Euroleague: Επέστρεψε στις νίκες η Ούνικς, 75-67 την Εφές

Euroleague: Επέστρεψε στις νίκες η Ούνικς, 75-67 την Εφές

Στοίχισε στην πρωταθλήτρια Ευρώπης Εφές ο τραυματισμός του Βασίλιε Μίτσιτς στην προθέρμανση

efes_uniks
Ο τραυματισμός του Βασίλιε Μίτσιτς στην προθέρμανση («γύρισε» τον αστράγαλό του) αποσυντόνισε πλήρως την Αναντολού Εφές κι έκανε πολύ πιο εύκολο το έργο της Ούνικς Καζάν, η οποία επικράτησε με 75-67 στην πρεμιέρα του β’ γύρου της Euroleague (18η αγωνιστική), επέστρεψε στις νίκες και βελτίωσε το ρεκόρ της σε 11-7. Πρώτη ήττα μετά από τρία σερί ροζ φύλλα αγώνα για τους Τούρκους, που είδαν το ρεκόρ τους να υποχωρεί στο 9-9.

Τα δεκάλεπτα: 24-17, 42-38, 57-49, 75-67

UNICS Kazan vs Anadolu Efes Istanbul | Full Match Highlights| EuroLeague Season 2021/22


Η Ούνικς ξεκίνησε τον αγώνα με το πόδι στο... γκάζι και με κύριους εκφραστές στην επίθεση τους Τζον Μπράουν, Μάριο Χεζόνια και Αντρέι Βπροντσέβιτς, έγραψε ένα απίστευτο 17-0 κόντρα στην Αναντολού που προσπαθούσε να βρει ισορροπία στο παιχνίδι της, δίχως τον περσινό MVP της διοργάνωσης. Το... ξύπνημα των Ντάνστον, Λάρκιν και Μοερμάν μετά το 6’ «μάζεψε» κάπως τη διαφορά, με το δεκάλεπτο να κλείνει στο -7 για τους Τούρκους (24-17).

Κλείσιμο
Η ομάδα του Περάσοβιτς ξαναβρήκε το ρυθμό της στο δεύτερο δεκάλεπτο, προσέθεσε στην επιθετική «εξίσωση» και τους Μπράντλεϊ και Κάνααν και συντήρησε ένα σταθερό προβάδισμα 8 πόντων ως τα μέσα της δεύτερης περιόδου, όπου άρχισε να παίρνει «φωτιά» ο Λάρκιν, μειώνοντας τη διαφορά στον πόντο (33-32) στο 4’18’’.

Στην τρίτη περίοδο η Ούνικς έφτασε γρήγορα και πάλι στο +8 με δύο τρίποντα του Κάνααν (50-42), προβάδισμα που διατήρησε ως το φινάλε του δεκαλέπτου, χάρις την εξαιρετική παρουσία και την ευστοχία του Χεζόνια.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο, οι Μπράντλεϊ και Κάνααν συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό στην επίθεση, «φορτώνοντας» το καλάθι της Αναντολού, η διαφορά ανέβηκε στο +9 και παρά τις απέλπιδες προσπάθειες των Λάρκιν και Σίνγκλετον, η ρωσική ομάδα έφτασε σε μία «σβηστή» νίκη που τη διατηρεί σταθερά στην πρώτη οκτάδα της βαθμολογίας.

Μεγάλο ματς από τον Τζον Μπράουν, ο οποίος ολοκλήρωσε τον αγώνα με 20 πόντους (5 κλεψ., 3 ασ.), το πάλεψαν αλλά ήταν... μόνοι τους οι Λάρκιν (17π.) και Ντάνστον (15π.) από πλευράς της Αναντολού.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ


Ειδήσεις σήμερα:

Καταρροή, πονοκέφαλος, κόπωση, φτέρνισμα και πονόλαιμος τα συχνότερα συμπτώματα της Omicron

Τραγωδία στον Βόλο: Αυτοκτόνησε 30χρονη μητέρα δύο παιδιών

Η Omicron φέρνει μέτρα στην εστίαση και οι Έλληνες φεύγουν για... Ντουμπάι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης