Βασίλης Σπανούλης: Ο «οπαδός» Μητσοτάκης και το τρίποντο που... πλήγωσε τον Τσίπρα - Δείτε βίντεο

Βασίλης Σπανούλης: Ο «οπαδός» Μητσοτάκης και το τρίποντο που... πλήγωσε τον Τσίπρα - Δείτε βίντεο

«Ανήκω και εγώ στους χιλιάδες φίλους του Σπανούλη» δήλωσε ο πρωθυπουργός -  «Ήταν ανάγκη να βάλεις το τρίποντο μπροστά στον Διαμαντίδη», το παράπονο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης - Τι δήλωσε ο Διαμαντίδης για τον Kill Bill

σπανουλης
O Βασίλης Σπανούλης παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω» με τον Νίκο Χατζηνικολάου όπου εκτός απο την απόφαση του να σταματησει το μπάσκετ, αλλά  και τις μεταγραφές του σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκο είχε την ευκαιρία να ακούσει και δυο θαυμαστές του να μιλούν για τον ίδιο. Έναν νυν και έναν πρώην πρωθυπουργό.

Για τον εμβληματικό αρχηγό των «ερυθρόλευκων» μίλησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρωθυπουργός δήλωσε θαυμαστής του Kill Bill τονίζοντας παράλληλα πως ήταν τυχερός που παρακολούθησε τη διαδρομή του στα παρκέ.

«Ανήκω και εγώ στους χιλιάδες φίλους του Βασίλη Σπανούλη. Σε εκείνους που αγαπούν το μπάσκετ κι ενίοτε δοκιμάζουν και οι ίδιοι τις δυνάμεις τους στο παρκέ. Όχι δυστυχώς με την ίδια επιτυχία. Όπως έχω βρεθεί επίσης στην εξέδρα… Πανηγυρίζοντας ένα από τα μαγικά του τρίποντα της τελευταίας στιγμής. Τον θαυμάζω όχι μόνο ως μεγάλο πρωταθλητή αλλά και ως επίμονο μαχητή ο οποίος μοχθεί και ξέρει να πετυχαίνει τους στόχους του. Γιατί είναι ένα παιδί που από τα μικρά γυμναστήρια της Λάρισας, πάλεψε και μπόρεσε να κατακτήσει τα κορυφαία αθλητικά σαλόνια του κόσμου.

Στη διάρκεια της καριέρας του ο Βασίλης ήταν εκείνος που πάντα ένωνε και ενέπνεε τους συμπαίκτες του. Που έδινε τη λύση όταν όλα έμοιαζαν δύσκολα. Ενώ και στη ζωή του μακριά από το γήπεδο, αν και στο επίκεντρο της δημοσιότητας, παραμένει πάντα σεμνός και προσγειωμένος… Δεν είναι τυχαίο ότι ο Βασίλης οδήγησε τις δυο μεγάλες ομάδες μας στην επιτυχία και την καταξίωση…. Στην αρχή, η διεκδίκησή του τις χώρισε όμως στη συνέχεια τις ένωσε η κοινή αναγνώριση της αξίας και του ήθους του. Υπήρξε ο πρωταγωνιστής της Εθνικής Ελλάδας. Με λίγα λόγια, ένα πρότυπο αθλητή και χαρακτήρα.

Για όλα αυτά, μπορώ να πω πως είμαστε τυχεροί όσοι παρακολουθήσαμε την ωραία διαδρομή του. Είμαστε ευγνώμονες για τις χαρές που μας έδωσε. Αλλά και για το παράδειγμα που εξέπεμψε ώστε η Ελλάδα να βγάλει πολλούς Σπανούληδες σε όλους τους τομείς. Δεν θα πω, λοιπόν τίποτα άλλο… Βασίλη, σε ευχαριστούμε για όλα».

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cenjh0h1152p-se)
Κλείσιμο



Τσίπρας σε Σπανούλη: «Ήταν ανάγκη να βάλεις το τρίποντο μπροστά στον Διαμαντίδη»;

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει ξεχάσει εκείνο το τρίποντο του Βασίλη Σπανούλη στο ΟΑΚΑ μπροστά στον Δημήτρη Διαμαντίδη που έδωσε στον Ολυμπιακό το πρωτάθλημα του 2016.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας μίλησε στην εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω» για τον Βασίλη Σπανούλη και στάθηκε στο μεγάλο τρίποντο του Kill Bill στον τέταρτο τελικό του 2016 που έδωσε το πρωτάθλημα στον Ολυμπιακό, στην τελευταία άμυνα της καριέρας του Δημήτρη Διαμαντίδη:

«Οι μεγάλες αθλητικές επιτυχίες, τα μεγάλα αθλητικά γεγονότα, δεν είναι μόνο η χαρά που αφήνουν όταν συμβαίνουν αλλά και η σπορά που αφήνουν πίσω τους… Το Ευρωμπάσκετ του 87 άφησε μια μεγάλη σπορά… Τα περισσότερα παιδιά εκείνης της σποράς συνέχισαν με μια μπάλα στα χέρια στις γειτονιές, στις πλατείες και στις παιδικές χαρές. Νομίζω, λοιπόν πως ένα από τα σημαντικότερα άνθη αυτής της σποράς ήταν ο Βασίλης Σπανούλης μαζί με τον Δημήτρη Διαμαντίδη και τον Θοδωρή Παπαλουκά που αποτέλεσαν μετέπειτα τη φοβερή τριάδα της Εθνικής μας ομάδας…

Για τον Βασίλη Σπανούλη και την μπασκετική του αξία, δεν νομίζω πως έχει σημασία να μιλήσω εγώ… Έχουν μιλήσει για αυτόν σημαντικότεροι γνώστες του αθλήματος, μεγάλοι παίκτες, μεγάλοι μπασκετμπολίστες που τον έχουν χαρακτηρίσει ως έναν πολύ σπουδαίο παγκόσμιο αθλητή. Εγώ θα μιλήσω ως φίλαθλος γιατί είχα την τύχη και την ατυχία να παρακολουθώ τον Βασίλη και ως φίλαθλος του Παναθηναϊκού όταν έπαιζε στον Παναθηναϊκό αλλά και ως φίλαθλος του Παναθηναϊκού όταν έπαιζε στον Ολυμπιακό. Ως εκ τούτου, τα συναισθήματά μου είναι ανάμεικτα. Την πρώτη περίοδο ήταν συναισθήματα μεγάλης χαράς και ενθουσιασμού όταν κρατούσε την μπάλα, τη δεύτερη περίοδο ήταν συναισθήματα κρύου ιδρώτα! Δεν ξέρω τι να θυμηθώ και τι να ξεχάσω…

Ίσως να θυμηθώ ένα παράπονο… Αυτό το τρίποντο εκεί, από τα 9 μέτρα, στο 1.5 δευτερόλεπτο πριν τελειώσει το παιχνίδι και με τον Διαμαντίδη κρεμασμένο πάνω σου ήταν ανάγκη να το βάλεις; Είχατε την ευκαιρία άλλα δυο παιχνίδια μετά, έπρεπε να πάθουμε εγκεφαλικό εκείνο το βράδυ; Τέλος πάντων… Συγχωρεμένος! Θέλω να σου δώσω συγχαρητήρια για όλα όσα έχεις πετύχει… Είναι μια πολύ σπουδαία καριέρα. Μην ξεχνάς. Είναι πιο δύσκολο να είσαι καλός πατέρας από το να είσαι καλός αθλητής. Είμαι βέβαιος ότι τα καταφέρνεις εξαιρετικά και σε αυτή τη δύσκολη αποστολή. Καλή συνέχεια και πάντα επιτυχίες στη ζωή σου».

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cenjr021iysx-se)


Διαμαντίδης: «Το τρίποντο του Σπανούλη δεν ξεχνιέται, θέλω να μείνει στο μπάσκετ»!


Ο Δημήτρης Διαμαντίδης φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω» με τον Νίκο Χατζηνικολάου που ήταν αφιερωμένη στον Βασίλη Σπανούλη, μιλώντας για τη σχέση του με τον άλλοτε συμπαίκτη του στην Εθνική και τον Παναθηναϊκό.

Αρχικώς, ρωτήθηκε για εκείνο το τρίποντο στους τελικούς του 2016 που χάρισε το πρωτάθλημα στον Ολυμπιακό: «Ε όχι, δεν ξεχνιούνται αυτά τα τρίποντα (γέλια)! Ειδικά αν είναι και το τελευταίο της καριέρας σου! Και με τέτοιο τρόπο! Δυστυχώς δεν ξεχνιέται…».

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης για τον Βασίλη Σπανούλη.


Εν συνεχεία ο Διαμαντίδης πρόσθεσε: «Με τον Βασίλη είχαμε κοινή πορεία… Ξεκινήσαμε σαν συμπαίκτες. Ξεκινήσαμε από μικρές ομάδες που δεν ήμασταν μαζί, σε διαφορετικές ομάδες… Συναντηθήκαμε στην Εθνική ομάδα και από κει και πέρα, είχαμε μια πορεία στον Παναθηναϊκό. Με τον Βασίλη κάναμε αρκετή παρέα, ήμασταν και μόνοι, κυρίως μέναμε στα σπίτια μας άρα ταιριάξαμε κατευθείαν… Κάναμε παρέα εντός και εκτός γηπέδου.

Σίγουρα θέλαμε να πετύχουμε και οι δυο και να βοηθήσουμε την ομάδα που παίζαμε και συνάμα με την Εθνική, που όλοι θέλαμε να κάνουμε μια μεγάλη επιτυχία. Ο Βασίλης είναι ένα παιδί που είναι 100% αφοσιωμένος στο μπάσκετ. Του αρέσει ο αθλητισμός, πλέον είναι και πατέρας και όσο έπαιζε είχε και τα παιδάκια του, τώρα θα έχει περισσότερο χρόνο να τα βλέπει. Ταιριάξαμε αμέσως. Και εκτός γηπέδου βγαίναμε μαζί όποτε μπορούσαμε. Δεν είναι τυχαίο ότι έφτασε εκεί που έφτασε μέσα από πολύ σκληρή δουλειά. Γιατί το μυαλό του και το σώμα του ήταν 100% στο να βελτιώνεται και να βοηθάει την ομάδα του.

Σαν αντίπαλος… Δεν είμαι μόνο εγώ που το λέω… Ήταν πολύ δύσκολος… Το λένε όλοι όσοι έχουν παίξει εναντίον του. Σαφώς και όταν έπαιζε στον Ολυμπιακό, για εμάς ήταν ένας αντίπαλος που έπρεπε να προσέχουμε παραπάνω…

Οι στιγμές με την Εθνική είναι αυτές που σου μένουν παραπάνω από τις υπόλοιπες. Οι διακρίσεις που είχαμε με την Εθνική ήταν το πιο σημαντικό. Αλλά και επίσης οι διακρίσεις που είχαμε στον Παναθηναϊκό όταν ήμασταν συμπαίκτες, είναι και αυτές πολύ ξεχωριστές.

Αυτό που θέλω για τον Βασίλη, και το έχουμε συζητήσει μεταξύ μας, δεν θέλω να φύγει από τον χώρο του μπάσκετ. Είναι ένας άνθρωπος που μπορεί να προσφέρει πολλά και όλοι θέλουμε να μείνει στον χώρο του μπάσκετ. Είναι δικιά του επιλογή αν θέλει να ακολουθήσει την προπονητική. Το μόνο που εύχομαι είναι να μείνει κοντά στο μπάσκετ».

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cenj8jthxysp-se)



Πηγή: www.gazzetta.gr


Ειδήσεις σήμερα

Αστυνομικοί στην Κοζάνη πήγαν για έλεγχο και ο εστιάτορας απαίτησε να δει το... πιστοποιητικό εμβολιασμού

Netflix: 15 σειρές που θα δούμε τον Οκτώβριο

Μπρίτνεϊ Σπίαρς. Απομακρύνεται ο πατέρας της από τη διαχείριση της περιουσίας της μετά από δικαστική απόφαση - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης