Θηριωδίες σε ζωολογικό κήπο της Γερμανίας - Είχαν σε κλουβί τον προπάππου του Κριστιάν Καρεμπέ!

Θηριωδίες σε ζωολογικό κήπο της Γερμανίας - Είχαν σε κλουβί τον προπάππου του Κριστιάν Καρεμπέ!

Η συγκλονιστική εξομολόγηση του αθλητικού διευθυντή του Ολυμπιακού - Παγκόσμιος σάλος έχει προκληθεί μετά τις αποκαλύψεις του γερμανικού δικτύου NDR για τις θηριωδίες που έλαβαν χώρα τη δεκαετία του '30 στον ζωολογικό κήπο Χάγκενμπεκ

karembeu33
Πρώτο θέμα στα διεθνή Μέσα έχουν γίνει τις τελευταίες ώρες, οι αποκαλύψεις που έκανε το τηλεοπτικο δίκτυο NDR. Συγκεκριμένα, το γερμανικό κανάλι έφερε στο φως τα απάνθρωπα βασανιστήρια που έλαβαν χώρα στον φημισμένο ζωολογικό κήπο του Αμβούργου, Χάγκενμπεκ, στον οποίο αντί για ζώα, κρατούνταν αιχμάλωτοι άνθρωποι.

Μάλιστα στο εν λόγω ντοκιμαντέρ,  φιλοξενείται και ο αθλητικός διευθυντής του Ολυμπιακού, Κριστιάν Καρεμπέ, ο οποίος και εξομολογήθηκε πως ανάμεσα στους φυλακισμένους ανθρώπους, βρισκόταν κι ο προπάππους του, Γουίλι, τον οποίο και παρουσίαζαν ως κανίβαλο.
willy-karembeu-final


Ειδικότερα, ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 1998 αναφερόμενος στην ιστορία των προγόνων του δήλωσε πως ο προπάππους του μαζί με κάποιους συμπατριώτες του, μεταφέρθηκαν από την Νέα Καληδονία (νησιά τα οποία βρίσκονται στον Ειρηνικό Ωκεανό και ανήκουν στην Γαλλία), στο Παρίσι το 1931 με με πρόσχημα ότι θα εκπροσωπήσουν τη χώρα τους: «Νόμιζαν ότι θα συναντήσουν επίσημους της κυβέρνησης», ανέφερε.

Ωστόσο, όταν έφτασαν στην Γαλλία αγοράστηκαν από τον ζωολογικό κήπο της πρωτεύουσας της χώρας και στη συνέχεια στον φημισμένο του Αμβούργου, εκεί όπου παρουσιάστηκαν ως «οι τελευταίοι κανίβαλοι των νοτίων θαλασσών». Μάλιστα, στο Χάγκενμπεκ εξαναγκάστηκαν να συμμετάσχουν σε παραστάσεις σαν ζώα με στόχο τη διασκέδαση των Γερμανών, ενώ είχαν προσκληθεί και στη μεγάλη γιορτή του Μονάχου, το Oktoberfest. «Ενιωθαν σαν σκλάβοι, ήταν δύσκολο γι’ αυτούς»  τονίζει ο Γάλλος παλαίμαχος για τις επαίσχυντες πράξεις που έλαβαν χώρα στον ζωολογικό κήπο  τη δεκαετία του ’30.

Κλείσιμο
Αξίζει να σημειωθεί, πως ο τηλεοπτικός σταθμός NDR στα πλαίσια του ρεπορτάζ προσπάθησε να προγραμματίσει κι ένα ραντεβού ανάμεσα στον Κριστιάν Καρεμπέ και τους ανθρώπους του Χάγκενμπεκ, οι οποίοι ωστόσο καθυστέρησαν πολύ να απαντήσουν  το εν λόγω αίτημα, με αποτέλεσμα αυτή η συνάντηση να μη γίνει ποτέ.

kannibalen


karembeu


Ειδήσεις σήμερα

Αλλαγή ώρας 2021: Πότε θα πάμε τα ρολόγια μας μια ώρα πίσω

Επίσκεψη συμβολισμών στην Αθήνα από τη Μέρκελ: «Απολογισμός» των σχέσεων Ελλάδας - Γερμανίας με το βλέμμα στο αύριο

Τοπικές βροχές σήμερα στα ανατολικά ηπειρωτικά και την Κρήτη - Δείτε τι καιρό θα κάνει το Σαββατοκύριακο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης