Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Η οικογένεια Γκλέιζερ έθεσε προς πώληση άλλα 9,5 εκατομμύρια μετοχές

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Η οικογένεια Γκλέιζερ έθεσε προς πώληση άλλα 9,5 εκατομμύρια μετοχές

Η United ειδοποίησε για την πώληση το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης το βράδυ της Τρίτης, στα ονόματα των διαχειριστών του συλλόγου Κέβιν και Έντουαρντ Γκλέιζερ

Kevin_Glazer_and_Edward_Glazer
Η επιστροφή του Κριστιάνο Ρονάλντο στο Μάντσεστερ και οι ηχηρές μεταγραφές που πραγματοποίησε φέτος η Γιουνάιτεντ ανέβασε την χρηματιστηριακή αξία των «κόκκινων διαβόλων», οι οποίοι σύμφωνα με το CIES Football Observatory το οποίο χρησιμοποίησε αλγόριθμους για να βρει ποιες είναι οι ακριβότερες ομάδες στον πλανήτη κατατάσσει την ομάδα του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ στην 2η θέση, πίσω από την συμπολίτισσα Σίτι, με 1.214.000.000 ευρώ.

Την ίδια ώρα όμως οι ιδιοκτήτες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αποφάσισαν να βάλουν προς πώληση άλλα 9,5 εκατομμύρια μετοχές, αξίας 186,86 εκατ. δολαρίων.

Η United ειδοποίησε για την πώληση το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης το βράδυ της Τρίτης, στα ονόματα των διαχειριστών του συλλόγου Κέβιν και Έντουαρντ Γκλέιζερ.



Η δήλωση καθιστά σαφές ότι ο σύλλογος "δεν θα λάβει έσοδα από την πώληση". Η κίνηση της οικογένειας Γκλέιζερ έρχεται πέντε μήνες μετά την αναβολή του αγώνα της Πρέμιερ Λιγκ με τη Λίβερπουλ λόγω διαμαρτυριών των οπαδών και της κατάρρευσης του εγχειρήματος της Ευρωπαϊκής Super League, με τον αντιπρόεδρο της Γιουνάιτεντ, Τζόελ Γκλέιζερ, να συμμετέχει σε μεγάλο βαθμό στις διαπραγματεύσεις.

Τον Μάρτιο, ο Άβρααμ Γκλέιζερ πούλησε μετοχές αξίας 70 εκατομμυρίων λιρών στο κλαμπ. Η πώληση αντιπροσωπεύει το 8% της συνολικής ιδιοκτησίας της οικογένειας, αν και θα εξακολουθούν να κατέχουν το 69% των μετοχών της United. Πάντως η μεγάλη επιστροφή του Κριστιάνο Ρονάλντο στο «Ολντ Τράφορντ», ανάγκασε ακόμα και τον ιδιοκτήτη Άβρααμ Γκλέιζερ να εμφανιστεί στο γήπεδο σχεδόν μετά από δύο χρόνια, για να παρακολουθήσει από κοντά το δεύτερο ντεμπούτο του Πορτογάλου.

Κλείσιμο
Το 2019, οι οπαδοί έγιναν έξαλλοι όταν η Ντάρσι Γκλέιζερ έβαλε υποθήκη 393.000 μετοχές του συλλόγου, συνολικής αξίας 6,9 εκατ. δολαρίων, για να πάρει ένα δάνειο για ιδία χρήση! Το 2005 και το 2010, ο σύνδεσμος οπαδών Red Knights (=«κόκκινοι ιππότες»), αποτελούμενος από επιφανείς και πλούσιους φίλους της αγγλικής ομάδας, επιχείρησε να αγοράσει τον σύλλογο, όμως δεν μπορούσε να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις της οικογένειας Γκλέιζερ.

Η τιμή δεν έπεσε ούτε το 2019, όταν ο Πρίγκιπας της Σαουδικής Αραβίας, Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν πρόσφερε 3 δισ.. Οι Γκλέιζερ ήθελαν 4 δισ. για να αποχωρήσουν.


Ειδήσεις σήμερα:

Στον εισαγγελέα o 30χρονος ακροδεξιός που συνελήφθη για την επίθεση κατά μελών της ΚΝΕ στη Θεσσαλονίκη

Unicef: Η ψυχική υγεία των παιδιών και των εφήβων επιδεινώθηκε σημαντικά λόγω της covid-19

Γιατί «έπεσαν» Facebook, Instagram και WhatsApp - Πού απέδωσε ο όμιλος το crash των 6 ωρών
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης