Premier League, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Μάντσεστερ Σίτι 0-2: Περίπατος στο «Ολντ Τράφορντ»

Premier League, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Μάντσεστερ Σίτι 0-2: Περίπατος στο «Ολντ Τράφορντ»

Κόντρα σε μια Γιουνάιτεντ που σε καμία περίπτωση δεν μπορούσε να είναι ανταγωνιστική και αξιόπιστη, η Σίτι έφτασε με τεράστια άνεση στο 2-0 στο «Ολντ Τράφορντ» κάνοντας μεσημεριανό περίπατο

united1
Ο Ερίκ Μπαϊγί που είχε εντυπωσιάσει απέναντι στην Αταλάντα έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής της Γιουνάιτεντ που πετυχαίνει αυτογκόλ σε ντέρμπι με τη Σίτι από καταβολής Premier League. Όσο κι αν ο Ντε Χέα έδειξε να προσπαθεί με όσες δυνάμεις είχε να κρατήσει την ομάδα του στο παιχνίδι, οι υπόλοιποι απέτυχαν να τον ακολουθήσουν. Και φυσικά η Σίτι ήξερε πως να γίνει κυνική, αποτελεσματική και να φύγει από το «Ολντ Τράφορντ» με όλους τους βαθμούς από το ντέρμπι.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cfirruc05qwh-sf)


Στο... ρελαντί το προβάδισμα η Σίτι, πάλευε μόνος ο Ντε Χέα
Στην φάση του αυτογκόλ από τον Μπαϊγί ο Νταβίντ Ντε Χέα δεν μπορούσε να κάνει κάτι. Στο δεύτερο γκολ αιφνιδιάστηκε με την τεράστια γκάφα των Μαγκουάιρ και Σο. Γι' αυτό και ήταν έξαλλος. Ό,τι άλλο πέρασε από το χέρι του για να γλιτώσει η Γιουνάιτεντ, ο Ισπανός κατάφερε να το σταματήσει. Η απόλυτα επιβλητική και σχεδόν... χαλαρή Σίτι είχε πάρει το προβάδισμα από το 7ο λεπτό χάρη στην ατυχία του Μπαϊγί που με προβολή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του κι από εκεί κι έπειτα ο τερματοφύλακας της Γιουνάιτεντ το πήρε πάνω του.

Οι «πολίτες» θα μπορούσαν να έχουν φτάσει από πολύ νωρίς σε πολύ μεγαλύτερο σκορ, όμως, ο πορτιέρε των γηπεδούχων δεν το ήθελε αυτό. Η Σίτι με τις γνωστές διαγώνιες κινήσεις της και τις κάθετες ή της ψηλές μπαλιές σε σημεία όπου είναι... υπολογισμένο πως θα βρίσκεται γαλάζια φανέλα, με έντονο πρέσινγκ και αμεσότατη ανάκτηση της κατοχής (ξεπερνούσε κάθε φορά το 70%), είχε την άνεση και το προβάδισμα. Ο Νταβίντ Ντε Χέα τόσο στο 29ο λεπτό σε προσπάθεια Ζεσούς έπειτα από κόντρα σε σουτ του Ντε Μπρόινε, όσο και στο 33' σε παραλίγο νέο αυτογκόλ του Λίντελοφ αλλά και στο 34' σε δύσκολο σουτ του KdB, απέτρεψε τα γκολ.

Ύπνε που παίρνεις τα παιδιά... της άμυνας
Όσο κι αν οι Μπρούνο και Κριστιάνο φώναζαν συνεχώς στους συμπαίκτες τους να βγουν από τα καρέ τους, να πάρουν μέτρα και να παίξουν στο γήπεδο, αυτό συνέβη μόλις μια φορά. Στο 26', όταν ο CR7 με μονοκόματο σουτ από γέμισμα του Σο ανάγκασε τον Έντερσον ν' αποκρούσει ενστικτωδώς και στο «ριμπάουντ» ο Γκρίνγουντ δεν κατάφερε να σκοράρει. Και τελικά στο 45' ήρθε και το δεύτερο, παντελώς ανέλπιστο γκολ.

Από γέμισμα του Κανσέλο προς το δεύτερο δοκάρι, ο Μαγκουάιρ αφήνει, ο Σο αφήνει και ο Μπερνάρντο Σίλβα κάνει μια απέλπιδα προσπάθεια, βρίσκει τη μπάλα και τη στέλνει στην εστία με τη βοήθεια και του Ντε Χέα που δεν είχε κλείσει σωστά. Πανεύκολο 2-0 για τους Πρωταθλητές.

Ο Μπερνάρντο Σίλβα που πέτυχε το δεύτερο γκολ, είχε τα περισσότερα take-ons του πρώτου ημιχρόνου, έχοντας πετύχει και τις τέσσερις φορές τις προσπάθειές του απέναντι στον Φρεντ, με τον Σόλσκιερ να επιλέγει να γυρίσει την άμυνά του σε κανονική τετράδα στο δεύτερο μέρος. Το μηδέν στο πηλίκο, όμως, δεν άλλαξε...

Ξεκούραστο «διπλό»
Ο Μπαϊγί αποχώρησε, ο Σάντσο μπήκε στο παιχνίδι, ο αντίκτυπος ήταν μηδενικός από αυτή την κίνηση και ήρθε και ο Ράσφορντ αντί του Γκρίνγουντ στο 67'. Ο Πεπ Γκουαρδιόλα ήταν απόλυτα ήρεμος βλέποντας την ομάδα του να μην διατρέχει κινδύνους ακόμα και στο χρονικό διάστημα που οι «κόκκινοι διάβολοι» κράτησαν μπάλα.

Κλείσιμο
Ο Λουκ Σο κάποια στιγμή άρχισε να έχει ζαλάδες από φάση στην οποία συμμετείχε περί το 70' και δεν άντεξε να συνεχίσει, με τον Τέλες να περνάει στο ντέρμπι. Ο κόσμος στο «Ολντ Τράφορντ» άρχισε να εκνευρίζεται βλέποντας τους ποδοσφαιριστές της Γιουνάιτεντ να μην καταφέρνουν να βγάλουν τη μπάλα από το μισό τους γήπεδο.

Και παράλληλα οι παίκτες της Σίτι ορμούσαν, έκλεβαν και διατήρησαν τον έλεγχο, κυκλοφορώντας τη μπάλα δίχως ιδιαίτερα προβλήματα. Στο 82ο λεπτό ο Φόντεν σε διαγώνιο σουτ είχε δοκάρι και κάπως έτσι η... σεμνή τελετή έλαβε τέλος στο «Θέατρο των Ονείρων», με την Γιουνάιτεντ να βυθίζεται ξανά στον προβληματισμό και την κατήφεια.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Μπαϊγί (46' Σάντσο), Λίντελοφ, Μαγκουάιρ, Γουάν – Μπισάκα, Μπρούνο, ΜακΤόμινεϊ, Φρεντ (80' Φαν ντε Μπεεκ), Σο (73' Τέλες), Γκρίνγουντ (67' Ράσφορντ), Κριστιάνο

Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον, Γουόκερ, Στόουνς, Ρούμπεν Ντίας, Κανσέλο, Ντε Μπρόινε, Ρόδρι, Γκουντογκάν, Ζεσούς, Μπερνάρντο Σίλβα, Φόντεν

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Επιχείρηση «μέτρα για τους ανεμβολίαστους»: Οι Αθηναίοι στην Ερμού για τα ψώνια τους - Σαρωτικοί έλεγχοι από την ΕΛΑΣ

Προβάδισμα Λοβέρδου δίνει δημοσκόπηση της GPO – Ακολουθούν Παπανδρέου και Ανδρουλάκης

Αράχωβα: Η «Ακουαρέλα» μιας τραγωδίας πουλήθηκε
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης