.30. Αναλυτικά:
Νίκες Παναθηναϊκού: 31

Ισοπαλίες: 49

Νίκες Ολυμπιακού: 50

Με γηπεδούχο τον Παναθηναϊκό

Νίκες Παναθηναϊκού: 19

Ισοπαλίες: 26

Νίκες Ολυμπιακού: 19

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114 | Παίξε Υπεύθυνα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης