Μπαρτσελόνα: Ανακοίνωσε απώλειες ύψους 481 εκατ. ευρώ

Μπαρτσελόνα: Ανακοίνωσε απώλειες ύψους 481 εκατ. ευρώ

Το οικονομικό έτος 2020-2021 έκλεισε για την Μπαρτσελόνα με την τεράστια τρύπα των 481 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με την ανακοίνωση του συλλόγου

atletibarca
Η Μπαρτσελόνα έδωσε στο φως της δημοσιότητας τα οικονομικά στοιχεία για τη σεζόν 2020-2021.

Σύμφωνα μ' αυτά, λοιπόν, οι «μπλαουγκράνα» είχαν πτώση εσόδων σε σχέση με το προηγούμενο έτος που φτάνει τα 224 εκατ. ευρώ (-26%), ενώ τα έξοδα αυξήθηκαν κατά 1,136 εκατ ευρώ (+19%). Το φετινό ποσό των εσόδων αγγίζει τα 631 εκατ ευρώ, ενώ την προηγούμενη χρονιά ήταν 828 εκατ. ευρώ.

Μάλιστα, βάσει του προϋπολογισμού υπήρχε πρόβλεψη για κέρδος εντός εκατ. ευρώ και τελικά το αποτέλεσμα ανέδειξε συνολικές απώλειες 481 εκατ. ευρώ.

Τα εν λόγω στοιχεία, που ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος του συλλόγου Φεράν Ρεβερτέρ, θα δοθούν προς έγκριση στην Τακτική Γενική Συνέλευση που συγκλήθηκε για τις 17 Οκτωβρίου.

Το ποσό ρεκόρ που δαπανήθηκε για έξοδα έχει δύο βασικές αιτίες, βάσει πάντα της αναφοράς: Το ένα είναι οι εκλογές του συλλόγου και το δεύτερο η πανδημία.

3200x2000_Resum_ENG-1-
Κλείσιμο



Έσοδα 631 εκατ., 26% λιγότερα από τον προϋπολογισμό

Ο αριθμός των λειτουργικών εσόδων των 631 εκατ. ευρώ το 2020/21 είναι κατά 26% μικρότερος από το συνολικό ποσό των 855 εκατ. ευρώ του προηγούμενου έτους (-224 εκατ. ευρώ) και είναι 24% κάτω από τα 828 εκατ. ευρώ του προϋπολογισμού.

Ο παράγοντας που έπαιξε σημαντικό ρόλο στο να μην μπουν χρήματα στα ταμεία ήταν το γήπεδο, που έμεινε κλειστό λόγω της πανδημίας. Η απώλεια των εσόδων ήταν έφτασε το -84% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Δηλαδή 181 εκατομμύρια δεν μπήκαν στα ταμεία της ομάδας, από την τεράστια δεξαμενή εσόδων που ακούει στο όνομα «Καμπ Νόου».

Εσοδα από εμπορικές συμφωνίες ύψους 268 εκατ. ευρώ

Το εμπορικό τμήμα κατάφερε να πετύχει εξασφαλίσει έσοδα ύψους 268 εκατ. ευρώ (-10% σε σύγκριση με τη σεζόν 2019/20) κι η εκτιμώμενη απώλεια εσόδων είναι 56 εκατ. Αυτό το προκύπτει κυρίως από το κλείσιμο καταστημάτων (42 εκατ.), καθώς και από την αδυναμία να συμμετέχει η ομάδα σε οποιαδήποτε περιοδεία προετοιμασίας το περασμένο καλοκαίρι.

Επίσης, 282 εκατομμύρια έχουν συγκεντρωθεί στα έσοδα από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Και εδώ υπάρχει... ψαλίδι της τάξης του -14% σε σχέση με το προηγούμενο έτος και συγκεκριμένα μπήκαν στα ταμεία 7 εκατομμύρια ευρώ λιγότερα.

Πάντως, τα χρήματα αυτά αντισταθμίστηκαν με το ποσό των επιπλέον 25 εκατ. λόγω που προήλθαν από την αναβολή της La Liga και το UEFA Champions League, που σήμαινε έσοδα από τις τηλεοπτικές μεταδόσεις των αγώνων που διεξήχθησαν τον Ιούλιο και τον Αύγουστο μεταφέρθηκαν στους λογαριασμούς για τη σεζόν 2020/21. Σε αυτή την περίπτωση, χωρίς τον αντίκτυπο της πανδημίας, ο σύλλογος θα είχε κάνει ακόμη λιγότερα, κυρίως λόγω της αποβολής της ομάδας από το UEFA Champions League στη φάση των «16».


Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Επίθεση με βιτριόλι: «Έκαψαν» την Έφη οι καταθέσεις των μαρτύρων - Όσα έγιναν εχθές στη δίκη

H Adele προαναγγέλλει την κυκλοφορία νέου τραγουδιού - Βίντεο

Τσάρλι Σιν: Δεν θα χρειάζεται πλέον να πληρώνει διατροφή στην πρώην σύζυγό του Ντενίζ Ρίτσαρντς
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης