Το Κονγκό κινδυνεύει να χάσει τα μπαράζ πρόκρισης στο Μουντιάλ εξαιτίας απίθανης γκάφας

Το Κονγκό κινδυνεύει να χάσει τα μπαράζ πρόκρισης στο Μουντιάλ εξαιτίας απίθανης γκάφας

Η ομάδα την οποία προπονεί ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ πήρε την πρώτη θέση του ομίλου και το δικαίωμα να αγωνιστεί στα μπαράζ πρόκρισης του Μουντιάλ 2022, αλλά οι 4 αλλαγές που έκανε ο πολύπειρος Αργεντινός τεχνικός στον αγώνα με το Μπενίν μπορεί να της κοστίσουν την ήττα στα χαρτιά και τον αποκλεισμό

Cooper
Ημέρα εθνικής εορτής ήταν η χθεσινή για το Κονγκό καθώς το όνειρο της επιστροφής σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου ποδοσφαίρου μετά από 48 ολόκληρα χρόνια έμοιαζε πιο πιθανή από ποτέ.

Η ομάδα του Έκτορ Ραούλ Κούπερ (ο οποίος ανέλαβε τον περασμένο Μάιο, παίρνοντας μαζί του και τον Έλληνα συνεργάτη του Αντώνη Σαριόγλου και την μεταμόρφωσε) υποδέχθηκε το Μπενίν στον «τελικό» του ομίλου σ' ένα ματς το οποίο παρακολούθησε και ο πρόεδρος της χώρας Φέλιξ Τσχισεκέντι, όπου ήθελε μόνο νίκη, ενώ οι φιλοξενούμενοι βολεύονταν και με ισοπαλία.

Τελικά το Κονγκό νίκησε με 2-0 χάρις σ' ένα αμφισβητούμενο πέναλτι του Ντιομερσί Μποκανί στο 8' και του Μαλανγκό Ενγκιτά στο 74', αλλά οι πανηγυρισμοί στις κερκίδες και στα αποδυτήρια του «Σταδίου των Μαρτύρων» της Κινσάσα σταμάτησαν απότομα...

Congo DR v Benin | FIFA World Cup Qatar 2022 Qualifier | Match Highlights



Την ώρα του αγώνα κανείς δεν το αντιλήφθηκε, αλλά στα social media η είδηση είχε γίνει virla και οι άνθρωποι από την Ομοσπονδία του Μπενίν δεν άφησαν την ευκαιρία να πάει χαμένη.

Η Συνομοσπονδία της Αφρικής έχει υιοθετήσει τις 5 αλλαγές, αλλά και τον κανόνα που επιτρέπει να γίνονται σε τρεις φυσικές διακοπές (εξαιρείται η ανάπαυλα στο ημίχρονο) και τον Κονγκό έκανε 4 αλλαγές σε 4 διαφορετικά χρονικά σημεία του ματς!

Συγκεκριμένα στο 63' ο Καγιέμπε μπήκε αντί του Μουτουσάμι), στο 77' ο Μπακαμπού αντί του Μπολασί που τραυματίστηκε και στο 84' ο Κιανβούμπου πήρε τη θέση του Μποκανί για να έρθει στο 89' ο τραυματισμός του Ενγκιτά.

Ο σκόρερ του δεύτερου γκολ έπεσε μόνος του στο χορτάρι στο 88' και αντικαταστάθηκε από τον Ενγκαντού στο 90' κι ενώ δόθηκαν τρία λεπτά καθυστερήσεων...

Κλείσιμο
Allagi


Μέσα στην παραζάλη της επιτυχίας ο πολύπειρος Κούπερ, αλλά και κανείς άλλος από τον πάγκο δεν σκέφτηκαν αυτόν τον κανόνα με το Μπένιν να καταθέτει ένσταση και πλέον όλα θα κριθούν στα γραφεία της αφρικανικής συνομοσπονδίας (αλλά και στους διαδρόμους της FIFA).

Πάντως ενώ αρχικά θεωρείτο 100% σίγουρο ότι το Κονγκό θα τιμωρηθεί, τις τελευταίες ώρες φαίνεται να αλλάζουν λίγο τα δεδομένα καθώς υπάρχει το δεδικασμένο του αγώνα Λιβύη-Γουϊνέα το 2020 όταν η δεύτερη κέρδισε με 3-2 κάνοντας επίσης 4 αλλαγές σε ισάριθμα διαφορετικά χρονικά σημεία, αλλά αυτοί που τιμωρήθηκαν ήταν οι διαιτητές του αγώνα και όχι η ομάδα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης