Έξτρα κονδύλι για την κάλυψη των εξόδων μετακίνησης των νησιωτικών ιστιοπλοϊκών Ομίλων

Έξτρα κονδύλι για την κάλυψη των εξόδων μετακίνησης των νησιωτικών ιστιοπλοϊκών Ομίλων

Τον γενικό γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Μανώλη Κουτουλάκη, επισκέφθηκαν η πρόεδρος της ΕΙΟ, Νίκη Αναστασίου, και η πρόεδρος της Επιτροπής Ανοικτής θαλάσσης Εριφύλη Βαρδάκη και μεταξύ άλλων έθεσαν το σοβαρό θέμα που αφορά τις μετακινήσεις των ομίλων των Νησιών

ΕΙΟ-Κουτουλακης
Ο κ.Κουτουλάκης ήταν ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής στην Aegean Regatta που φέτος συμπλήρωσε 20 χρόνια και παρά την πανδημία σημείωσε τεράστια επιτυχία. Στη συνάντηση έγινε αποτίμηση αυτής της σπουδαίας διοργάνωσης και συζητήθηκε ο αγώνας της νέας αγωνιστικής περιόδου, οι προετοιμασίες του οποίου έχουν ήδη αρχίσει.

Πρωταρχικός στόχος είναι να εξελιχθεί σε μια από τις κορυφαίες διοργανώσεις του 2022 με περισσότερες από τις 44 συμμετοχές που υπήρχαν φέτος.

Ο γγ Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής συναντήθηκε και με τον πρόεδρο της Ανώτατης Επιτροπής Αγώνων και Εφέσεων της ΕΙΟ, Κώστα Τσαντίλη, με τον οποίο συζήτησαν για την διεξαγωγή ενός έξτρα αγώνα στο Καστελόριζο μετά το τέλος της Aegean Regatta με την ονομασία Aegean Regatta Special Edition.

Στο περιθώριο αυτής της επίσκεψης η πρόεδρος της ΕΙΟ Νίκη Αναστασίου έθεσε στον γενικό γραμματέα Νησιωτικής Πολιτικής ένα πολύ σοβαρό θέμα που αφορά τις μετακινήσεις των ομίλων των Νησιών.

Κλείσιμο
Για τα έξοδα ακτοπλοϊκών εισιτηρίων αθλητών, προπονητών και αυτοκινήτων με τρειλερ για σκάφη και φουσκωτά. Υπάρχουν ναυτιλιακές εταιρείες που κάνουν μικρές εκπτώσεις, αλλά αυτό δεν αρκεί. Είναι χαρακτηριστικό ότι για κάθε ταξίδι ο μέσος όρος του κόστους των εξόδων ξεπερνά τα 1.500 ευρώ και σε κάποιες περιπτώσεις αυξάνεται λόγω των επιπλέον εξόδων για μετακινήσεις στο εσωτερικό της χώρας, όταν, για παράδειγμα, ο αγώνας διεξάγεται στην Κατερίνη.

Αναλυτικά οι όμιλοι από τα νησιά μετακινούνται το λιγότερο 8 φορές τον χρόνο για τη συμμετοχή τους στις επίσημες διοργανώσεις της Ομοσπονδίας. Για το πανελλήνιο πρωτάθλημα U16 Οπτιμιστ, το πανελλήνιο πρωτάθλημα U13 Οπτιμιστ, το περιφερειακό πρωτάθλημα Οπτιμιστ και Λέιζερ 4,7, το πανελλήνιο πρωτάθλημα Λέιζερ 4,7 το πανελλήνιο πρωτάθλημα Λέιζερ Στάνταρντ και Ράντιαλ, την πανελλήνια πρόκριση Οπτιμιστ και Λέιζερ 4,7, το «Athens International Sailing Week» και διάφορους διασυλλογικούς αγώνες.

Ο εκπρόσωπος του ΥΝΑΝΠ έδειξε κατανόηση και υποσχέθηκε ότι θα κάνει ό,τι μπορεί για να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση, έτσι ώστε οι όμιλοι των Νησιών να ανακουφιστούν. Επειδή τα σωματεία δεν μπορούν να ενταχθούν στο μεταφορικό ισοδύναμο θα ξεκινήσει μελέτη για το συνολικό κόστος που ξεπερνάει τις 150.000 ευρώ τον χρόνο και στα πλαίσια των όποιων δυνατοτήτων υπάρχουν θα δρομολογηθούν οι απαραίτητες ενέργειες, για να βρεθεί κάποιο έξτρα κονδύλι που θα καλύπτει το σύνολο η, μέρος των εξόδων των μετακινήσεων τους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης