Super League 1, Ατρόμητος-Άρης 1-3: «Απόδραση» από το Περιστέρι με τριάρα - Δείτε τα γκολ

Super League 1, Ατρόμητος-Άρης 1-3: «Απόδραση» από το Περιστέρι με τριάρα - Δείτε τα γκολ

Ο Άρης ήταν ανώτερος του Ατρόμητου στην επιστροφή του Γιώργου Παράσχου στο Περιστέρι και με γκολ των Μαντσίνι, Μπρούνο Γκάμα (πεν.) και Ματέο Γκαρσία πήρε δεύτερο σερί «πειστικό» τρίποντο μετά τη νίκη του επί του Παναθηναϊκού!

arisniki
Στο Περιστέρι συνεχίστηκε μια παράδοση που θέλει να γίνονται εξαιρετικά παιχνίδια ανάμεσα σε Ατρόμητο και Άρη. Οι «κίτρινοι» κέρδισαν γιατί ήταν καλύτεροι, κυρίως όμως πιο αποτελεσματικοί αξιοποιώντας και τα ατομικά λάθη του αντιπάλου σαν αυτά των Κουλούρη, Παπαδόπουλου στο 2ο και ο γκολ. Η αλήθεια είναι ότι βάσει της κυριαρχίας που είχαν στο πρώτο ημίχρονο θα έπρεπε να είχαν «καθαρίσει» τον αγώνα στο πρώτο 45λεπτο. Δεν το έκαναν, ο Ατρόμητος βρήκε την ισοφάριση στο τέλος του ημιχρόνου και στο δεύτερο μέρος έπεσε πάνω σ’ έναν καταπληκτικό Χουλιάν Κουέστα ο οποίος δεν επέτρεψε στον Κουλούρη να βρει δίχτυα παρά τις διαδοχικές προσπάθειές του. Ο Άρης είχε να διαχειριστεί και την ατυχία του καθώς υποχρεώθηκε σε τρεις αναγκαστικές αλλαγές λόγω των τραυματισμών των Μαντσίνι, Γκάμα, Φαμπιάνο.

Έτσι έπαιξαν…
Αμφιβολίες υπήρχαν αποκλειστικά για το σχήμα αλλά και τα πρόσωπα στην 11αδα του Ατρόμητου, ένεκα της αλλαγής στην τεχνική ηγεσία και της επιστροφής του Γιώργου Παράσχου. Ο πολύπειρος τεχνικός δεν… πήρε σκούπα, μοναδική αλλαγή ήταν η παροχή φανέλας βασικού στον Καρτάλη, τον τρίτο μέσο στον άξονα της ομάδας. Αυτή ήταν η δεύτερη αλλαγή - καθώς από το 4-2-3-1, ο προπονητής του Ατρόμητου επέλεξε σχήμα με τρεις κεντρικούς χαφ (4-3-3) - κι εμπεριείχε λογική καθώς ήταν ξεκάθαρο ότι έτσι θα παρατάσσονταν ο Άρης, οπότε προσπάθησε να εξασφαλίσει (τουλάχιστον) αριθμητική ισορροπία στον άξονα. Απόντος του Φακούντο Μπερτόγλιο και με το σχήμα των τριών κεντρικών χαφ (Σάσα, Τζέγκο, Ντιαγέ) που απέδωσε στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με τον Παναθηναϊκό, ο Άκης Μάντζιος δεν είχε λόγο να αλλάξει κάτι και δεν το έκανε, διατηρώντας ίδια διάταξη με τα ίδια πρόσωπα.

Ο Μαντσίνι μετουσίωσε μια εξαιρετική συνεργασία

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cektmkztlobt-sf)

Ο Άκης Μάντζιος χρησιμοποίησε τον Ντάνιελ Μαντσίνι στο αριστερό άκρο της επίθεσης για να δίνει βοήθειες στον Κριστιάν Γκάνεα και ο Αργεντίνος εξελίχθηκε σε κεντρικό πρόσωπο του Άρη στο πρώτο δεκάλεπτο. Κυρίως γιατί μετουσίωσε μια εξαιρετική συνεργασία της δεξιάς πτέρυγας και με σουτ πάνω στην κίνηση – μετά από ασίστ του Ντάνιελ Σούντγκρεν – έστειλε την μπάλα στα δίχτυα διευκολύνοντας έτσι την ομάδα του η οποία μέχρι εκείνο το σημείο είχε κατοχή μπάλας αλλά και πρωτοβουλία στο παιχνίδι της. Αυτομάτως άλλαξε και η λογική του Ατρόμητο καθώς δεν συμβιβάστηκε με τον παθητικό ρόλο στο παιχνίδι, κέρδισε μέτρα στα γήπεδα, αναζητώντας την αντίδραση και την ισοφάριση.

Οι δύο φορές του Κουλούρη
Ο Ατρόμητος επέλεξε ξεκάθαρα την αριστερή πλευρά του για να επιτεθεί, πήγε σε υπεραριθμίες με τον Ευθύμη Κουλούρη να συγκλίνει στην πλευρά και είχε τις στιγμές του με σπουδαιότερη αυτή του Έλληνα φορ στο 16’ (μετά από «λόμπα» του Μουνίθ), αλλά ο Χουλιάν Κουέστα διάβασε τη φάση και είχε αποτελεσματική αντίδραση βγάζοντας το τετ α τετ. Είχε προηγηθεί μια έξυπνη (πλην άστοχη) εκτέλεση του Μουνίθ. Ο Άρης δεν είχε σταθερότητα στην άμυνα, γενικώς είχε θέμα στη διαχείριση του παιχνιδιού ακόμη και στην αξιοποίηση στιγμών στο transition παιχνίδι, όπως στη φάση του 15ου λεπτού. Πολλές φορές η υπερβολική ομαδικότητα βλάπτει, αυτό αποδείχθηκε εκείνη τη στιγμή όπου ο Γκάμα μάλλον έπρεπε να τελειώσει μόνος τη φάση από την αναζήτηση του εξεζητημένου με την πάσα τον Καμαρά.

Έβαλε δύο γκολ, δεν μέτρησε κανένα
Κλείσιμο
Ο Άρης ανέκτησε τον έλεγχο του αγώνα από το 25ο λεπτό, πάτησε πάνω στη δημιουργία του Αμπουμπακάρ Καμαρά, επέμεινε στη δημιουργία από τη δεξιά πλευρά και σε μία φάση πανομοιότυπη με αυτή του γκολ, στο 35’ ο Ματέο Γκαρσία δεν κατάφερε να μιμηθεί τον παίκτη που αντικατέστησε (σ. σ. στο 23’ αποχώρησε με τράβηγμα στον δικέφαλο ο Μαντσίνι) καθώς από την ίδια θέση με τον συμπατριώτη του είχε κακό τελείωμα. Οι «κίτρινοι» σκόραραν φορές στο 42’ και στο 45’ με τους Ντιαγέ, Καμαρά αλλά αμφότεροι ήταν εκτεθειμένοι οπότε οι φάσεις ήταν ως μη γενόμενες. Γενικώς, δεν μετουσίωσαν τις στιγμές που είχαν, υστερώντας στη λεπτομέρεια που πάντα κάνει τη διαφορά.

Ο Σπιριντόνοβιτς έφερε την ισορροπία
Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, ένας άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου βρήκε την επιβεβαίωσή του. Κόντρα στη ροή του αγώνα ο Σπιριντόνοβιτς έφερε την ισορροπία σε μια φάση όπου ο Άρης τα έκανε όλα λάθος. Από το λάθος του Καμαρά στο κέντρο και την απώλεια της κατχής, τους τέσσερις παίκτες που κοίταξαν τον Κουλούρη να σουτάρει από πλάγια θέση και τον Κουέστα να διώχνει τον κίνδυνο και στη συνέχεια τον Σπιριντόνοβιτς ο οποίος σε ανυπεράσπιστη εστία έστειλε την μπάλα στα δίχτυα (1-1) παρά την προσπάθεια του Ισπανού τερματοφύλακα.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cekuf6ozhoxl-sf)


Το χέρι του Παπαδόπουλου και το τακουνάκι του Κουλούρη
Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με νέα αναγκαστική αλλαγή για τον Άρη λόγω τραυματισμού του Φαμπιάνο κι έτσι ο Γιώργος Δεληζήσης πήρε θέση στο κέντρο της άμυνας. Στο 47’ έγινε μια φάση που σήκωσε πολύ συζήτηση καθώς ο Άρης ζήτησε πέναλτι σε χέρι του Κυριακου Παπαδόπουλου, υποστηρίζοντας ότι το χέρι δεν ήταν σε φυσική θέση και ότι ο έμπειρος κεντρικός αμυντικός προσπάθησε να αλλάξει την πορεία της μπάλας αφού αυτή χτύπησε πρώτα στο πόδι. Ο διαιτητής Περράκης είδε τη φάση (μετά από σημείωση από το VAR), εκτίμησε ότι δεν είχε την πρόθεση ο Παπαδόπουλος και από τη στιγμή που η μπάλα χτύπησε πρώτα στο πόδι του, δεν υπέδειξε κάτι. Στο 57’ ο Κουέστα νίκησε και πάλι τον Κουλούρη σε μια εκπληκτική φάση όπου ο φορ του Ατρόμητου προσπάθησε να εκτελέσει με δεξί τακουνάκι αλλά με υπερένταση ο Ισπανός απομάκρυνε για να λάβει τα συγχαρητήρια του αντιπάλου του!

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cekv7a42oixl-sf)


Ο τυχερός Γκάμα και η σφραγίδα του Ματέο
Δύο λεπτά αργότερα, ο Κουλούρης φόρεσε τον μανδύα του μοιραίου καθώς σε εκτέλεση φάουλ του Μπρούνο Γκάμα σήκωσε αντικανονικά το χέρι του σταματώντας την πορεία της μπάλας. Ο διαιτητής Περράκης υπέδειξε κατευθείαν το πέναλτι και ο Πορτογάλος επιθετικός του Άρη την έστειλε στα δίχτυα έχοντας και την τύχη μαζί του καθώς ο Πέριτς αλλοίωσε την πορεία της. Δύο λεπτά αργότερα, ο Άκης Μάντζιος αναγκάστηκε να προχωρήσει και σε 3η αναγκαστική αλλαγή καθώς ο Μπρούνο Γκάμα επίσης δεν μπορούσε να συνεχίσει και αντικαταστάθηκε από τον Ιζέτ Χαΐροβιτς! Στο 65’ ο Κυριάκος Παπαδόπουλος έκανε την «γκάφα» του αγώνα καθώς σε εκτέλεση φάουλ λίγο κάτω από το κέντρο έδωσε την μπάλα στον Ματέο Γκαρσία ο οποίος έκανε κούρσα 40 μέτρων, πλάσαρε και τον Πίριτς κάνοντας το 1-3.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cekv83bl5r95-sf)


Ο σωτήριος Δεληζήσης
Ο Ατρόμητος συνέχισε την πίεση αναζητώντας την επιστροφή στο παιχνίδι, ενώ η ομάδα του Άκη Μάντζιου έχασε πολλά μέτρα στο γήπεδο, απέκτησε παθητικό ρόλο και απλά αμυνόταν. Στο 75’ σημειώθηκε μία από τις πιο τρελές φάσεις του αγώνα όπου από διαδοχικές καραμπόλες ο Κουέστα σταμάτησε τον Ντένιτς για να ακολουθήσουν δύο σωτήριες επεμβάσεις του Γιώργου Δεληζήση επί της γραμμής της εστίας του Άρη, όπου χρειάστηκε και το VAR για να αποσαφηνιστεί ότι δεν υπήρξε χέρι από τον αρχηγό των «κίτρινων».

Ο Γιώργος Παράσχος έπαιξε τα ρέστα του στο τελευταίο 10πτο με την είσοδο στον αγώνα των Μπεντινέλι-Πιζάνο, ενώ ο Άκης Μάντζιος απάντησε με τους Ματίγια-Άλι αντί των Ντιαγέ-Καμαρά. Οι «κίτρινοι» προσπάθησαν να ροκανίσουν τον χρόνο και να παγώσουν τον ρυθμό και τα κατάφεραν καθώς με εξαίρεση ένα μακρινό σουτ του Κουλούρη, δεν σημειώθηκε άλλη φάση.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cekva8skm975-sf)


Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cekved1vroch-sf)


Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cekvifyqsyt5-sf)


Την κίτρινη κάρτα είδαν οι Κουλούρης, Κωτσόπουλος (Ατρόμητος), Μαντσίνι (Άρης)

MVP: Ο Χουλιάν Κουέστα έκανε τρομερό παιχνίδι με τουλάχιστον πέντε σωτήριες επεμβάσεις

Στο ύψος τους: Ο Καμαρά έκανε εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο και οι Σούντγκρεν, Γκάνεα έκανε ακόμη καλό παιχνίδι. Το ψεγάδι του Κουλούρη ήταν η φάση του πέναλτι καθώς έπεσε πάνω στον τρομερό Κουέστα. Καλός και ο Σάλομον.

Ο «αδύναμος κρίκος»: Ο Ατρόμητος είχε πρόβλημα στο κέντρο της άμυνας, λίγα πράγματα και από τον Μουνίθ.

Η «γκάφα»: Αυτή του Κυριάκου Παπαδόπουλου στο 3ο γκολ του Άρη υπερέχει κάθε άλλης.

Το «στραγάλι»: Σηκώνει πολύ συζήτηση η φάση του 47ου λεπτού για το αν ο Παπαδόπουλος έκανε κίνηση με το χέρι αλλά ο διαιτητής Περράκης στάθηκε μόνο στο ότι η μπάλα χτύπησε πρώτα στο πόδι. Δεν υπήρχε καμία αμφιβολία για το πέναλτι που καταλόγισε καθώς ο Κουλούρης ξεκάθαρα σήκωσε τον αγκώνα του για να σταματήσει την πορεία της μπάλας.

Το «ταμείο» του Gazzetta: Ο Άρης έβαλε δύο γκολ στο μέτριο ημίχρονό του και δεν είχε προβάδισμα στο πολύ καλό πρώτο όπου θα έπρεπε να είχε «τελειώσει» το παιχνίδι. Από εκεί και πέρα, το ποδόσφαιρο είναι παιχνίδι λαθών και ο Ατρόμητος έκανε δύο πολύ σοβαρά μη μετουσιώνοντας την πολύ βελτιωμένη εικόνα του μεσοεπιθετικά γιατί αμυντικά παραμένει ευάλωτος.

Οι συνθέσεις:

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Γιώργος Παράσχος): Πίριτς, Βασιλαντωνόπουλος, Παπαδόπουλος, Στρούγγης (85’ Πιζάνο), Καστεγιάνο, Σάλομον, Ντένιτς, Καρτάλης (61’ Νάστος), Μουνίθ (74’ Κωτσόπουλος), Σπιριντόνοβιτς (85’ Μπεντινέλι), Κουλούρης.

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Σούντγκρεν, Φαμπιάνο (46’ Δεληζήσης), Μπράμπετς, Γκάνεα, Λούκας Σάσα, Τζέγκο, Ντιαγέ (85’ Ματίγια), Μαντσίνι (26’ Ματέο Γκαρσία), Μπρούνο Γκάμα (63’ Χαΐροβιτς), Καμαρά (85’ Άλι).


Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Αρκαλοχώρι: Oλόκληρο τo χωριό καταστράφηκε από τον σεισμό

Μέρκελ: «Να πρoχωρήσουμε γρήγορα στον σχηματισμό κυβέρνησης»

Καιρός σήμερα: Ενίσχυση των βορείων ανέμων στο Αιγαίο - Καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας από Τρίτη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης