Μπάγερν - Γκλάντμπαχ 1-2: Τα πουλάρια... κλότσησαν ξανά - Δείτε τα γκολ

Μπάγερν - Γκλάντμπαχ 1-2: Τα πουλάρια... κλότσησαν ξανά - Δείτε τα γκολ

Εκμεταλλευόμενη τις 13 απουσίες και τον φανταστικό κίπερ που έχουν κάτω από τα δοκάρια τους, τον MVP, Γιαν Ζόμερ η Γκλάντμπαχ υποχρέωσε τους Βαυαρούς σε ποδαρικό με το... αριστερό στο 2022

μπαγερν
Οι «μουτζούρες» της σεζόν ήταν μετρημένες για την Μπάγερν, όπως έχει συνηθίσει άπαντες την τελευταία δεκαετία. Οι δύο, όμως, με κοινό παρονομαστή. Η Γκλάντμπαχ την είχε υποχρεώσει σε απώλεια βαθμών από την 1η αγωνιστική της Bundesliga, την απέκλεισε από το Κύπελλο με το εμφατικό, σχεδόν ανεξήγητο 5-0, την είχε νικήσει μέχρι και σε φιλικό στην προετοιμασία.

Τι κι αν είχαν να γευστούν νίκη από τις 20 Νοεμβρίου;

Τα Πουλάρια «χτύπησαν» ξανά τους πρωταθλητές Γερμανίας, αυτή τη φορά στην έδρα τους (1-2), εκμεταλλευόμενοι τις 13 απουσίες, αλλά φυσικά και τον φανταστικό κίπερ που έχουν κάτω από τα δοκάρια τους, τον MVP, Γιαν Ζόμερ.

Ο Γιούλιαν Νάγκελσμαν έδωσε σαλιάρα προπόνησης για τον πάγκο αποκλειστικά σε παίκτες από τη β' ομάδα και την Ακαδημία, απόρροια των προβλημάτων κορωνοϊού και τραυματισμών που ταλανίζουν τους Βαυαρούς. Και περίμενε να γίνει η δουλειά αποκλειστικά από όσους βασικούς του απέμειναν.

Κλείσιμο
HIGHLIGHTS BUNDESLIGA | BAYERN MUNICH - MOENCHENGLADBACH| ALL GOALS MATCHDAY 18


Αυτό φάνηκε να συμβαίνει στο ξεκίνημα, καθώς μετά από μία προειδοποίηση, ο Mr. Goal της Bundesliga, Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι άνοιξε τον λογαριασμό του για το 2022 από ασίστ του αγαπημένου του δημιουργού, Τόμας Μίλερ. Γκολ που σηματοδότησε το 65ο σερί παιχνίδι που η Μπάγερν σκοράρει στη Bundesliga, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ της από τη διετία 2012-2014 επί Γιουπ Χάινκες-Πεπ Γκουαρδιόλα.

Ωστόσο, η άμυνά της ήταν παγωμένη όπως και το σκηνικό στο χιονισμένο Μόναχο. Και στο 27', ο Νόιχαους την τιμώρησε, εκτελώντας σε δεύτερο χρόνο τον Ούλραϊχ μετά την αδυναμία από Ζίλε και τον εφεδρικό στόπερ, Κίμιχ, να απομακρύνουν. Το σοκ του 1-1 όχι απλά δεν αφύπνισε, όπως συνηθίζει τους Βαυαρούς, αλλά τους κοίμησε ακόμα πιο βαθιά, με αποτέλεσμα στο 31' να σφραγιστεί η απόλυτη ανατροπή, από τον Λάινερ.

Από το πουθενά, η Μπάγερν βρέθηκε πίσω στο σκορ, ο Λεβαντόφσκι είχε τεράστια ευκαιρία να ισοφαρίσει πριν το ημίχρονο με το πλασέ του από δύσκολη γωνία να σταματάει στο δοκάρι, όμως, σε όλες τις περιπτώσεις, ο σούπερ Γιαν Ζόμερ είχε την λύση. Ο Ελβετός σταμάτησε ό,τι μπορούσε στο β΄μέρος, με αποκορύφωμα το δύσκολο σουτ του Μουσιάλα στο 56'. Και στις υπόλοιπες περιπτώσεις που κινδύνεψε η εστία του και δεν μπορούσε να επέμβει, τον έσωσε το οριζόντιο δοκάρι στο φοβερό σουτ του Λέβα στο 62', ή η αδυναμία του Κίμιχ να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα από τη μικρή περιοχή, όπως συνέβη στο 60'.

Γενικά, η Μπάγερν είχε 12 τελικές στο β΄ μέρος, ο Νάγκελσμαν έδωσε το βάπτισμα του πυρός στον 17χρονο ανιψιό του Σαλιχάμιτζιτς, Λούκας Κοπάντο κι έκανε τον 16χρονο Βάνερ τον νεότερο παίκτη του κλαμπ που αγωνίζεται στο πρωτάθλημα, αλλά το 1-2 δεν άλλαξε με τίποτα κι έτσι η Ντόρτμουντ έχει την ευκαιρία να πλησιάσει στο -6 από την κορυφή.

Μπάγερν (Γιούλιαν Νάγκελσμαν): Ούλραϊχ, Παβάρ, Κίμιχ, Ζίλε, Μουσιάλα, Ρόκα (75' Βάνερ), Τίλμαν (75' Κοπάντο), Γκνάμπρι, Ζάμπιτσερ, Μίλερ, Λεβαντόφσκι

Γκλάντμπαχ (Άντι Χίτερ): Ζόμερ, Γκίντερ, Ελβέντι, Γιάντσκε (67' Μπέιερ), Λάινερ (79' Χέρμαν), Νετζ, Κράμερ (79' Μπένες), Νόιχαουζ (67' Πλεά), Κονέ, Στιντλ (90' Τιράμ), Εμπολό


Τα αποτελέσματα της 18ης αγωνιστικής στην Bundesliga και η βαθμολογία έχουν ως εξής:

Μπάγερν Μονάχου-Γκλάντμπαχ 1-2

Λειψία-Μάιντς 8/1

Λεβερκούζεν-Ουνιόν Βερολίνου 8/1

Φράιμπουργκ-Αρμίνια Μπίλεφελντ 8/1

Χοφενχάιμ-Άουγκσμπουργκ 8/1

Γκρόιτερ Φιρτ-Στουτγκάρδη 8/1

Αϊντραχτ Φρανκφούρτης-Ντόρτμουντ 8/1

Χέρτα Βερολίνου-Κολωνία 9/1

Μπόχουμ-Βόλφσμπουργκ 9/1



ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 17 αγώνες)

Μπάγερν Μονάχου 43 -18αγ.

Ντόρτμουντ 34

Φράιμπουργκ 29

Λεβερκούζεν 28

Χοφενχάιμ 28

Αϊντραχτ Φρανκφούρτης 27

Ουνιόν Βερολίνου 27

Κολωνία 25

Μάιντς 24

Λειψία 22

Γκλάντμπαχ 22 -18αγ.

Χέρτα Βερολίνου 21

Μπόχουμ 20

Βόλφσμπουργκ 20

Άουγκσμπουργκ 18

Στουτγκάρδη 17

Αρμίνια Μπίλεφελντ 16

Γκρόιτερ Φιρτ 5


Πηγή:www.gazzetta.gr


Ειδήσεις σήμερα:

Ύποπτος για δολοφονία συνελήφθη μετά από… 30 χρόνια - Ανεξιχνίαστα εγκλήματα που συγκλόνισαν τον κόσμο

Γαϊτάνης: Κάτω από τον μέσο όρο της ΕΕ η Ελλάδα στα κρούσματα ηλικιών 0-15 ετών

Ξεκίνησε η απευθείας καταχώριση των ληξιαρχικών πράξεων στο Μητρώο Πολιτών από τα προξενεία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης