Premier League, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Λίβερπουλ 0-5: Τη... σκόρπισε στους πέντε ανέμους

Premier League, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Λίβερπουλ 0-5: Τη... σκόρπισε στους πέντε ανέμους

Τρόμαξε και το... Ολντ Τράφορντ με αυτή τη Λίβερπουλ! Οι Reds με χατ τρικ του Σαλάχ διέλυσαν με 5-0 τη Γιουνάιτεντ, η οποία έπαιξε φουλ άμυνα μετά το 70' για να μη δεχθεί κι άλλα γκολ - Ο κόσμος αποδοκίμασε τον Σόλσκιερ κι αποχώρησε στο ημίχρονο

liverpool-main2
Απίστευτο, μοναδικό, τρομακτικό! Από τη μια η εντυπωσιακή Λίβερπουλ, κι από την άλλη η καταθλιπτική Γιουνάιτεντ. Από τη μια πλευρά του πάγκου ο Κλοπ των 200 νικών, κι από την άλλη ο Σόλσκιερ που δεν μπορούσε να δώσει ούτε... οδηγίες. Οι Reds διέλυσαν με 5-0 τη Μάντσεστερ, «έδιωξε» τους οπαδούς από το ημίχρονο κι έγραψε ιστορία. Οσο για τη Μάντσεστερ, αν δεν βρει άμεσα προπονητή θα... τρέχει για την τετράδα.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cf7thefiqwrt-sf)


Φόβος και… τρόμος η Λίβερπουλ!
Δεν ξανάγινε! Tέσσερα γκολ στο ημίχρονο η Λίβερπουλ στη Γιουνάιτεντ! Απίθανα πράγματα συνέβησαν στο πρώτο 45λεπτο. Αυτό που φοβόντουσαν οι οπαδοί της Μάντσεστερ έγινε πράξη, αφού κόντρα σε μια πραγματικά καλή ομάδα φάνηκαν οι τεράστιες αδυναμίες στην άμυνα. Δυο γκολ ο Σαλάχ, ένα ο Κεϊτά κι ένα ο Ζότα σε ένα α' μέρος που θα περάσει στην ιστορία. Κι όμως, η Μάντσεστερ δεν ήταν κακή από τη μέση και μπροστά, ήταν επικίνδυνη όταν έπαιρνε τη μπάλα, έχασε ευκαιρίες.

Πίσω όμως το απόλυτο χάος. Μαγκουάιρ – Λίντελοφ παίζουν λες και είναι… τσακωμένοι, ενώ Μπισάκα και Σο ξεχνούσαν πως έπρεπε να καλύπτουν τις πλευρές τους. Σε όλα αυτά προσθέτουμε και τον… υποτονικό Ολε Γκούναρ Σόλσκιερ, ο οποίος παρουσίασε την ομάδα με δυο χαφ κι έδωσε ευκαιρίες στον αντίπαλο για πάρτι! Οσο για τη συμπεριφορά του από τον πάγκο, εκεί έβαλε τον Φίλαν να δώσει οδηγίες.

Κι όμως πριν αρχίσει ο εφιάλτης, η Μάντσεστερ λίγο έλειψε να βρει δίχτυα, αλλά ο Μπρούνο από εξαιρετική θέση… κατάφερε να αστοχήσει. Αντίθετα, η Λίβερπουλ είχε ουσία και στην πρώτη επίσκεψη σκόραρε. Στο 5ο λεπτό, ο Σαλάχ εκμεταλλεύθηκε την απουσία των Μαγκουάιρ – Λίντελοφ, έβγαλε στον αμαρκάριστο Κεϊτά κι αυτός εύκολα πέτυχε το 1-0. Δυο λεπτά αργότερα ο Φιρμίνο έχασε μεγάλη ευκαιρία να σκοράρει. Στο 13’ ήρθε το δεύτερο… σοκ στο Ολντ Τράφορντ. Ακόμα μια αδράνεια στην άμυνα και ο Ντιόγκο Ζότα από ασίστ του Άρνολντ σημείωσε το 2-0. Η Μάντσεστερ απάντησε στο 29’ με τον Γκρίνγουντ στη δεύτερη καλή της φάση, αλλά ο Αλισον ήταν εκεί για να κρατήσει το μηδέν.

Κλείσιμο
Τα νεύρα, η πίεση από τις εξέδρες, η έλλειψη συγκέντρωσης, αλλά και η απουσία καθοδήγησεης από τον πάγκο έδωσαν την ευκαιρία στη Λίβερπουλ να διαλύσει τη Γιουνάιτεντ μέχρι το τέλος του α’ μέρους. Στο 38’ ήρθε το τρίτο γκολ! Ο Σο ήταν… αλλού, ο Αιγύπτιος βρέθηκε σε θέση βολής και δεν αστόχησε. Όχι, ο εφιάλτης δεν είχε τελειώσει! Στις καθυστερήσεις του α’ μέρους ο Σαλάχ βρέθηκε ολομόναχος και πέτυχε το 4-0.

Το χατ τρικ του Σαλάχ… άδειασε το Ολντ Τράφορντ!
Ο Σόλσκιερ πέρασε στο ματς τον Πογκμπά, αλλά ο Γάλλος φρόντισε να τον… καταδικάσει ακόμα περισσότερο. Γκάφα του Γάλλου στο 50ο λεπτό, τραγική αντίδραση της άμυνας και ο Σαλάχ έγραψε ιστορία! Ο Αιγύπτιος έγινε ο πρώτος παίκτης της Λίβερπουλ που σκόραρε σε τρία διαδοχικά εκτός στο Ολντ Τράφορντ, αλλά και ο πρώτος της ομάδας του με χατ τρικ στο εκτός έδρας ντέρμπι έπειτα το 1936.

Η Γιουνάιτεντ προσπάθησε να σταθεί στα πόδια της, ο Κριστιάνο Ρονάλντο βρήκε δίχτυα στο 52’, αλλά όλα κυλούσαν στραβά κι ανάποδα. Το VAR είδε… οφσάιντ και η απογοήτευση μεγάλωσε. Οσο για τους οπαδούς; Είχαν φροντίσει από το ημίχρονο να αδειάσουν τις εξέδρες, αφού πρώτα αποδοκίμασαν τον Σόλσκιερ. Το… κερασάκι στην πιο πικρή τούρτα των τελευταίων ετών έβαλε ο Πογκμπά, ο οποίος με δολοφονικό τάκλιν στο 60’ αποβλήθηκε και ανάγκασε τον Κεϊτά να αποχωρήσει με φορείο. Η Γιουνάιτεντ γύρισε όλη πίσω για να αποφύγει κι άλλα γκολ, με την κατοχή για τους Reds να φτάνει στο 80%. Η Γιουνάιτεντ θα μπορούσε να πετύχει το γκολ της τιμής στο τέλος, αλλά το δοκάρι στέρησε την ευκαιρία από τον Καβάνι.

Μαν. Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Λίντελοφ, Μαγκουάιρ, Σο, Μπισάκα, Φρεντ, Μπρούνο (62' Καβάνι), ΜακΤόμινεϊ, Ρονάλντο, Ράσφορντ (62' Νταλότ), Γκρίνγουντ (46' Πογκμπά)

Λίβερπουλ: Αλισον, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Αρνολντ, Κονατέ, Μίλνερ (27' Τζόουνς), Χέντερσον, Κεϊτά (64' Τσάμπερλεϊν), Φιρμίνο (77' Μανέ), Σαλάχ

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα

Στο Γαλάτσι για τις εσωκομματικές εκλογές ο Μητσοτάκης: Η ΝΔ είναι κόμμα που εξελίσσεται

Η επιστολή του Νίκου Κουρή: «Είμαι βιολογικό τέκνο του Μίκη Θεοδωράκη» - Τι λέει για τη διαθήκη

Φωτογραφίες: Ο Πάνος Καμμένος ενώ τραγουδάει και χορεύει «Με προδώσαν οι φίλοι μου»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης