Φαν΄ν Σχιπ: «Μετά τα παιχνίδια θα μιλήσουμε για το συμβόλαιό μου»

Ο Ολλανδός τεχνικός και ο αμυντικός της Σίβασπορ έκαναν λόγο για φάουλ πριν το πέναλτι των Ισπανών που έκρινε το τελικό αποτέλεσμα - Τι δήλωσαν Γούτας και Μπουχαλάκης

τζον1
Η Εθνική ομάδα γνώρισε την ήττα απο την Ισπανία με 1-0 στο ΟΑΚΑ στην προτελευταία αγωνιστική των προκριματικών του Μουντιάλ 2022 και δεν κατάφερε να διατυρήσει ζωντανές τις όποιες ελπίδες είχε για εξασφαλίσει ένα εισιτηριο για το Κατάρ.

Μετά το τέλος του αγώνα ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Ελλάδας, Τζον Φαν'τ Σχιπ, μίλησε για το μέλλον του στην Εθνική, για την αποτυχία πρόκρισης στο Κατάρ και για τα θεμέλια που θεωρεί ότι έχει βάλει στην ελληνική ομάδα.

Για τη φάση του πέναλτι: «Υπάρχει φάουλ στον Γούτα και μετά επαφή. Ο διαιτητής το έδωσε και δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι γι' αυτό».

Ποιες είναι οι στιγμές που μας στερούν την πρόκριση; «Δεν είναι εύκολο να κερδίζεις αυτά τα παιχνίδια. Είδατε ότι η Γεωργία νίκησε τη Σουηδία. Ίσως κι εμείς να αξίζαμε τη νίκη επί της Γεωργίας στη Θεσσαλονίκη. Η Ισπανία ήταν η καλύτερη ομάδα στον όμιλο, ίσως στην Ευρώπη. Στο πρώτο ημίχρονο χάναμε μπάλες, στο δεύτερο πιέσαμε ψηλά, κάναμε κάθετες που δυσκόλεψαν τον αντίπαλο τερματοφύλακα, προσπαθήσαμε να απειλήσουμε με Τζόλη και Τζαβέλλα. Είμαι υπερήφανος για την ομάδα».

Αν σας δοθεί επιπλέον χρόνος, θα καταφέρετε να προκριθείτε σην τελική φάση μεγάλης διοργάνωσης; «Πρέπει να βελτιώσουμε τα αποτελέσματά μας. Έχουμε δει πολλά νέα παιδιά που μπήκαν, έχουν μέλλον λόγω και του νεαρού της ηλικίας τους. Θέλουν χρόνο. Υπάρχει ενέργεια στην ομάδα. Αυτή η ομάδα μόνο καλύτερη μπορεί να γίνεται, έχει μέλλον. Ελπίζουμε να τα καταφέρουμε στην επόμενη διοργάνωση, ελπίζω να μείνω. Όπως έχω ξαναπεί, θέλω να μείνω».

Οι Ολλανδοί έγραψαν ότι θα ανανεώσετε. Γνωρίζετε κάτι παραπάνω και δεν μας το λέτε; «Το άκουσα κι εγώ. Δεν είπα κάτι διαφορετικό. Έχουμε εκφράσει και οι δύο πλευρές ικανοποίηση από τη συνεργασία μας. Θα μιλήσουμε μετά τα παιχνίδια, αυτό συμφωνήσαμε. Θα δούμε τι θα γίνει μετά το Κόσοβο. Θεωρώ σημαντική την παρουσία των φιλάθλων, που στήριξαν την Εθνική. Είναι καλό σημάδι».

Αισθάνεστε περισσότερο Έλληνας; «Δεν μπορώ να πω αν αισθάνομαι περισσότερο Έλληνας, αλλά περνάω ωραία εδώ. Είμαι ευτυχισμένος με την ομάδα, με τους συνεργάτες μου. Αυτό αποτελεί καλό θεμέλιο για τη συνέχεια της ομάδας».

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cfnbgyzglo81-sf)



Κλείσιμο
Ο Δημήτρης Γούτας μίλησε για τη φάση του πέναλτι της Ισπανίας, για το κλίμα που συνάντησε στην Εθνική και για το ντεμπούτο του με τη «γαλανόλευκη».

«Είναι τιμή μου να είμαι εδώ και να παλεύω για το εθνόσημο. Το κλίμα είναι καταπληκτικό. Με υποδέχθηκαν με αγάπη. Τα δώσαμε όλα απέναντι στην Ισπανία, ανταποκριθήκαμε, αλλά είμαστε στεναχωρημένοι από το αποτέλεσμα. Στο ημίχρονο είπαμε ότι έχουμε ποιότητα να τους αντιμετωπίσουμε και να τους πιέσουμε και το καταφέραμε».

Για τη φάση του πέναλτι: «Νιώθω ότι κάποιος με κατεβάζει, αλλά δεν ξέρω ποιος ήταν πίσω μου».

Για το μέλλον της Εθνικής: «Χτίζεται κάτι καλό κι αυτό θα συνεχιστεί. Όλα είναι επαγγελματικά. Οι προπονητές αναλύουν σκληρά κάθε ματς».

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cfnanv8y8kcp-sf)


Την πίκρα και την απογοήτευση από τον αποκλεισμό εξέφρασε και ο Ανδρέας Μπουχαλάκης, αλλά τόνισε πως η Εθνική έχει όλες τις προδιαγραφές για να πετύχει στο μέλλον.

Για τα συναισθήματα: «Και πίκρα και απογοήτευση. Παίζαμε απέναντι σε μια πάρα πολύ καλή ομάδα. Δυστυχώς παρά την προσπάθεια δεν τα καταφέραμε. Πρέπει να συνεχίσουμε. Είμαστε στενοχωρημένοι, αλλά πρέπει να είναι το βήμα που θα μας δώσει το κίνητρο και θα μας πεισμώσει περισσότερο. Αδικήσαμε τους εαυτούς μας στον όμιλο, ίσως φοβηθήκαμε κάποια παιχνίδια, ίσως σεβαστήκαμε περισσότερο κάποιους αντιπάλους. Το ταλέντο, η διάθεση και η εμπειρία υπάρχει. Είμαστε 30-40 παίκτες που τα τελευταία δύο χρόνια είμαστε μαζί. Μένει να δουλέψουμε ατομικά και ομαδικά αρχής γενομένης από τα ματς του Μαρτίου ώστε αγώνα με αγώνα να κάνουμε την Εθνική να δείχνει ένα μέταλλο απέναντι σε κάθε αντίπαλο».

Για τον αποκλεισμό και τι έφταιξε: «Είναι δυστυχώς λεπτομέρειες. Όλοι οι αντίπαλοι είναι ανταγωνιστικοί και είναι οι λεπτομέρειες. Δυστυχώς δεν τα καταφέραμε, είμαστε στενοχωρημένοι πολύ γιατί δουλέψαμε αρκετά. Ίσως στο τέλος αδικήσαμε τους εαυτούς μας. Είναι μόνο η αρχή όμως γιατί πρέπει να πάμε την ομάδα εκεί που θέλουμε όλοι. Έχουμε χάσει τρία-τέσσερα παιχνίδια τα τελευταία χρόνια απέναντι σε μεγάλους αντιπάλους. Έχουμε όλες τις προδιαγραφές και το μέλλον είναι μπροστά μας και στα πόδια μας».

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cfnau02188vl-sf)



Ειδήσεις σήμερα:

Ο Οικονόμου απάντησε στον Τσίπρα για τις «ανατιμήσεις» και την «ακρίβεια»

Στην κρίση του δικαστηρίου η εκτέλεση της ποινής μετά από έφεση

Πρώτα κοινά ναυτικά γυμνάσια ΗΑΕ, Μπαχρέιν, Ισραήλ και ΗΠΑ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης