Μπακασέτας λαμπρός οδηγεί την Τράμπζονσπορ στην κορυφή

Μπακασέτας λαμπρός οδηγεί την Τράμπζονσπορ στην κορυφή

Ο 28χρονος μεσοεπιθετικός έχει «χαρίσει» στην Τραμπζονσπόρ τους 16 από τους 21 βαθμούς της στο τουρκικό πρωτάθλημα κι όπως αναφέρει η Sabah έχει κάνει προ πολλού την απόσβεση των χρημάτων που δαπανήθηκαν για την απόκτηση του από τον Αλάνια

Bakasetas
Με κορυφαίο, ποιον άλλον, τον Τάσο Μπακασέτα η Τραμπζονσπόρ κέρδισε χθες (17/10) τη Φενέρμπατχτσε με 3-1 στο μεγάλο ντέρμπι της Τουρκίας και πάτησε στην κορυφή της Süper Lig.

Τι έκανε ο 28χρονος μεσοεπιθετικός; Απλά μία… κλασική ημέρα στη δουλειά, όπου βρήκε δις στόχο και ήταν ο MVP. Συνηθισμένα πράγματα δηλαδή… Βασικά για να το πούμε σε απλά ελληνικά δεν είναι υπερβολή, ίσα ίσα μπορεί να ακούγεται και κάπως… μετριοπαθής προσέγγιση, αν γραφτεί πως είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής στη γειτονική χώρα. Σωστό είναι.

Πάμε στη «σούμα» των εκεί πεπραγμένων του. Πάρτε μολύβι και χαρτί γιατί είναι πολλά. Μετά λοιπόν από 9 παιχνίδια έχει σημειώσει 7 γκολ και έχει δώσει 3 ασίστ, δηλαδή είναι «μέσα» στα 10 από τα 19 τέρματα της ομάδας του και οι παραπάνω επιδόσεις του «χάρισαν» στην Τραμπζονσπόρ τους 16 από τους 21 βαθμούς της. Σίγουρα δεν παίζει μόνος του, αλλά τα συγκεκριμένα νούμερα αποτυπώνουν ανάγλυφα πως είναι το Α και το Ω της μεσοεπιθετικής της λειτουργίας. Και μάλιστα… κάπου τον αδικούν, αν μεταξύ άλλων θυμηθούμε πως είχε δοκάρι στο παιχνίδι με την Γκιρέσουνσπορ και υπάρχει ακόμη η μεγάλη του χαμένη διπλή ευκαιρία στο 55’ της αναμέτρησης με την Κασίμπασα, όπου ο αντίπαλος πορτιέρε Τασκιράν αντέδρασε όμορφα/δύσκολα.

Bakasetas Efsane Gol!


Παράλληλα εκτός των 3 ασίστ που «μετρά» βλέπουμε, μέσω του Wyscout, πως έχει δημιουργήσει ακόμη 6 ευκαιρίες για τους συμπαίκτες του. Αρα το 7/3 (γκολ/ασίστ) θα μπορούσε εύκολα να είχε γίνει 8/4 μίνιμουμ.


Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Προσφέρει «σιγουριά» στην ανάπτυξη της ομάδας του, κάτι που «λέει» άλλωστε και το 88,1% (357/405) ποσοστό επιτυχίας του στις μεταβιβάσεις, εκ των οποίων οι 56/66 είναι στο αντίπαλο επιθετικό τρίτο. Δεν «πουλάει» την κατοχή, κρατά μπάλα και οργανώνει το παιχνίδι. Μετά από όλα τα παραπάνω, πώς γίνεται στο Şenol Güneş Stadium να μην πιστεύουν στην κατάκτηση του πρωταθλήματος μετά από 37 χρόνια (τελευταίος τους τίτλος ήταν το 1984);

Την ίδια στιγμή σύμφωνα με τη Sabah έχει ήδη κάνει «χ4» «απόσβεση» των περίπου 3,5 εκατομμυρίων ευρώ που δαπάνησαν στην Τραπεζούντα για να τον αποκτήσουν τον περασμένο Γενάρη από την Αλάνιασπορ, αφού τα χρήματα που έχουν μπει στο ταμείο της ομάδας (προφανώς από μπόνους, χορηγίες, εισιτήρια λόγω συγκομιδής) λόγω των επιδόσεών του υπολογίζονται σε πάνω από 13 εκατομμύρια ευρώ, ποσό τρομακτικά μεγάλο. Για να το γράφουν κάτι θα ξέρουν, περισσότερο.

Sabah
Κλείσιμο



Μετά το χθεσινό ντέρμπι ο «Μπάκα» έσυρε και το χορό, καθώς μαζί με τον Μανώλη Σιώπη (επίσης κομβικός στην ξέφρενη πορεία της Τραμπζονσπόρ) άρχισαν να ξεδιπλώνουν το ταλέντο τους και σε αυτόν τον τομέα. Αποκάλυψε πως «εκτέλεσε» την παραγγελιά του Αμπντουλακτνίρ Παρμάκ, του 27χρονου συμπαίκτη που του είχε ζητήσει να το κάνουν. Εύλογα «πολιορκήθηκε» και για δηλώσεις από τα εκεί ΜΜΕ. «Ενας από τους λόγους που προσαρμόστηκα γρήγορα είναι επειδή έπαιζα σε μια μεγάλη ομάδα στην Ελλάδα (σ.σ. την ΑΕΚ). Με βοήθησε πολύ αυτό», σχολίασε μεταξύ άλλων χαρακτηριστικά, στεκόμενος στην παλαιότερη παρουσία του στην Ενωση.

Εκτός των άλλων στην Τουρκία συζητιέται και ο τρόπος που σημείωσε το πρώτο του γκολ κόντρα στη Φενέρ, με απευθείας εκτέλεση φάουλ παρότι υπήρχε αντίπαλός ποδοσφαιριστής ξαπλωμένος πίσω από το τείχος.



Ως παρασκήνιο μάλιστα τονίζεται πως τη συγκεκριμένη «απορία» είχε και ο Αχμέτ Αγκάογλου, πρόεδρος της Τραμπζονσπόρ, που τον ρώταγε για αυτό στα αποδυτήρια.

Κλείνοντας και για την ιστορία βραβεύτηκε και ως κορυφαίος παίκτης της ομάδας του για τον μήνα Σεπτέμβριο. Δεδομένα προβάλει πως κάτι ανάλογο θα συμβεί και τον Οκτώβριο, τουλάχιστον.

Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης