Κλοπ: «Ο Τσιμίκας κάνει τον κόσμο να ξεχνάει το πόσο καλός είναι ο Ρόμπερτσον»

Κλοπ: «Ο Τσιμίκας κάνει τον κόσμο να ξεχνάει το πόσο καλός είναι ο Ρόμπερτσον»

Τον Έλληνα αριστερό μπακ εξύμνησε για ακόμη μία φορά ο προπονητής του στην Λίβερπουλ

tsimi
Με τα καλύτερα λόγια για τον Κώστα Τσιμίκα μίλησε εκ νέου ο Γιούργκεν Κλοπ, ο οποίος ρωτήθηκε σχετικά με τον ανταγωνισμό ανάμεσα στον αριστερό μπακ της εθνικής Ελλάδας και τον Άντι Ρόμπερτσον -που είναι και η βασική επιλογή στην ενδεκάδα των «κόκκινων».

Με τον πρώην παίκτη του Ολυμπιακού να έχει παίξει σε οκτώ παιχνίδια στα οποία η Λίβερπουλ όχι μόνο κέρδισε αλλά δεν δέχθηκε και γκολ, είναι φυσικό κι επόμενο στην Αγγλία να υπάρχει μια... μίνι τρέλα γύρω από τον «Τσίμι», με δημοσιογράφο να ρωτά τον Γερμανό κόουτς εάν αισθάνεται πίεση για το ζήτημα.

«Ασκεί πίεση για την θέση αλλά δεν το βλέπω πιεστικό με αυτόν τον τρόπο. Ο Ρόμπο είναι ο Ρόμπο και είναι λίγο παράξενο το ότι ο κόσμος ξεχνάει συχνά το πόσο καλός είναι μόνο και μόνο γιατί ο Κώστας είναι πολύ καλός επίσης -και δόξα τω Θεώ που είναι επίσης καλός.

Σκεφτείτε το, θα είχαμε πρόβλημα, οπότε η κατάσταση είναι καλύτερη από πριν, όταν και δεν είχαμε μια κανονική λύση για την θέση αυτή και έπρεπε να προσαρμοστούμε. Τώρα έχουμε μια διαφορετική λύση, έχοντας στην διάθεσή μας τον Κώστα, αλλά και τον πιτσιρικά Όουεν Μπεκ ο οποίος είναι πραγματικά φέρελπις
», σχολίασε αρχικά ο «Κλόπο» και συνέχισε:

«Αλλά δεν αμφιβάλλω για τον Ρόμπο. Όταν ο Ρόμπο επέστρεψε στο προηγούμενο παιχνίδι δεν υπήρχε περίπτωση να παίξει και στο επόμενο γιατί θα μπορούσε να υπάρξει νέος τραυματισμός, οπότε μοιράσαμε την ένταση ανάμεσα στους δύο. Είμαι πραγματικά πολύ χαρούμενος για την εξέλιξη του Κώστα, αλλά ο Ρόμπο είναι ο Ρόμπο. Είναι ένας τρομακτικά καλός παίκτης.

Κι αν έχει πέσει, ή τέλος πάντων έπεσε η απόδοσή του -δεν ξέρω αν όντως έτσι είναι- αυτό δεν αλλάζει την άποψή μου γι' αυτόν, γιατί δεν γίνεται να εμπιστεύεσαι κάποιον σήμερα και την επόμενη ημέρα να μην το κάνεις. Πρέπει να τα δείχνεις καθημερινά αυτά τα πράγματα και μόνο μακροπρόθεσμα μπορείς να πάρεις το καλύτερο από τους ποδοσφαιριστές, και γι' αυτό δεν είναι δύσκολη απόφαση για μένα.


Αλλά είμαι πραγματικά χαρούμενος που ο Κώστας ανταποκρίνεται όπως ανταποκρίνεται όταν αγωνίζεται. Χρειάστηκε σχεδόν έναν χρόνο για να προσαρμοστεί, ο Ρόμπο χρειάστηκε μισό, αλλά έτσι πάει και τώρα βλέπουμε το πόσο καλός είναι και είναι πολύ καλό νέο για εμάς».

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης